You are here

Elektronikai hulladék

13 posts / 0 new
Last post
perlaci
perlaci picture

A segítségeteket szeretném kérni.
Az életbe lépett törvény szerint az e-hulladék nem dobható a szemétbe és közületeknek a leselejtezett eszközök elszállítatását bizonyítani kell.
Nos a kérdés.
Miféle papírt és engedélyt kell kiváltani hogy hivatalosan efféle eszközöket a becsületes ügyfelektől átvehessek és hogyan kell ezután ezeket a roncsokat kezelni.
Hol lehet ennek utánajárni ki ennek a hatósága?
Köszi Laci

Comments
szati77
szati77 picture

tegnap vittem fel rezet(cat5-6 tel csoport kábel) alut vasat 32e ft ot kaptem. Jol esett igy mivel 3. honapja itthon vagyok táppénzen, amit majd joesetben oktoberben megkapok.

0

demi0515
demi0515 picture

Sziasztok! A fémhulladékoknak elég jó ára van, egy évbe kétszer-háromszor én is leadok egy futóval. Volt hogy 80.000-et kaptam érte :D .

0

Vaki75
Vaki75 picture

Üdv! Képes voltál 3tonna közvetlenül adagolható ócskavasat feltenni egy futóra???? :jawdrop:

0

demi0515
demi0515 picture

Szia! 2-3 éve az adagolható ócskavasnak 82Ft volt kilója, és volt benne színesfém is. Tehát nem kellett 3 tonna :) .

0

ityvity
ityvity picture
*

Sziasztok , tavaly ősszel mikor az önkormányzat veszélyes hulladékgyűjtést szervezet , kb 2köbméter panelt átválogattam és kiszedtem 16 kg alumíniumot ( egy délelőttöm ráment ). Mikor elvittem az átvevő azt mondta, hogy ki kellene válogatni a feketére festetet vagy eloxáltat mert az olcsóbb , végül számológépen osztott szorzott azt kaptam kemény 620 Huf . Na akkor azt mondtam hogy Q…, na mindegy várom hogy az idén is meghirdessék a gyűjtést azt kiborítok egy futóra valót és válogassa aki akarja .

0

gbenyov
gbenyov picture

Ez érdekes! A 80ezer és a 680 nem ugyanaz. Hátha mást is érdekel, hol adták érte a "többet"?

0

Öreg Tom
Öreg Tom picture

Üdv!Tény hogy a lehető legnagyobb nyereséggel dolgozó cégek egyike. Mérni azt tudnak, besorolás az kénye-kedvük szerint.Alu ontvényt lemezként, a rízt stb. ahogy akarják.Szinte mindenhol kissebségként foglalkoznak veled.Itt talán 4 telep van. Kicsit meg vezettem őket, elősször csak lemérettem mint buta ember a hangszórókat meg a rádiókat ( lehet hogy bótot láttak benne) Majd a mérési számlával a pénztárhoz mentem ahol előadatam a kívánságomat, ekkor már nem tudtak viszakozni.Az elektromos hulladékot csak átveszik ellenérték nélkül gondolom ez a lényeg.Öreg Tom

0

Öreg Tom
Öreg Tom picture

Üdv ! Szia Laci. Átveszed ( gondolom bányászni akarsz belőlle) , majd elviszed a MÉH telepre, ott átveszik és adnak rólla számlát mint lemez vagy vas hulladék amit a megbízód nevére állítanak ki. Te kiállítol egy listát amiről szólni kell a selejtezési jegyzőkönyvnek és azt aláirják és lepecsételik.Kicsit morognak de megteszik. Így oldottuk meg mi is a selejtezést. Öreg Tom

0

patiqs
patiqs picture

Szia!

Debrecenben én az AKSD-t próbálnám megkérdezni. A honlapon van zöldszámuk. Szerintem ők tudnak segíteni.

Szép napot!
Sanyika

0

ityvity
ityvity picture
*

Üdv . Gondolom, hogy MÉH-ek között is van különbség mert tőlem egy 40 kg vas ajtót úgy akartak át venni , ha kiveszem az üveget belőle , mert semmilyen veszélyes hulladékot nem vesznek át . Még a szabályosan forgalomból kivont autót is úgy lehet át adni ,hogy olajjal nélkül és ha kiszeded az üvegeket meg a kárpitot ?

0

VrubenX
VrubenX picture

Egy pár éve voltam kint MÉH telepen 4 kissebségi bevitt egy Ladát simán teljesen egészbe hogy beadják,közölték velük hogy így nem veszik be csak ha nincs benne üveg kárpit gumik és egyéb vackok erre elkezdék ott helyben szétdarabolni így végül be vették de a szemetet amit kiszedtek belőle azt is ott hagyták had gazdálkodjon vele a MÉH ha már nem kellet neki.

0

Vaki75
Vaki75 picture

Üdv! Ha nekem a vasforgács közt véletlenül cigaretta csikket vagy géptörlőrongyot találnak, az egész konténert visszadobják! :(

0

Sponsored links