You are here

Felvétel szinkronhibás - mitől lehet? [Megoldva, másolásvédett műsorjel]

16 posts / 0 new
Last post
lcsaszar
lcsaszar picture
*

Kedves tanyalakók!

Először is B.Ú.É.K. mindenkinek. Érdekes problémával találkoztam, amire lehet, hogy másoknak egyből nyilvánvaló a megoldás.

UPC beltéri egység bemegy az LG BC999NS videomagnó egyik SCART csatlakozójába (decoder feliratú). A másik SCART (TV out feliratú) továbbmegy a TV készülékbe. Ezzel az összekötéssel tudom nézni a UPC-t a tévén, és le tudok játszani videomagnóról is. Elvileg megy a felvétel is videomagnóra, legalábbis korábban ment. De legutóbb azt tapasztaltam, hogy ha felvételre kapcsolom a videomagnót, akkor a kép időnként elkezd lebegni, szétesik a szinkron. Ha nem kapcsolom felvételre, akkor jó a kép. Ez a Story4 csatornán jelentkezett.

A SCART kábelek minden ere be van kötve. Az UPC beltéritől RGB jel megy a TV-be, és kompozit jel megy a videomagnóba. A TV automatikusan át tud váltani RGB illetve kompozit bemenetre ugyanazon a SCART bemeneten, attól függően, hogy milyen jelet kap. A TV típusa SONY KV29FX-60, régi képcsöves készülék. Csak az RGB-t fogadni képes SCART bemenetét használom.

Lehetséges, hogy az UPC újabban másolásvédelmet használ bizonyos csatornákon? Technikailag lehetséges ez? Most kipróbáltam egy másik csatornán, és ott nem esik szét a kép. Sőt a Story4-en is kipróbáltam, és most nem esik szét a kép. De amit videóra akartam venni, az a műsor szétesett. Még annyit, hogy az UPC műsorvisszanéző funkciót használtam, tehát az adás nem valós időben ment.

Van-e valakinek ötlete, hogy mi lehetett s szétesés oka?

Üdv, lcsaszar

Comments
lcsaszar
lcsaszar picture
*

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat. Igen, úgy tűnik, hogy másolásvédett műsort akartam felvenni :weep:
A videomagnón fixen át van kötve az R-G-B a két SCART között. De a kompozit jel csak kikapcsolt videomagnó esetén van átkötve. Bekapcsolt videomagnó esetén a készülék adja ki a jelet, hasonlóan mint audio magnónál a source monitor. Tehát ami bemegy, azt a videomagnó feldolgozza, és azt adja tovább.

Üdv, lcsaszar

0

gbenyov
gbenyov picture

Szervusz,
1. az írásodból még az a számomra nem derült ki, hogy más, "normális" műsort simán fel tudsz-e venni? Mert, ha így van, természetesen írásvédett műsort akartál rögzíteni. Ha így van:
akkor A.: azt veszed fel, amihez szerzel másolási-engedélyt.
akkor B.: a videojel kábelbe beiktatsz egy ... kütyüt. (Nekem is van egy valahol a fiókok mélyén.)
akkor C.: a felvételt végző videomagnó- vagy egyéb rögzítő, olyan RÉGI típus legyen, amelyik sz.@.rik erre a zavaró-védelmi jelre. A rögzítő gyártók ugyanis csak egy bizonyos védelmi egyezmény aláírása óta építik be a védelmi áramköröket a rögzítőikbe.

2. ha netán a TV Híradót sem tudod felvenni, akkor a rögzítődet javítani kell...
_
gbenyov
0 Hz és az UV fény frekvenciája között minden érdekel...vagy tovább is, mindkét irányba?

0

gbenyov
gbenyov picture

Ok.
Kiderült a műsor másolás védelemmel ellatott volt.

Közben megtalaltam a fekete dobozomat is.
Ilyen:

_
gbenyov
0 Hz és az UV fény frekvenciája között minden érdekel...vagy tovább is, mindkét irányba?

File csatolás: 

0

agressiv
agressiv picture
*

Pedig világosan leírta, hogy más csatornát fel tudott venni, ráadásul más műsort is fel tudott venni ugyanazon a csatornán amin korábban nem sikerült.

