You are here

Electrolux EWT1012 mosógép dob indítás után 3. tekerés után forgásban marad, a program nem megy tovább (megoldva)

12 posts / 0 new
Last post
hjozsefgosfa
hjozsefgosfa picture

Tisztelt Kollégák!

A fenti mosógép a mosóprogramoknál vizet tölt, utána 3-szor indul el és megáll, ahogyan rendesen kell neki működni. Utána negyedszer is elindul, egy kicsit nagyobb sebességgel, itt azonban megragad, nem áll le, a program sem megy tovább. Centrifuga programban ugyanígy, csak ott nem vesz fel vizet és a szivattyú sem indul el. A szivattyú csak a szivattyúzás programban indítható el. Ez a program működik végig. Azt vettem még észre, hogy csak ebben a programban van az, hogy 2 irányban forog a dob. A "lefagyáskor" az indítás/pause gombbal megállítható, majd folytatható a program. A szénkefékből alig volt valami, cseréltem őket, a kommutátort kitisztítottam, fűtőszálat néztem, a vízszintszabályozó feltehetően jó, megfelelő vízszintnél kapcsol. A probléma a szénkefecsere után is fennáll. A panelen (EWM1000) a kondikat néztem, jók.
Van-e valakinek ötlete, mit nézzek még meg?

Köszönöm.

Horváth József

Comments
hjozsefgosfa
hjozsefgosfa picture

Tehát, a megoldás: ez ilyen, várunk vele és tovább megy. Szerviz módban tesztek lefuttatva, minden jó, az utolsó hibakód kitörölve, a gép jó.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!

0

lilasanyi
lilasanyi picture

Nemcsak ez, az összes EWM 1000, EWM 1200, EWM2000, stb gép. Szokj hozzá az öt- hat perc mángorlásszerű bevezetőhöz. :-)

Sanyi

0

schmiditv
schmiditv picture

Szia, elég érdekes eset, semmi hibakod csak lefagy, én kínomban azért kicserélném a motor triacot, ezek kényesek erre, ne mérd cseréld, relék gondolom jók. Üdv. Imre

0

lilasanyi
lilasanyi picture

Üdv!

Kellő türelemmel akár még jó is lehet. Az EWM panelek a kezdeti lötykölés után egy hosszabb, folyamatos, emeltfordulatú etappal "áztatják be" a ruhákat. Ez akár négy- öt perc is lehet... Szóval meddig tart az a "megragad"?

Sanyi

0

hjozsefgosfa
hjozsefgosfa picture

Szia!

Köszönöm, neked lett igazad, ez tényleg ennyit lötyköl, utána továbbmegy.

0

schmiditv
schmiditv picture

Szia, megoldva, hála Istennek, meg inkább a Sanyinak, aki 6 napja írta, hogy tulajdonképpen csak egy kis türelem kell hozzá, végülis kiderült a topic nyitáskor már nem is volt semmi baja a gépnek, na ebből is tanultunk azért....Üdv. Imre, ui. legalább elismerted.

0

e00hg
e00hg picture

Szia,

Az az előttem szóló is írta, én a tacho generátort is megnézném.

Üdv
Gábor

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
A motoron lévő tachogenerátort kihagytad a felsorolásból....vagy nincs benne?
Az esetleges "hibakód" jelzésről és annak törléséről sem írsz semmit...
Üdv.: Uniman

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Szia!
Hibakeresésről ennyit írt: "A szénkefékből alig volt valami, cseréltem őket, a kommutátort kitisztítottam, fűtőszálat néztem, a vízszintszabályozó feltehetően jó, megfelelő vízszintnél kapcsol."
Nos ez úgy majdnem semmit mondó, mert a fűtőszálat én is megtudom nézni innen, csak kell egy webkamera. De attól még semmit nem fogok tudni mondani az állapotáról. A motor meg megette a szénkeféjét.. De a porját ki is hányta ám... De azt még meg sem "nézte"....
Gondolom te már tudod, hogy hova akarok kilukadni.
A topiknyitónak meg csak ennyit üzenek: BM500A. Belefáradtam a tanítgatásba. Ez ügyben keresd Krétaközt, neki több a türelme vagy a krétája.
A múlt nevei alapján ítéled meg a jelen történéseit. Hát ne tedd!

0

city217
city217 picture

Aha.
Gondolom a barlangod teteje most omlott össze, de mi örülnénk legjobban ha elfáradnál!
Pá...

0

swad
swad picture

Szia!
Megszokott dolog tőled, hogy kifogyhatatlan a szürke tinta a tolladból, de az ilyen zsírszalonna szagú böffentéseidre a kutya sem kíváncsi.
Üdv.Laci

0

Sponsored links