You are here

Epson Aculaser C3900 ujratoltott toner problema

4 posts / 0 new
Last post
pika75
pika75 picture

Sziasztok. A minap behoztak a fent nevezett nyomtatobol a fekete kazettat ujratoltesre. Rendelesre jott a toner is es a csip is. A furcsa jelenseg a kovetkezo: kiirja, hogy "missing toner Y K", annak ellenere, hogy mind a 4 kazetta bent van. A szervizkonyv lehetseges oknak azt irja, hogy "nem engedelyezett kazetta" hasznalata. Ha kiveszem a fekete kazettat, kiirja hogy missing toner K - helyesen. Ha beteszem a feketet es kiveszem a sargat, ugyancsak a feketet keri, annak ellenere, hogy a fekete bent van, a sarga meg nincs. Talalkozott valaki hasonlo jelenseggel? Avagy ez is csak eredeti kazettakal megy?

Comments
Cyrix
Cyrix picture

Szia!

Ezek a kazetták csippel vannak felszerelve ahogyan írtad, és elvileg van egy számoló amit reszetelni kell, illetve ha újat is raksz bele akkor is teljes reszetet kell végrehajtani. Lehetséges hogy valójában csak eredeti kazettákat szabad benne használni, de meg kell keresni hogyan lehet teljesen reszetelni a nyomtatót. Lehet ez a szervízkönyv segíteni fog.

http://documents.tips/documents/epson-aculaser-c28003800-service-manual....

Ha nem nyitja ki akkor megtalálod a Rendezetlen anyagok között vagy SM keresőben "epson_aculaser_c2800_3800_service_manual.pdf" név alatt.

Üdv: Cyrix

0

pika75
pika75 picture

Szia.
Nem igazan ertem, milyen reszetelesre gondolsz. Minden csipben van egy szamlalo ami a kinyomtatott oldalakat szamolja, de ezt nem lehet reszetelni. Az uj csip elvileg 0 oldallal indul, de a csipbe irt programnak is passzolnia kell a nyomtato tipusahoz. Meg letezik egy megoldas - hogy a nyomtatoban levo memoriacsipet reszetelni - ez Samsungeknal nagy divat, de ezt mi soha sem csinaltuk a hekkeles ketes kimenete miatt. Az igazi az lenne, ha a toltott kazettakat egy masik nyomtatoban ki tudnam probalni, de ez a lehetetlen hatarat surolja. Udv.

0

Cyrix
Cyrix picture

Nem vagyok valami tutti nyomtató mester, volt egy régebbi EPSON-om ott külön szoftverrel tudtam reszetelni kazettákat, de akkor ezek a feltételek szerint és a hiba kiírása szerint csak és kizárólag eredeti kazettát fogad. Üdv.

0