"Most kipróbáltam egy másik csatornán, és ott nem esik szét a kép. Sőt a Story4-en is kipróbáltam, és most nem esik szét a kép."

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Így van, köszönöm. Lehet azt tudni valahonnan előre, hogy a műsor másolásvédett? Most először fordult elő velem, hogy valamit nem tudtam felvenni. Ijedtemben elkezdtem cserélgetni a SCART-kábelt, dugdosni ide-oda... Érdekes módon a szinkronhiba nem volt folyamatos, hanem olyan 10-15 másodpercenként jelentkezett.

Üdv, lcsaszar

0

agressiv
agressiv picture
*

Jó kérdés, maximum abból lehet tudni szerintem, hogy fideszes készítette, vagy liszenszelte a műsort. :)

0

formasu
formasu picture
*

Sziasztok!
Lehet, hogy ez már idejétmúlt, de leírom. Régen, a másolásvédett VHS szalagokat elég nehéz volt másolni. De... Olvastam akkor, hogy van néhány videomagnó, amelyikkel át lehet ezeket is másolni. Találtam ilyet én is, /a nevére, gyártmányára már nem emlékszem/ és át is lehetett vele másolni, és nézhető lett a másolás.

Üdv: formasu

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Van rá megoldás, pl egy macrovision remover. Olyan videomagnó, amivel másolható is a kódolt jel pl a Blaupunkt RTV800, ilyent használtam nagyon sokáig.

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

Igen, nekem is volt ilyen videomagnóm (Panasonic AG-6810S), amin ki lehetett kapcsolni az AGC-t, és akkor tudott másolni Macrovision jelet.

Üdv, lcsaszar

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
"A videomagnó egyik SCART csatlakozójába (decoder feliratú)" :jajj: Azt nem éppen ilyen célra találták ki...
Az RGB jel szinkronjelét honnan kapja? ...mit állítsz be az UPC beltéri menüjében ? Kompozitot, vagy RGB-t ?
Mellesleg nekem ugyan az UPC az a műholdas "Direkt"-et jelenti, és bármikor bármelyik műsort rögzíthetem, ráadásul USB-re csatlakoztatott "pendrájv"ra, vagy HDD-re. Persze nem a szolgáltató "lebutított" beltérijét használom, hanem egy "független" készüléket.
Ezen két SCART kimenet van, egy külön a videófelvételhez, ahol a menü karakterei sem jelennek meg a felvételben. Ezt csak azért írtam le, hogy tuti nem tesznek a műsorrögzítés ellen.

Üdv.: Uniman

0

Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!

Jó az a DECODER feliratú scart. Két funkciója van. Az egyik, mikor dekódert kötsz rá, akkor kimegy a videojel, és a visszatérőt küldi a TV-re, a másik, mikor VCR-hez használod, és akkor sima scart-ként működik.

Üdv: Jácint

0

SzBálint
SzBálint picture
****

sziasztok: scart bekötés

Bálint

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Kifejtenéd bővebben, hogy a decoder feliratú bemeneti csatlakozót milyen célra találták ki? Én eddig úgy tudtam, a video bekapcsolt állapotában bemenetként működik a video felé, pl felvételhez, kikapcsolt állapotában pedig 1:1-ben átengedi a dekóder jelét a másik scart (Euro AV,TV) kimenet felé.

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Szinte biztos, hogy másolásvédelem miatt. Hogy most is macrovisiont használnak-e nemtudom, de régebben az analóg korszakban az csinálta azt, hogy néhány másodpercig jó volt a kép, aztán pár másodpercre besötétedett, és szinkronhibás is lett. Ezt a jelet a felvevők érzékelik csak, sima TV nem. PL a DVD Recorder kapásból kiírta olyankor a felvétel indításakor, hogy "másolásvédelmi jel érzékelve, nem indítható felvétel" Ha csak rajta keresztül nézve volt, simán tovább adta a jelet a TV-re.

0

reparátor1
reparátor1 picture

Szia!
Könnyen lehet,hogy használják a másolás védelmet.T-homos hálózaton találkoztam hasonló problémával,ott a digitális műsort vevő settop box analóg kimenetén érezte a másolás védelmet a video magnó.Ugyan ott az analóg közszolgálatit műsort simán rögzitette a készülék.Üdv.Reparator

0

Sponsored links