You are here

ELKIS gyártmányú A17/2-1 akkumulátor töltő működése

5 posts / 0 new
Last post
formasu
formasu picture
*

Sziasztok!

Kaptam egy ilyen régi akkutöltőt: ELKIS A17/2-1. A Neten semmit nem találok róla. Van benne 2 db orosz 10 Amperes tirisztor, 6/12 Voltos átkapcsolási lehetőség, 4 A van ráírva, és műszer is van az árammérésre. Négy fokozatban lehet beállítani a töltés erősségét, kapcsoló forgatással. A kimenő csatija valami katonai, kerek, csavaros, 3 érintkezős. A dugó hozzá nincs meg. 

Szerk: Bekapcsoltam üresen, és a két vastag vezeték között a biztosíték cseréje után mérek feszültséget, és szabályoz is.  Van egy vékony /ez a harmadik/ vezeték kivezetve, ezt nem tudom, hogy miért van ott. Terhelés nélkül mérek, 6 és 12 Voltos állásban is látszólag működik, szabályozza a kimenő feszültséget, de most a harmadik kivezetett szál a "levegőben" van. 

Örülnék, ha tudná valaki, hogy mit kell csinálni ezzel a harmadik vezetékkel,  esetleg rajzot is tudnék kapni hozzá.

Köszi: formasu

Comments
zsugori
zsugori picture
***

0

formasu
formasu picture
*

Szia!

Ezt én is meg találtam, de az enyém nem ez...

A17/2-1 van ráírva, és nincs benne szelén egyenirányító, a 6-12 V átváltás egy orosz gyártmányú kapcsolóval történik. Van benne 2 db. orosz 10 Amperes tirisztor.

Megnéztem a biztosítékot, rossz volt. Már van feszültség a vastag fekete és vastag piros vezetékek között, és terhelés nélkül működőnek néz ki. 

Ha rajz nem is lesz hozzá, legalább azt jó lenne megtudnom, hogy a kimeneti csatlakozóba miért vittek egy vékony piros vezetéket is harmadikként, a panelról? /A panel el van dugva, szinte semmi nem látszik belőle./ Mi lehet a szerepe, és mit kell vele csinálni?

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
A vekony vezetek a "sens" ?

0

formasu
formasu picture
*

Szia! Ez egy akku töltő. Nem tudom, nem értem, hogy mire gondolsz...

0