You are here

Electrolux ewt 1050 mosógép makacs hiba

5 posts / 0 new
Last post
Johny81
Johny81 picture

Sziasztok!

Hozzám került egy Electrolux ewt1050 típusú mosógép azzal a hibával,hogy nem csinált semmit és valóban.Bedugás után,felvillannak a ledek,indításra az ajtó gomb lezár,de semmi.A motorról a földelést lehúzva,programindítás után folyamatosan szivattyúzik,programot megszakítva dobpozicóba állítja a tárcsát és kinyitja az ajtót ahogy kell,tehát a motor rész szerintem működik.Próbaképpen azért beletettem egy másik motort,azzal is ugyanez.A panelon motortriac,forrasztások átnézve.Fűtőbetét átnézve.Később már a földeléssel is elindult a szivattyú,de semmi más...
Doksit letöltve szervíz módba belépve,a szelepek működnek,feltölti magát vízzel,fűt is,a keringető szivattyú is működik,a dobok is mozgatja jobbra balra,a csepegés ellenőrzésnél 250fordulatig felpörgeti a dobot ahogy kell.Az viszont feltűnt,hogy a szivattyú és motortesztnél,ahol maximális fordulatra kéne pörgetnie,ott csak szivattyúzik és ennyi.
Valaki találkozott már ilyen hibával?Hibakód kiolvasásnál nem mutat kódot...
Köszi mindenkinek!

Comments
Johny81
Johny81 picture

senkinek semmi okosság?? :D

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Oly sokszor leírt dolgok...
Perifériák ellenőrzése! Szigetelési ellenállást szigetelési ellenállás mérővel kell mérni (A'la BM500A) Ha nincs, akkor új csere darab.
Háklis az átvezetésekre (Motor, fűtőszál, bármi..)
Hidraulikus rendszert ellenőrizni, nincs-e dugulás bárhol. Vízszintszabályzót legegyszerűbb csere darabbal ellenőrizni.
Vezérlő/kezelő beázásra is háklisak, habár nem jellemző.
Kb ennyi.
 

0

Jaca
Jaca picture
****

Húzd le a fűtőszálról a két vezetéket.

0

Johny81
Johny81 picture

Hello!Szivárgásra mértem,de semmi...a fűtőszál egyben kontaktot is zár,mert az egyik sarujára két különböző színű vezeték is megy.Tesztprogram lefut,fűt mos pörget,de a szivattyú és centri tesztnél csak szivattyúzik.Nem értem miért nem lök hibakódot.Másik hibátlan motorral is ezt csinálja.

0