You are here

EPSON EcoTank L6270 multifunkciós színes nyomtató

6 posts / 0 new
Last post
5bdc
5bdc picture

Szervusztok.

Érdeklődök,mi a véleményetek az EPSON EcoTank L6270 multifunkciós színes nyomtatóról.
Használ valaki ilyen,vagy hasonló külső tintatartályos Epson nyomtatót?

Köszönöm a válaszokat,  5bdc

Comments
pinterkrisztian
pinterkrisztian picture

Szia,

Én egy L1800-as A3-as külső tintatartályost használok melyet 2017 év elején vettem.
Ez 6 színes, és van olyan amibe még az akkor betöltött festék van, max egy kicsi lett rátöltve - mert azt hittem hogy kifogy.
Értelemszerűen a fekete fogy belőle a legjobban. Egy tinta kb 3eFt körül van hozzá, és ahogy látszik sokáig elég.
Nem sokat van használva, de szerencsére nem szárad be, évente 1x elindítom a fúvókatisztítás programot, ha a piszkozat minőségű nyomtatás csíkossá válik.
De a nagyfelbontású nyomatokon ekkor sem látszik a probléma.
Teljesen meg vagyok vele elégedve, tervrajzok, kapcsolási rajzokat nyomtatok vele, de nem napi 100db-ot, talán 1000-1200 A3-as és 4-500 A4-es oldalt nyomtattam vele.
Egy baja volt, megállt benne a tápegység, 2 alkatrész vált zárlatossá, amit csak az aliexpressen találtam meg, de nettó 7eFt volt hozzá a vadi új garanciális táp, így nem álltam neki akkor javítani - megrendeltem az alkatrész, az volt 2500+szállítás+vám, beérkezett, azóta ott van a táp mellett a zacskóban...
Szóval csak ajánlani tudom, főleg ha keveset használod, mivel olcsóbb a fenntartása bármilyen nyomtatónál, nem szárad be a festék. Van/volt lézernyomtatóm is és patronos tintasugaras is, mindegyikkel több a gond.
Igaz ezek a külső tartályosok drágábbak, de megéri, egy problémájuk van, neked kell figyelned a tartály tintaszintjét, hogy ne fogyjon ki, mert ha lelevegősödik a csőrendszer azt (állítólag) macerás/hosszadalmas feltölteni, amivel egy csomó tintát elpazarol - van egy indító rutin hozzá, amit az első feltöltésnél kell alkalmazni, ez egy kb. 40-45 perces folyamat, ennyi ideig tartott mire a tartályból a csöveken keresztül felszívta a tintát a fejig.

Üdv,
Krisztián

0

5bdc
5bdc picture

Szervusz Krisztián!

Köszönöm az információt.
Egy HP960c érett meg a cserére.
Már nagyon sokba kerül a fenntartása.

5bdc

0

PushyG
PushyG picture

Üdv!

Nekem L386 van. Most már nagyon régóta. Kb 25ezer oldalt nyomtattunk vele. Csak eredeti tintával, mert nem éri meg az utángyártottal játszani. Röhejesen olcsón lehet vele nyomtatni, semmilyen nyomtató nem tudja ezt a lapköltséget (a nagy teljesítményű irodai kategória sem). A szkennere kifejezetten jó. A nyomtatási minősége is megfelelő. FF-ben gyors, színesben nem annyira. Képes fotóminőséget is nyomtatni.
Már kétszer volt eddig hulladék tintagyűjtő megtelt miatt reset. Az első a márkaszervizben 9k HUF volt, a második nemrég, magam végeztem el. Még az eredeti fej van benne, és tökéletesen nyomtat.
Nagyon szeretjük, nagyon jó gép. Canon-ról váltottam, azt már képtelenség volt fentartani (tintával etetni).
LINUX kompatibilis.
A szkenner is működik WiFi-n keresztül. 
Én csak ajánlani tudom a külső tintatartályos EPSON-okat.
A konkrét típust nem ismerem, én az L386 és L3050-es alapján írtam, amit írtam...

G

0

5bdc
5bdc picture

Köszönöm az információt.

A hulladék tintatartályt cserélni is kellett?

5bdc

0

PushyG
PushyG picture

Üdv!

Természetesen igen. Az elsőnél a szerviz cserélte. A másodiknál még nem történt meg. Már úton van az alkatrész, ha megjött, cserélem magam. A kiszerelt gyűjtő veszélyes hulladék, így is fogom majd kezelni.

Semmi baja nem volt a gépnek eddig a gyűjtők cseréjén kívül. A második csere előtt ki akartam cserélni a fejet, mert néhány fúvóka félrehordott. Meg is vettem, de a szervizes azt mondta, próbáljam menteni a régit. Tilos vegyszert használni. Desztillált vizet fel kell forrósítani (kéz még éppen bírja), és bele kell lógatni a fejet, de csak 1mm mélyen, hogy az elektronika ne legyen vizes, különben zárlat lesz.
Utána szintén meleg desztillált vízzel NAGYON KIS NYOMÁSSAL, HOGY NE SZAKADJON ÁT a színeket elválasztó membrán, át kell nyomatni fecskendőből a tinta érkezési irányából a fejet. Addig, amíg az összes fúvóka egyenesen nem spriccol.
Én ezt megcsináltam, és pár tisztítási művelet után (mire feltöltötte friss tintával a fejeket), olyan lett, mint új korában. Úgyhogy van egy tartalék új fejem hozzá... :-)

G

1