You are here

EUROMARKT 21SF50 sasszie Beko K1 . Nincs kép és hang, csak programváltáskor egy pillanatra.MEGOLDVA

14 posts / 0 new
Last post
dínó

Jó napot mindenkinek!
A jelenség hogy csak szemcse van, de program váltáskor egy pillanatra megjön a kép és hang is, de rögtön eltűnik. Egyes állomásokon van mindig adás, viszont a keresővel semmit se talál.
Még csak most fogom szétszedni, de jól jönne a segítség hogy jobban haladjak.
üdv
dínó

Ezt a címet még cizelláld egy kicsit!
Kalex

Amikor csak kérnek, az miért nem elég??
Kalex

Comments
ELKO4
ELKO4's picture

Üdv,

könnyebb úgy segíteni ha valameddig eljutottál a mérésekkel, hibabehatárolással. Elsőként a tunert és azok tápjait, 33 Voltot nézném, bár ha egy pillanatra van adás akkor eeprom proci körül sasolnék.
Üdv.

Tamás

0

Vote up!

You voted ‘up’

dínó

Jó napot mindenkinek!
A sasszé számot nem jól láttam, de a panelon pontosan megtaláltam.
KX1.190-10.
Megnéztem a tápokat.Jó az 5V ,a 3,3V és a 33V is. Cseréltem tunert is de ugyanaz a helyzet.Egyéb fix feszültséget nem nagyon tudok mérni a tuneren,hacsak nem az agc feszültséget.Az mondjuk gyanús mert stabil 3,7 V Ha van adó ha nincs. Tud valaki eeprom tartalmat küldeni, mert a fórumon nem találtam? Előre is köszi.
dínó

0

Vote up!

You voted ‘up’

dínó

Még egy kis kiegészítés. A kép tetején szines visszafutási csíkok vannak mintha rossz lenne a képeltérítés. Lehet ez másik hiba,mert nem akarom elhinni hogy köze van a kettőnek egymáshoz.A függ íc tápjai rendben vannak,de azért kielkóztam.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Fülesmester
Fülesmester's picture

Szia!

A címben is javítsd ki a sassziszámot, mert így félrevezető!

K1 sasszi.

Tegyél bele egy üres EEPROM-ot, fölprogramozza!

Cseréld a processzor árnyékoló serlege alatt található elkókat!

Csatolmány!

Üdv:
Fülesmester

0

Vote up!

You voted ‘up’

dínó

Halló!
Köszi a segítséget.
Jobban belemerültem.A hiba annyival másabb, hogy ha menüben a kézi állomás beállítással beírom a csatorna számát, nem talál semmit, de a finomhangolóval kicsit keresve megvan az adó, csak így nem memorizál. Lehet hogy a kvarc romlott el?
A serleg alatt az összes elkót kicseréltem, és kicseréltem az eepromot is. Ebben nem láttam afc tekercset, de majd jobban megnézem. Még nem néztem át teljesen a csatolmányt, de benne van az állomáskereső szisztémája?
Nem tudom ,lehet hogy a címben kicsit bőbeszédű voltam, de nem tudtam ki milyen módon ismeri ezt a klónt.
dínó

0

Vote up!

You voted ‘up’

Fülesmester
Fülesmester's picture

Szia!

Itt a jelfeldolgozás a VCTI49xyl UOC processzorban történik digitálisan, és a szoftver határoz meg mindent.

A hangolás frekvencia szintézeres (FST). A vételi frekvenciát az I2C adatbuszon a PLL tunerbe beadott adatok határozzák meg. A rendszer kvarcpontos, nincs szükség AFC-re (nincs AFC tekercs).

A 33V termikusan is stabil?

Üdv:
Fülesmester

0

Vote up!

