You are here

Esprit 728 Ultra kommunikációs gond - megoldódott!

11 posts / 0 new
Last post
Kalex
Kalex picture
*****

Sziasztok!

Keresek olyan emberkét, aki a fenti csodát telepíti, illetve mélyrehatóan ismeri. A piszok programozás közben megadta magát, és a modemes kapcsolódás során az azonosítást követően - mikor felismeri a panel típusát, és verzióját- elkezdi az időadat betöltését, ám le is áll az alábbi hibaüzenettel: "A panel nem ismeri fel a PC-t" Espload szoftver: 3.46, panel szoftver: 5.0. A szemétség a dologban, hogy egyszer sikerült betöltenem a programot, de módosítanom kellett volna, és azt már nem tudom megtenni. A resetelésen túl vagyok. A tasztatúráról lehet programozni, de a távelérésre szükségem lenne.

Kalex

Comments
cape-t
cape-t picture

Szia!

Lehet ezt is megtetted már, de reset után a panel ill. felhasználói azonosítót is újra kell programozni. Egyébként én inkább Spectrákat telepítettem, de a modemes kommunikáció mindig nehezen és lassan jött össze. Volt, hogy a laptopon a modem driver újratelepítése megoldotta a problémát.
És még ezt találtam:
"Szóval akkor az lehet a baj, hogy nincs felhasználói azonosító, mert a nélkül nem fog kommunikálni a központ. Tehát az azonosítót a 032-035-ig találod. Mivel egy ügyfélazonosító kell neked, így a 032-re és a 033-ra is ugyanazt kell beírni, de figyelj, hogy ne legyen benne "0", mert akkor az üres karaktert jelent."

Sok sikert!
Gyula

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Resetnél nem felejti el a panel és PC azonosítót. Egyébként simán kommunikál azonosító nélkül. Mindig így szoktam csatlakozni az új panelhez és csatlakozás után adom meg a két adatot. Így nem kell kézzel bepötyögnöm a 002-003-as streamline-t.
Amúgy megoldódott a dolog, mert kicseréltettem a panelt garba és azonos modem, PC, panel beállításokkal hasít az átvitel. (A régi panelt 3-as sebességgel kezelte hibásan, az újat 9-el jól.) Persze a szerviz azt mondta, hogy ilyen hiba nincs. Közöltem semmi gond. akkor üzemeljék be. -Adtak egy újat. ;)
Üdv! Kalex

0

Tranzix
Tranzix picture

Szia!
Gratula a rábeszélő-tehetségedért! :oke: :D Nekem egy 2 éves X-Fi -hangkarival volt nagy szerencsém. Bezajosodott a két frontcsatorna, visszavittem, de mivel a magyar szervíz, nem vállalta, kaptam helyette újat, de mivel csak egy kategóriával jobb volt készleten, így duplán jól jártam. :king: A két kártya közötti árkülömbség jelentős volt, valami 6-8 ezer. :D
Üdv: Tranzix

0

szoke
szoke picture

Szia Kalex!
Én ezt a kütyüt nem ismerem, de a következőt találtam róla: Link
Biztos megtaláltad te is ezt a leírást, de ha nem, akkor remélem segítettem.
Üdv: Szőke

0

Bicika
Bicika picture

Sziasztok,

hát én sem ismerem, de nem is várok sokat tőle, mikor a belinkelt leírásban mindenhová 1kW-os ellenállatot kérnek bekötni :D

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Ez a fordító hibája. Angolszász területen az ellenállást W-vel is szokás jelölni. (Bár inkább németnek tűnne -Widerstand.)
Üdv! Kalex

0

Kari
Kari picture
*****

Hali,
vagy pl. mas karakterkeszlettel keszült a leiras mint amivel megjelenited, s igy egy idegen szimbolummal (az Ohm többnyire a W-vel) lesz helyettesitve...
Kari

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Nem igen valószínű, mivel a pdf fájlok nem hajlamosak az ilyesmire. Azokba bele van drótozva a használt karakterkészlet. (Ráadaásul képfájlként olvasható a leírás)
Üdv! Kalex

0

Kari
Kari picture
*****

Szia!
Ja, ez igaz, de a pdf creator is ertelmezi a bemenetet, s szerintem ott lehetett meg a gubanc, habar a szöveg minöseget nezve akar egy atfesült gepi forditas is lehet, dehat akkor meg miert nem egy hozzaertövel fesültettek at_a regi kerdesek...
Kari

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Köszi, aranyos vagy, de ezeken már rég túl vagyok. A leírások megvannak magyarul, angolul. Amíg nem volt hivatalos magyar fordítás én magyarítottam meg a sajátom. A baj az, hogy ez valami rejtett hiba "nem dokumentált szolgáltatás". :( A korábbi verzióban olyan bug volt, hogy amennyiben az egyik címre (PGM opció) egy bizonyos értéket írtál, akkor egy egész másik címen (telefon jelentés) nem volt kommunikáció. 3 hónapba telt mire kitaláltam mi a baj. Azért kerestem valakit, aki küszködött már ezzel a piszokkal.
Üdv! Kalex

0

Sponsored links