You are here

Electrolux EWT 2015 mosógép E82 hibát ír ki.

8 posts / 0 new
Last post
cezar
cezar picture

Sziasztok
Ma betojt a mosógépem. villog rajta egy halom LED, a bekapcsológomb és mellette lévő gomb 5 másodperces nyomva tartásával E82-t ír ki.
Letöltöttem a service manualt.
Ha jól nézem, a kódtáblázatot, igaz ez EWM típusú géphez való: az E82 =Wrong selector reset postion detection
Elhárítás javaslat: Replace electronic

Jól értelmezem vajon? Elektronika csere az egyetlen megoldás? Vajon az EWT típús jelű cucc kódtáblája is ezt javasolja?
Valakinek nincsen ötlete, mi lehet a probléma, ezen kívül, mert elektronika csere, gondolom horor kategória.?

Annyival előrébb vagyok, hogy kibányásztam a vezérlőpanelt.
Van rajta egy TNY253-as IC. Ennek a környezetében lévő alkatrészeket fekete korom takarja. Még a nyákoldalon is látok kormot. Hogy tudnám letesztelni, hogy ez a tápegység működik e?. Ha jól gondolom ez állítja elő az 5V-ot.
Mondjuk az adatlapról kikereshetném a bekötését, és visszarajzolhatnám, de ha valakinek van dokuja hozzá akkor megtudná mondani, melyik csatlakozóra adjam a betápot, a panelnak?.
Viszont nem hiszem, hogy itt a hiba, mert a cucc végül is a hibajelzések közlésére képes, akkor meg csak jó a táp.
Véleményetek?

Comments
sanyó
sanyó picture

Szia. Próbáld meg ,lehúzni pl a szivattyúról a sarukat,vagy a motorról ,hogy reagál e rá,mint az Indesit valamelyik topikban. Be ad e valami hibakódot..... Na meg ahogy lentebb írták,lehet táp ic ,stb ok ,de lehet valamelyik elko szórakozik.

0

sanyó
sanyó picture

Szia. Ha ennyi a korom mindenütt ,akkor a szénkefe KO ,hogy ez befojásol e valamit? A táp biztos jó mert kommunikál veled . Majd csak lesz belőle valami. .....

0

cezar
cezar picture

Szia
Nem mindenütt csak a tápegység körül kormos szerintem melegedett az előtét ellenállás és az párolgott. A motor onanét fényévekre van.
Nem sokára lesz egy kis időm feldugom a 220-ra és megnézem mennyit ad le a táp.
üdv Attila

0

krétaköz
krétaköz picture

Szia:az elektrosztatikus és a mágneses térerő miatt a kefepor a tápegység köré rakódik a legjobban nézd meg a kefét és a motor reléket.Ha egy elállás már kormot hagy és még a túloldalon is annak szerintem reszeltek és nem menne a tápod,de megy , az elkókat is megnézheted esr-el,ha mégis a tápra gyanakszol.ÜDV:LACI

0

cezar
cezar picture

szia.
Leporoltam a nyákot. Valóban nem a tápból származik a korom. Semmi nem melegszik. A táp úgy néz ki jó.
Most azzal próbálkozom,hogy a két nyákot összekötöm próbaasztalon, kívülről meg szimulálom a külvilágot. kíváncsi vagyok, tényleg elektronikai probléma e.
üdv Attila

0

cezar
cezar picture

Sziasztok
Jelentem, teljes siker.
próbaasztalon elektronika összekötve a vezérlőpanellal, külvilág szimulálva. Tökéletesen működik.
Elektronika visszaépítve a helyére működik a gép. Fogalmam sincs mi volt a hiba. csatlakozók megmozgatva, ütögetve, kontakthiba nem jelentkezik.
Köszönöm a kollégáknak akik segítettek, illetve aki adott részletes kapcsolási rajzot. Így megértettem a működését, és szépen végigtudtam menni minden funkción.
üdv Attila

0

MZperX
MZperX picture

Üdv'! A szénpor csodákra képes! Némely Indesit a panel acetonos mosásától tér észre. Némelyik meg a motor alapos tisztításától. Néha meg szétszeded, összerakod és megy. Merthogy lehúztad és visszadugtad, azaz "oxidtalanítottad" a csatlakozókat.

0