You are here

EMG TR-4655/A szkóp szétszedése, karbantartása

7 posts / 0 new
Last post
Edmundson
Edmundson picture
*

Sziasztok!

A fenti szkópot ajándákba kaptam és szeretném rendbe tenni. A hibáját sikeresen elhárítottam, de az összes kezelőszeve kh-s. A fő gondom, hogy nagyon koszos még a képernyő és a raszteres plexi előtét között is. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet az ernyő műanyag keretét és a raszteres plexit kiszerelni? A dísz előlapot is ki kellene szedni, viszont ha jól látom ahhoz atomokra kell szedni az egész elejét.

Üdv.

Comments
Kari
Kari picture
*****

Hali!
Nem dohanyostol szarmazik ez? Ha igen alaposan megtisztitanam magàt a kepcsövet is, ill. minden kartyat- föleg HV èrintette reszeket_nem kis munka; ermedmenyest!...
Kari

0

jakyg
jakyg picture

Szia!

Atomokra azért nem kell szedni a dísz előlap miatt, 1-1,5 órás meló.
A keretet(és a plexit) az egyetlen előlapi csavar tartja a képcső aljánál látszik, utána kiakasztható a keret és kijön a plexi.

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz Edmundson!
A raszterrácsot, és az elötte lévő keretet, az alsó csavar kivételével el tudod távolítani.
A kontakthibákhoz valóban szét kell szedni, de a gombokat mindenképen le kell szedned.
Üdv:
exGelkás

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a választ.
Nem tudom, hogy pontosan mi az előélete, az utolsó tulaj nem dohányzik. A port kifújtam belőle, szerencsére folyadéknyomokat nem láttam sehol. Az előlappal azért akadtam el, mert az tartja a csövet is és azt nem szívesen szedném ki. Az összes gombot is leszedem, mert rendesen meg akarom mosni. Az előlapon is van egy szürke koszréteg.

Az összes BNC szinte fekete az oxidtól. Van valami jó ötletetek ezeknek a tisztítására, vagy nem érdemes vele vacakolni, inkább cseréljem ki? Régen próbálkoztam ilyesmivel és úgy rémlik, hogy a fogkrémmel egész jó eredményeket értem el, de azok a csatik messze nem így néztek ki. :)

Üdv.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia:olvastam

"recept: fél csésze ecethez 2 evőkanál szódabikarbónát adunk, ebben a pezsgő keverékben 2-3 órán át áztatjuk a tisztításra szánt ezüstneműt.

---------

Hogyan tisztul meg az ezüst?

Az ezüstön képződött fekete, barna folt nem oxidáció következménye, hanem ezüst-szulfid, amely a levegőben található kén és az ezüst alkotott vegyülete. A szódabikarbónás oldat kiválasztja a szulfidot, amely az alumíniumhoz csatlakozik, mert kémiailag az alumíniumhoz jobban vonzódik, mint az ezüsthöz.
Kellékek:
10 rész szódabikarbóna
1 rész só
vatta átitatásra
■Alumínium fólia (azaz alufólia)nedves vatta bebugyolálásra

Bálint

0

Csaba1002
Csaba1002 picture

Szia!
A hasonlóan műhelykoszos HP szkópom előlapját mosogatószeres vízzel gyönyörűen sikerült megtisztítani,(1993-ban), egy heti száradás után szépen működik, pedig 1983-as kiadású műszer.
Alá egy lavor, híg mosogatószeres ecsettel beáztatva az előlap, a gombok, majd tiszta vízzel áttörölve, és kibírta.
A BNC-ket, ha lehet, inkább cseréld ki, mert az a fekete réteg ezüstszulfid, nem oxid, ha megpucolod az ezüst is lejön róla. HM műszer javító üzemben valamikor komoly hitviták voltak, hogy pucolni, vagy nem pucolni, a tiszt urak elrendelték a pucolást fényesre, aztán tönkre is tették vele a hibátlan, csak ronda fekete ezüstözött orosz RF csatlakozókat.
Csaba

0