You are here

Epson Workforce WF7610 0x88 hibakód

3 posts / 0 new
Last post
Tropfehérke
Tropfehérke picture

Sziasztok!

A készülék az öntesztet végrehajtja, és a végén kiírja a címben megjelölt hibakódot, és felszólít az újraindításra.
Ha nyitott állapotban bootolom fel,akkor megjelenik a diagnosztikai kijelzőn az ikonsor is halványan, de azt írja, zárjam le a lapolvasót.
Ha becsukom, akkor ismét hibaüzenet, és tovább nincs lépés.
A hibakódra keresve 
https://www.youtube.com/watch?v=KVV5WTwV7nA
itt találtam egyedül útmutatót. 
Abnormal sensor output (sensor filure PIS Board failure) Unexpected excessive amount of hight such as too much diffused light from outside is shed on the ser

Eddig lehet elolvasni. A sor vége lemarad.

A googli 
Rendellenes érzékelőkimenet (érzékelők PIS-kártya hibája) A váratlan túlzott mértékű magasság, mint a túl sok diffúz fény a külső
...nek fordítja.
Tudja valaki, hogy mi az a PIS board? 
Abban gondolkodom, hogy a levilágító panelen van a hiba. A képbontó ák. első erősítő eleme zárlatos, v. gerjed. 
Jól jönne valami beindító segítség. Jó helyen tapogatózom?

üdv.
T.
Közben rábukkantam a szervízkönyvére, és fel is töltöttem.
 

Comments
imrus101
imrus101 picture

Hali!
Találtam egy Epson szervizmanuált, ami ugyan nem olyan típusról szól, mint a tiéd, de hátha segít.
http://repaircafe-zwijndrecht.nl/wp-tech/Repair/epson-WF2510_SI_1474287827.pdf
A 17. oldalon ott a hibakód és a leírás:
88H Excessive Light error • Abnormal sensor output (Sensor failure, PIS Board failure) • Unexpected excessive amount of light such as too much diffused light from outside is shed on the sensor because the housings are removed. (When used outdoors or near the window where direct sunlight comes in)
88H - Rendkívül magas fény hiba - A normálistól eltérő a szenzor kimenet értéke (szenzorhiba, PIS kártya hiba). Váratlan, nagy mennyiségű fény, pl. túl sok szórt fény a érkezik a készüléken kívülről a szenzorra, mert a burkolat el lett távolítva. (Kültéri vagy olyan ablak melletti használat, ahonnan közvetlen napsütés éri a készüléket).
Aztán a 62. oldalon kiderül, hogy mi is az a PIS: Photo Ink Sensor, azaz fotó tinta érzékelő. Itt azt írja, hogy a készülék használata során a tinta gőze/párája rárakódhat az érzékelőre, lecsökkentve annak érzékenységét. Egy gyári szervizprogrammal lehet ellenőrizni, hogy megfelelően működik-e a szenzor fejcsere után.
Szerintem mivel nálad túl sok fényre panaszkodik a készülék inkább szenzorhiba vagy kábelszakadás, esetleg a PIS kártya hibája állhat fent.
Remélem, hogy segít valamit a link.
(Nem értek a nyomtatókhoz, csak megtaláltam ezt a manuált véletlenül)
imrus101

0

Tropfehérke
Tropfehérke picture

Szia!
Pontosan ide lyukadtam ki a doku alapján. A PIS szenzor a nyomtató patront húzó szán alatti két LED kinézetű érzékelő. Szennyeződés nem volt rajta, s alkoholos tisztítás után sincs változás. Ezt az optocsatolót vizsgálni a leburkolás után tudom csak az MB csatlakozóján. Szervizprogramom nincs, tehát ha a szkóp mutat változást, akkor a szenzor jó, a hiba a main boardon lesz, ha nem mutat, akkor lehet szalagkábel vagy opto.
Köszi a segítséget. Megnyugtattál. Jó felé tapogatózom.
üdv.
T.

 

File csatolás: 

0