You are here

EONON Autó multimédiás fejegység GPS problémája

3 posts / 0 new
Last post
csokis

Üdvözletem Mindenkinek!
Egy Eonon G1301 fejegységgel küzdöttem hetek óta, de most már segitséget szeretnék kérni, mert nem nagyon tudok lépni vele.
Két problémám is van vele, kezdeném a fontosabbal.
A készülékben van navigáció is, aminek a programját egy memória kártyáról olvassa be. Egyre többször azt kezdte kiírni, hogy nem található navigációs szoftver. A kártyát beraktam egy Pc-be az látja, olvassa. A fejegység egyszerűen nem látja a kártyát. Néhány áramtalanítás után már látja... Amikor megtalálja, attól kezdve hibátlanul mükszik, amíg nem kell a készüléket áramtalanítani valamiért, de pár napja már bármit csinálok nem találja a kártyát. Kontakt hibára nem gyanakszom, mert fizikai piszkálgatás nélkül, csak aksi le-felrakástól javult meg eddig.
A másik hiba, hogy sérült benne egy szalagkábel, ami a motorosan kiemelkedő képernyőre megy, pontosabban a motor szála sérült. Sikerült összetákolnom, de nem bízom benne, viszont fogalmam nincs, honnan tudnék szerezni, mert az eonon cégnek nem találtam semmilyen alkatrész beszerzési forrását.
Tudom, hogy nem egy világmárka, de nagyon szeretem, jó a hangja és a képe, ráadásul mindent tud.
Valójában azt szeretném kérni, hogy valaki jelentkezzen aki otthonosabban mozog ezeknek a masináknak a világában mint én, illetve jobban tud alkatrészeket azonosítani, beszerezni a nagyvilágból, és hajlandó lenne vállalni a javítást, mert én nem érzem magam elég felkészültnek a feladathoz. Azért nem szervizt kerestem meg, mert a fórumokat olvasgatva úgy gondolom, hogy itt sokkal lelkiismeretesebb és felkészültebb szakikat lehet találni mint a szervizekben.
Előre is köszönöm a segítséget.

Comments
Jaca
Jaca's picture

Szia!

Az SD kártya és a kiszolgáló IC tápfeszültségét vizsgáld meg, lehetőleg szkóppal. Ha ki-be kapcsolgatásra javul, akkor az szokott lenni, hogy a táp IC nem tud mindig elindulni. Legtöbbször kiszáradt elkó okozza.
A szalagkábelről tegyél fel képet, add meg a méreteit, illetve hogy hány eres.

Üdv: Jácint

0

Vote up!

You voted ‘up’

csokis

Köszönöm a hozzászólást!
Sajnos a szkóp használatával hadilábon állok, annál is inkább mert nincs. (Erre írtam, hogy nem vagyok elég járatos, az ilyen finomabb elektronikai javításokban)
A szalagkábelt hihetetlen kínlódással sikerült forrasztanom, viszont kénytelen voltam teljesen átalakítani, egy speciális, erősen ragadó fóliával rögzíteni, hogy a forrasztott rész már ne mozogjon a képernyő kicsúszásakor.
Ezt a fóliát már nem lehet eltávolítani, mert akkor szakad a kábel. Pontosabban ez nem is szalagkábel, hanem hajlékony nyák néven ismeretes holmi. Nagyon furcsa, jellegzetes patkó alakja van, viszont most már felismerhetetlen az átalakítás miatt, megszaggatni csak akkor merném, ha valami biztos forrás lenne a pótlására.
Hülye fejemmel nem fotóztam le az eredeti állapotot, és számot sem kerestem rajta, remélve, hogy a készüléktípus alapján azonosítható.

0

Vote up!

You voted ‘up’