You are here

Electrolux EWF10040W szintszabályzó hiba???

8 posts / 0 new
Last post
szeva000
szeva000 picture

Üdv!
Kaptam egy ilyen masinát...Gyakorlatilag akkor csak a szivattyú ment...Mivel már nem foglalkozom csak saját és 1-2 közeli rokon gépével,így nagyon nem bonyolódtam bele,inkább segítségeteket kérném.
Odáig eljutottam,hogy a szintszabályzó egyértelműen ludas volt...szétszedtem,picit nyújtottam a rugón és minden rendben volt....1napig...Másnap bekapcsolom és ismét csak a szivattyú megy...Szintszabályzó újra szétszed,de már semmit nem tudok ártani neki,csak megy a szivattyú folyamatosan.Sajna frekit,jelalakot nem tudtam mérni a szabályzó kimenetén,mert a szkópom is eladtam,így kissé bajosabb a dolog.(de bemérgeltem magam és csak rendeltem egyet ebay-ről :D )
Kérdésem az lenne,hogy ez procihiba vagy mégis a szabályzó döglött be nagyobb eséllyel? (panel átkondizva,átnéztem,nem találtam hibát)
Esetleg lenne valakinél egy bontott?(rajzot sem találtam,de aeg gépeknél nézegettem,35-45Hz körül kellene lennie a kimeneten? )

File attachment: 
Comments
szeva000
szeva000 picture

Nah,megjött a szkópom,szintszabályzó mérve,tökéletes négyszög 32-50Hz között változik.Proci bemenetig oké,így már más nem maradt,kuka lesz.

0

sanyó
sanyó picture

Szia. Egyszer úgy szí...t ,egy ilyen ,hogy vizes volt a kis ferrit rúd,aztán akadozott. Kitisztítottam,a csövet is a víztől és jó lett. De gondolom ha már szétszedted,biztosan nem vizes már. A hibakódot valamelyik gombok nyomkodásával lehet kiolvasni,azt nem tudom mikkel,valahol meg van a tanyán. SANYÓ

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

Üres üst esetén a vízszintszabályozó 50Hz frekvenciát ad a vezérlőegység felé. Olvasd ki a hibakódot, hogy mit nem talál jónak a gép mert szokot lenni benne az elektronikus mellet mechanikus vízszintszabályozó is.

0

szeva000
szeva000 picture

Üdv!
Ebben a gépben ez az egyetlen periféria a szivattyú,a motor(tachoval együtt),2db szelep és az NTC mellett :)
Úgy látszik marad a szkóp...ha meglesz

0

levente
levente picture

Üdv.
Szerintem nem sok esélye lehetett a kis rugónak hogy össze menjen ,(éppen ezért nem kellett volna megnyújtani)
de a szintérzékelő csövecskét és a légcsapdát meg kell tísztítani és még mindig jó lehet. A panel valoszínüleg jó, de ha mégsem akkor azt javítjuk utoljára. Jo lehet egy aprolékosabb leírás is. pl bekapcs, ajtó zár,...
Sok sikert

0

szeva000
szeva000 picture

jó,természetesen alapvető dolgokkal kezdtem,ezt nem írtam le...mégis majd 15 évig szögelgettem a mosógépeket...Most ne az alapokon akadjunk le inkább.
A panel rossz volt,először nem is ment...átkondiztam,akkor elkezdett menni a szivattyú....A szintkapcsolóban szintén a rugó megnyújtása volt a megoldás tisztítás után...Az 1 napos működés kérdéses számomra.Mivel szkóp nincs itthon,ezért is kérdezem,hogy lenne e valakinek egy ilyen szntszabályzó,esetleg lehet e más gond?

0

levente
levente picture

Elnézést a korábbi hozzászolásért,ha nem volt célszerü. Ez a panel eléggé érzékeny minden hibát észrevesz, még ha nem is hiba az gyakorlatilag. Ajállnám hogy tedd üritésre és ha elindul várd végig mig megáll, és ha sikeresen végigmegy a programon akkor törli az az elötti hibákat, így tisztább lehet hogy miért áll le legközelebbi mosásnál.
Üdv.

0