You are here

Electrolux EWT1340 mosógép, program indítás után nem sokkal a mosás végére áll

10 posts / 0 new
Last post
vadmalacka
vadmalacka picture
*

Kérem SobriJ, és kozakg, ne szóljon a topic -hoz!

Sziasztok!
Tudnátok segíteni? Lenne ez a LCD Kijelzős gép: Elindítom a programot, az ajtot bezárja , vár egy pár sec-ket, és kiírja mosás vége. Hibakódot nem ír. Mi lehet?

Köszi

Comments
vadmalacka
vadmalacka picture
*

Sziasztok! 
E34-t dob néha, mellé E93-at.
Amit eddig csináltam:
Kifújattam a motort, néztem a szénkeféket ,megmértem szigetelés vizsgálóval. A fűtőszálat is. Megtisztítottam a panelt, átforrasztottam a procit, és a két epromot. Ebben két nyomáskapcsoló van van egy un. analog, freki elhangolós és egy mechanikus.
10 inditásból 2-3-szor elindul, ekkor végig csinálja a programot.  7-8-szor a program végére ugrik. A tesztprogramon a 08 -on dobja hibát.Nem tudom mi lehet... 

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
A program szelektor rendben ?

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!
 Annak nincs semmi problémája. A programokat rendre beveszi. A kér nyomáskapcsoló valamelyikére gyanakszom. A mechanikust átmértem, kontaktus szempontjából jónak tünik. A manual azt írja, hogy cserélj nyomáskapcsolot ennél a hibánál, de melyiket?

0

varga jano
varga jano picture
*****

Próbára,mindkettőt(?) Utána egyiket vissza teszed (?)

0

dino71
dino71 picture

Motor szénkefe pór zárlat test felé. Főleg akkor ha vizes, párás helységben üzemel akár 3-4 havonta is kialakul.(tapasztalat)

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

A hibakódot úgy tudod kiolvasni, ha az indítógombot és a mellette balra lévő gombot lenyomva tartod majd a programválasztót jobbra fordítod egy lépést. Ilyenkor elindul az önteszt majd a 10. pozícióba fordítod a programválasztót és kiírja a tárolt hibakódot.

1

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!

Köszi!

0

kisandras79
kisandras79 picture
*

Szia!
Általában motor triac-zárlat,vagy motor testzárlat esetén viselkedik így,de a pontos hibakód kiolvasása sokat segít.
Üdv:András.

1

varga jano
varga jano picture
*****

Szia Vad !
A motor TRIAC , legyen , BTB16-700BW .Ha kivetted azt , ami benne volt . Ellenőrizd az 1k , (102) , SMD ellenállást . A figyelő ellenállásokat , össz . (3DB-SMD) kb. 260k . Illetve a tovább menő fóliát . A szivárgó áramot mi BM500A-val mérjük .

0

Sponsored links