You are here

Electrolux/Ikea DW60/911D53-0L Mosogatógép - nem ereszti be a vizet - Megoldva

5 posts / 0 new
Last post
macmaster
macmaster picture

Sziasztok, 

Már másodszor jár nálam ez mosogatógép akkor vadi új vezérlést kapott, ez 1.2 éve történt, igy nincsen rá garancia a gyártónál. A hiba jelensége most, hogy nem kapcsolja be a vizbeeresztő mégnesszelepet. Szelep ok, kitesztelve, kabelezés kimérve. Tudna valaki abban segíteni, hogy van e hozzá bármi rajz, vagy valaki megmondaná , hogy melyik triac vagy AC switch kapcsolja a szelepet.
Az ACS1026T-bol 3 is van, de nem tudom melyik mit csinal, feltetelezem ezek alacsony fogyasztasu elemeket kapcsolhatnak mint példaul a szelep. Van egy triac benne T4 3570 ami gondolom a moso/ust/keringeto motoré, meg van még 1 ACS 1086 ez gondolom az üritő szivattyúé.
Bekapcsolás után a mosogatógép programválasztojával bármely progranot kiválasztva elindul, ürít, megáll a szivattyú és itt is marad a program nem megy tovább vagy várja, hogy a víz bejöjjön és feltöltse az érzékelőig és ez viszi tovább a programot.
Sehol semmilyen csopogest, korrodalt alaktreszt nem lattam. Csatolok par képet. Van még 1 HF3FA relé ami fogalmam sincsen mit csinálhat.
Ha valakinek bármilyen ötlete lenne írja meg. Koszonom

Comments
varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
A relé az a fütés relé (?)

0

macmaster
macmaster picture

talan igen, valoszinu. semmim nincsen errol. Lehet a PCB jo, de akkor miert nem megy tovabb?

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
Hiânyzik neki valamilyen retesz feltétel (?)

0

macmaster
macmaster picture

Sikerult megoldani a problemat. Kitakaritotam a mosogatótéren keresztűl amit tudtam és tegnap kicseréltem két ACS1026-ot - ACS2 és 3 ami igy utólag szerintem talán felesleges volt. Kaptam tegnap este egy francia kollégától egy doksit amiben a  gép öndiagnosztikáját 5-10 percre teszik, javaslota várjam ki mert szerinte a vezérlés jö. Reggel kivártam és láss csodát elindult kb 8 perc után.
Az biztos, hogy eddig nem csinált semmit még 8 perc után sem. Most amikor bekapcsolom kiviszi a vizet és szinte azonnal engedi is be és inditja a porgramot.
Nagyon köszönöm mindnekinek a segitségét.

0