You are here

FFC flex kábel helyettesítése

8 posts / 0 new
Last post
belfi
belfi picture

Sziasztok!

Kaptam egy Philips hifi cuccot .A benne lévő FFC flex kábelek sérültek illetve hiányoznak.(300/1/15p)Ismertek e valamilyen módszert a kábel kiváltására?Én már próbáltam 40p IDE szalag kábelből csinálni de nem jött össze.Kapni meg csak külföldön.

Köszi Belfi.

Comments
Kari
Kari picture
*****

Szia Belfi!
A kabelt megoldhatod eleg könnyen, de a csatlakozasi lehetösegen, még 1mm-es osztas eseteben is, meg fog hiusulni...
A FFC-k vastagsaga altalaban 0,3mm, de van többfele rendszer forgalomabn, s ezt egy 0.5 vagy 1 mm-es raszteren nem könnyü ugy modellezni, hogy még ki-be dugaszolhato, s megbizhatoan müködö is lehessen...
Kari

0

belfi
belfi picture

Szia!
Nem lesz egyszerű az biztos.Már ledaraboltam 30db vékony vezetéket és fixre kötöm. De jobb lenne a régi PC szalag kábel ami színes volt de már nem lehet kapni.Az a legjobb az egészben ha kész is lesz a vezetékezés még nem jelenti azt hogy a cuc működni is fog.

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia

Ez a dolog varázsa, izgalomba tart, ha nem működik méginkább meg akarod javítani.

Üdv Stevepapa

0

belfi
belfi picture

Hali!
Most is azon töröm a fejem hogy IDE kábelből oldom meg két sorban 8-7 megosztásban.Csak most a kábel blankolása okoz gondot de majd forralok ónt és belemártom,hátha leolvasztja a műanyagot és akkor legalább néz ki valahogy.

0

Kari
Kari picture
*****

Szia Belfi!
Jo lehetöseg le(het)nne, ha tudnal pl. 0.2-0.3mm-es 1-oldalas nyaklemezt szerezni, ill. ami pontosan passzol az FFC csatlakozodba..., s abbol egy "kes/direkt csatlakozot" marni/faragni, amit a vezetekeiddel tetszes szeriti szinekben köthetnel össze, s a merevsege miatt pl. nyugodtan dugdoshatnad az FFC kabel helyett is...
Lehetseges, hogy kifogyott Tintapatronok Flexnyakjat is tudnad hasznositan-esetleg kis vastagito foliaval a hatuljan?
Kari

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia

Lehet kapni lapkábelt, nekem nemrég hoztak nem tudom hol vették. Igen jól kezelhető, ami az ide kábelről nem mondható el. Azonkívül nehezen forrasztható, és merev.

Üdv Stevepapa

0

belfi
belfi picture

Hali!
Sikerült végül is összetákolni de úgy néz ki hogy a korábbi "kezelések" megadták neki.A magnó motor forog de a kijelző nem világít.Most nézem majd át még jobban a rajzát hogy biztosan jól tettem e bele a pótlást.

0