You are here

Electrolux EWT1266WST mosógép hibajelenség

7 posts / 0 new
Last post
Hugo
Hugo picture

Szép napot mindenkinek!
Tisztelt Mosógép szerelő szakik!
Adott, a Címben szereplő mosógép & a hibajelenség a következő :

A mosóprogram futása alatt (az öblítésnél sűrűbben) többször hangjelzés (pittyenés) mellett kialszik a kijelző (és minden fényjelzés), a program megáll. Olyan, mintha a mosógép kikapcsolt állapotba kerülne. Ez tart egy tized másodperctől, akár több percig is. Aztán újraindul, onnan, ahonnan a programot abba hagyta, nem alapállapotból. Emiatt egyáltalán nem jut el a centrifugálásig, de esetenként az öblítést sem hajtja végre. Hibakódot nem ír (E00). Megjegyzés: a szervíz menüben végig tesztelve a funkciókat minden működik, de a hibajelenség itt is néha bezavar.

A vezérlőpanelon az elkók & fóliakondik értéke, valamint az R1 = 47 Ohm lelellenőrizve.
Lenne-e valakinek ötlete, hogy merre tovább?
Előre is köszi! :-))
 

File attachment: 
Comments
varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
Habár én nem vagyok mosógépszerelő . Nyugdíjas vagyok .
Kontakt hiba .
Szerintem .
Legyen egy szép napod !

0

huszezres
huszezres picture

Üdv! Ott a bibi, az inverter trafó alatt! Kicsi fekete téglalap, 7 lábbal! Na az produkál olyat!!!

0

amatörmuszaki
amatörmuszaki picture

Üdv!
huszezres-nek teljesen igaza van,még egy voks a 7 lábúra.

0

Hugo
Hugo picture

Sziasztok!
Köszönöm szépen a hozzászólásokat!

A mosógép a kollégámé, a You Tube-on nem találtunk ehhez a típushoz javítási video-t, de más elöltöltős Electrolux típusok (ez a mosógép felültöltős) videóiban észrevettük, hogy a hálózati pufferkondik értékei általában nagyobbak, ezért a C1 - 10 µ F / 400 V-os kondit (mérve 9  µF - ami még bőven benne lenne a szokásos 20 % -os tűrésben) lecseréltük 47 µ / 400 V-osra, abból a meggondolásból, hogy bajt nem okoz, viszont, ha bizonyos üzemmódokban a nagyobb áramfogyasztás " megrántja " a pufferfeszültség értékét, akkor egy hibalehetőséget kiküszöböltünk.

A kollégám majd fog próbát tenni ezzel a vezérlőpanellal, ha nem segít, akkor megfogadjuk a tanácsot és a " 7 lábú IC " cseréje lesz a következő lépés, majd referálok, mindenkinek szép napot!

Üdv. :-))

0

Hugo
Hugo picture

Sziasztok!
Szép hajnalt mindenkinek!

A " rejtély " megoldódott & kiderült az is, hogy a mosógépnek semmi baja (nem is volt).

Az történt, hogy a kollégám otthon visszaszerelte a vezérlőpanelt, de a hiba megmaradt változatlanul, viszont teljesen véletlenül észrevette, hogy arra a néhány percre, amíg a mosógép kikapcsol és " se kép, se hang " állapotba kerül, a szomszédos konnektorban is megszűnik az áramellátás. A mosógépet átdugaszolva a szobai konnektorba, az tökéletesen működik.
Persze a kollégámnak majd még meg kell keresnie, hogy a fürdőszobában a falban lévő vezetéknek melyik részén lehet az a sérült kötés, amelyik megszünteti a konnektorokban az áramellátást, nagyobb terhelés esetén.
Mindenkitől elnézést kérek, hogy ilyen egyszerű hibával zaklattalak benneteket, de előbb sajna ez a probléma nem derült ki.
Mi most természetesen örülünk, hogy a kollégámnak nem kell másik mosógépet vennie.
Téma lezárva, mindenkinek köszönöm szépen a hozzászólásokat!
További szép napot!

Üdv. :-))

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
Emberek vagyunk . Senki nem tévedhetetlen . Legyen egy szép napod !

0