You are here

emg1553 tr4657 oszcilloszkóp mit érdemes cserélni?

5 posts / 0 new
Last post
rat
rat picture

Éppen a tárgybéli szkópomat kellett javítanom. Ez már készen van, de megkérdezem, mit érdemes cserélni benne? Elkókat? Esetleg más szokott bizonytalanná válni?
Gondolom bármilyen más EMG szkóppal kapcsolatos hasonló tapasztalat jól jöhet.
Köszönöm.

Comments
huzitibi
huzitibi picture

Szia !
Kollégám a közelmúltban sokáig birkózott a 120 V-os táppal. Több kör után véletlenül vette észre, hogy a 723 IC puffer elko-ja "kontakt hibás", ami úgy értendő, hogy egy műanyag anyacsavarral rögzítik a fém alaplaphoz, onnan kapja a mínuszt, de az anya meglazulása miatt néha nem volt érintkezés, így pufferolás sem. Tehát, ha van benne ilyen elko, erre is figyelj. (Amúgy a rajztól eltérően az IC egy külön trafo-leágazásról, egyutas egyenirányítással kapja a tápot, nem az áteresztő tranyóéról.)
Még egy dolgot mondott a kollégám: a  -40 V tápban nincs IC, nézd meg a rajzát! Valamire rosszul emlékezhetsz.
üdv.
Tibi

1

rat
rat picture

Szia! Az is egy szép hibakeresés lehetett Van benne egy nagy elko valóban. Köszönöm az infót, ott még nem kellett kotorásznom, de felírtam a kapcs. rajzra az eltérést. Valóban nem a -40 volt, hanem valamelyik másik, de már nem emlékszem melyik...
Végül nem cserélgettem kondikat stb. mert kellett a hely az asztalon. Majd a következő hibánál. Végül is rendben működik, és ami jó ne javítsd...
Köszönöm,
Miklós

0

torokj
torokj picture

Szia,
Kontaktusok,Jaxley tárcsák "ápolása" sosem árt.
Ezekben még békebeli elkók vannak,a nagyfesz részben van pár kritikus alkatrész ami el szokott szállni.Mi volt a baj vele?
TJ

1

rat
rat picture

Nem tudom. Egy 500mA bizti elszállt benne (HF oszcillátor). Csere után rendben. Korábban a -40V tápfeszt előállító ua723 ment kétszer is tönkre, ott sem derült ki miért. 

0