You voted ‘up’

dínó

Jó napot mindenkinek!
Az adás probléma megoldódott.Beléptem a szerviz menübe,És kiderült hogy átállt PHILIPS tunerre PANASONIC helyett.Visszaállítottam és jó lett. Nem tudom mitől váltott.A gazdája azt mondja hogy rácsapott a tetejére, de nehezen tudom elhinni.Kicseréltem még az eepromot is óvatosságból.
A képhiba viszont még fennáll. A tetején színes vízszintes csíkok vannak.A 12Vés a 45V rendben van , de kicseréltem a szűrő elkókat elővigyázatosságból.Megpróbálom kicserélni a TDA8359 íc-t, de nem sok reményt fűzök hozzá.
Van elfekvőben egy másik ugyanilyen típusú tv amiben régebben már cseréltem íc-t de az se jó.

0

Vote up!

You voted ‘up’

isti13

Szia! Nem vszínű ic hiba! Inkább az eltérítő ic-től proc felé visszacsatolt jel torzult! Ha üzem közben javul(a csík húzódik fölfelé) kiszáradt elkót keress a visszacsatolásban! István

0

Vote up!

You voted ‘up’

dínó

Hali!
Kicseréltem a TDA8359 íc-t Nem lett jó.Az idő sem segít rajta. Nem valószínű hogy elkó hiba.Az íc körül minden ellenállás és dióda jó mérve. A tápokat mérve a készenléti 1,8V nem pontos mert 1,98V,de nem hiszem hogy jelentősége van mert a beállító 820 ohm és 470ohm is jó.Nem tudom hol keressem már a hibát ,mert a csíkok ott vannak és zavaróak. A kép egyébként ránézésre nem torz.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Fülesmester
Fülesmester's picture

Szia!

A színes csíkokat a kép tetején általában a kioltó impulzus tápjának (45V) elégtelensége, vagy végfok IC hiba okozza.
Ha jól olvastam, már mindkettőt ellenőrizted/cserélted. Ellenőrizd az IC lábainak DC feszültségeit. (csatolmány)

Ellenőrizd: R523, C510, R524, C511, R516, R517

Ellenőrizd a szervizmenüben az 50Hz-es geometria beállításoknál:
VER BLANKING STOP
VER BLANKING START
és az EHT beállításokat

Üdv:
Fülesmester

0

Vote up!

You voted ‘up’

dínó

Hali!
A leírt alkatrészeket már ellenőriztem. A kondenzátorokra tettem hátulról pót kondenzátorokat, de nem változott semmi.Ma a beállításokkal kezdtem. A VERT BLANKING START és a VERT BLANKING STOP és az EHT beállításokra nem változott.Mikor a START LINE MEASUR beállítást 11. értékről nagyobbra állítottam, elmúltak a csíkok. Még a VERT SHIFT és a VERT AMPLITUDE beállítással beállítottam a képet és azt hittem jó lett. Csak hogy amikor bekapcsoltam az alapszín vörös volt és csak amikor SCREEN ADJ beállításra ráléptem jött helyre a kép.Viszont akárhogy állítottam a segédrács feszültséget nem lett jó
Addig variáltam a START LINE MEASUR beállítással még valószínűleg jó lett, de majd ha holnap újra bekapcsolom akkor meg tudom, mert ha 1-2 percig nem volt bekapcsolva mindig akkor jött elő a hiba.
Ha van pontos sorrend a beállításra nagy segítség lenne.
üdv
dínó

0

Vote up!

You voted ‘up’

Fülesmester
Fülesmester's picture

Szia!

Beállítási sorrendről nem tudok, de azt tudom, hogy egy szivárgó kondira rakhatsz bármit hátulról, akkor is szivárogni fog.

A G2-t a szervizmanuál 24. oldal szerint állítottad be?

A TV/TXT gombbal lépsz ki a szervizmenüből?

Üdv:
Fülesmester

0

Vote up!

You voted ‘up’

dínó

Szia!
A szervíz menüből a TXT/TV gombbal lépek ki. A G2-t szemre állítottam be.Adásnál kb fél fényerőnél és kontrasztnál jó kép legyen , AV üzemben ne legyenek visszafutási csíkok.
Végül is jó lett, már hazavittem. Azóta nem szóltak hogy rossz.
KÖSZI MINDENKINEK A SEGÍTSÉGET.
üdv.
dínó

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content