You are here

Feg C24 cirko lángmagasság beállítása

7 posts / 0 new
Last post
miklos2peter
miklos2peter picture

Sziasztok
Hogyan kell beállítani egy feg C24 cirko gázmagasságát.
Azt tudok hogy az őrláng bekapcsoló gomb recés anyájával, de nem tudom kb hány cm magasnak kell lennie illetve mi alapján kell állítani.
Köszönöm a tapasztaltabb kollégák segítségét.

Comments
poczkodi77
poczkodi77 picture
*****

Szia.

Kalex is jó választ adott!
Először is jelöld meg, hogy hol állt. Majd csak kicsiket tekerj rajta, és várj. Túl magasra ne állítsd, mert csak szétégeted az égősort, és egyéb hibák is jelentkezhetnek később. Inkább próbálj egy minimum feletti magasságot beállítani, amikor a keringető leállása után, lezár a szelep, és persze indításkor nem húzza el az őrlángot. De, ilyen öreg készülékeknél, pl. azt sem tudjuk mikor lett tisztítva a hőcserélő, maradj a minimum feletti értéknél, ahogy írtam, és persze figyeld a láng színét is állításnál. Műszeresen is lehet állítani, de sok panaszos visszajelzés jön vissza. (Persze, hisz nem új készülék...! Egy tanács még. Az égősort vizsgáld át, nincs e valahol szétégve, kilyukadva dugulva. (Az őrláng, és a lángérzékelő körül főleg) Ha a hőcserélő lamellái között is óvatosan kitakarítod a réseket, akkor neki is állhatsz a finomhangolásnak... (Az őrláng megfelelő magassága is fő szempont, tehát takarítsd ki, ha lehet, csak levegőt használj!) Ha minden flottul megvan, elviekben kevesebb is lesz a fogyasztás, és hatékonyabban, hibamentesebb fog üzemelni a készüléked!

Üdvözlettel:

PZ

0

miklos2peter
miklos2peter picture

Sziasztok
Nagy karbantartás volt rakta, savazás, egósor tisztítás , termoelem, termomágnes csere
Szerintem a lángmagassát anyája is el lett tekerve, ezért szeretném tudni mi a helyes beállítás 

0

poczkodi77
poczkodi77 picture
*****

Szia!

A karbantartást hamarabb is leírhattad volna...
A másik dolog, igen. Állíthattak lángmagasságot utána, de valami problémát tapasztalsz? Mert, ha nem, és szemre jónak látod, akkor ne állíts rajta! 
Amit korábban írtam a beállításáról, azt fenntartom. Állítottam már ennél sokkal kisebb lángmagasságot is, ha a tulajnak nem volt pénze új hőcserélőre, mert a jelenlegit már nem lehetett savazni (Kb. 25mmm, ahol még megáll stabilan, de ez is változó). Viszont, 30-40mm között jó, fölé ne menj el vele. Ha jó a színe is, ami függ a kapott gáz minőségétől, akkor állj meg! Jelölj! Az időjárási viszonyok alapján írd a napi fogyasztást, és ha a korábbihoz képest (karbantartás előtt) ugyanannyi, vagy magasabb, akkor vegyél vissza a teljesítményből (Eljárás megismétlése) Csak egy minimálisat tekerj rajta, és várj, majd ha beáll a láng, és jónak látod, akkor újra mérj egy fogyasztást. Ez lehet, eltart egy pár napig, és a kinti hőmérséklet is fő tényező, de ha nincs ebben tapasztalatod, akkor ez a módja a tanulásnak.

Tisztelettel:
PZ

ps.
Csak jelzem. Utolsó hozzászólásom volt. Nem szeretem ismételgetni magam, és azt sem, ha valaki felelőtlenül áll neki olyan dologhoz, amihez nem ért! Másrész, ha elégedetlen vagy. Akik javították és beállították a készüléked, tisztában vannak vele, hogy várhatnak még telefonhívást tőled...

0

miklos2peter
miklos2peter picture

Sziasztok

Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget, így már menni fog.
A karbantartást nem én időzítettem, sajnos most adta meg magát a termoelem.
Mikor kivettem a termomágnest annak a membránját se láttam 100% osnak
Ezért kap majd mind a kettőből újat.
Kedden érkeznek az alkatrészek, akkor lesznek beépítve.
Ezekből gondoltam hogy biztosan kell majd állítani a lángon is.
Még egyszer köszönöm mindenkinek a segítséget

1

vacisa
vacisa picture

üdvözlet
Ha sikerült szépen kitisztitani akkor a láng alja fehéres a teteje kék.
30 - maximum 45mm  között elégnek kellenni,
Ellenörizd milyen gyorsan melegszik a viz,
Radiátort nem kell szétégetni.

:vs

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Ne magassagot állíts, hanem lángszínt. Akkor jó, ha se nem sárgás, se nem túl kék.

Kalex

0