You are here

Fontos figyelmeztetés

6 posts / 0 new
Last post
Öreg Tom
Öreg Tom picture

Üdv mesterek! Talán nem rémhír. Öreg Subject: olvassátok figyelmesen !!!
Date: Mon, 18 Jan 2010 09:33:37 +0100 Sziasztok,
Már engem is,meg Ancsit hívott egy ilyen szám, úgyhogy sajnos igaz ez az átverés. Minket a következő számról hívott:
+423662790463
RENDŐRSÉGI ÉRTESÍTÉS!!!

Kuti Erika r. szds.:
Megyei kollégámtól kaptam a figyelmeztetést.
Kérem, küldjétek tovább minél több ismerősötöknek.
Figyelem... fontos!!!
A hétvégén az én telefonomra is érkezett egy +39....-es hívás, de nem
vettem észre, és mivel Olaszországra tippeltem, és senkit nem ismerek, aki
most ott lenne, nem hívtam vissza.
Szóval ez tényleg létezik.
A T-Mobile megerősítette a hírt, kérlek, olvassátok el figyelmesen!
Február 5.-én a Belgrádban megtartott Hitelcsalások megelőzésére vonatkozó Fórumon, Marija Kusity, a fórum elnöke és a Raiffeisen bank dolgozója a következő értesítést közölte: "Engedjék meg, hogy felhívjam figyelmüket egy újfajta bűncselekményre. Európában már több ilyen történt, sajnos hozzánk is eljött. A bűncselekmény folyamata a következő: a mobiltelefon kijelzőjén megjelenik egy nem fogadott hívás. Erre az értesítésre sor kerülhet anélkül is, hogy a telefon megcsörrenjen. A mobiltelefon-tulajdonos, miután megnézte, hogy milyen számról van szó, és ha a hívószámok a következők: +39., +390., +391., +392., +393., +394., (ebben a konkrét esetben +393193260045 +393193260045 +393193260045 +393193260045 szám volt), és mindjárt kitörli a számot, abban az esetben további következménye nem lesz, de ha felhívja ezt a számot, a bűnözők áldozatává válik. A konkrét esetben a mobiltelefon tulajdonosa jelentkezett az említett számra, és ezzel az egy hívással több mint 2.000 EURO-s költsége keletkezett. Ugyanis ha jelentkezünk ezekre a számokra, nincs lehetőség rá, hogy megszakítsuk a vonalat, s óriási költségek keletkezhetnek a telefonszámlánkon." A Belügyminisztériumtól kapott információk szerint már több ilyen eset történt nálunk is. Megkérem Önt, hogy ezen esetek megelőzése érdekben, minél több emberhez juttassa el ezt az információt. MSN veszély! Átverés! Kérlek, add tovább! Vigyázzatok! Aki a Windows Live Messenger-t használja az msn-hez, a lap alján időnként megjelenik egy IQ-teszt. Ez egy nagy átverés!!!!! Ha rákattintasz és megcsinálod a feladatot, a telefonszámodat fogja kérni "a válasz" megküldéséhez. Ha itt megadod a számodat, és a tovább gombra kattintasz, kapsz egy sms-t. Ebben a pillanatban 1.080,- forintot (Ezernyolcvan forintot) levonnak a kártyádról, előfizetésedről! Innen kezdve az IQ-tesztről már szó sincs, hanem tagja lettél a "dada klubnak", és ami a legszörnyűbb: HETENTE le fog vonni újabb 1.080,- forintokat a rendszer, egészen addig, amíg ki nem lépsz a dadából, de kilépni sem egyszerű, mert a honlapon nincs ilyen opció, hanem egy telefon-automatát hívogathatsz munkaidőben. Szóval ez a jelenlegi egyik LEGNAGYOBB CSALÁS, amely kimondottan a diákságot célozza! Kedves Ismerősök! Szeretnénk felhívni figyelmeteket arra, hogy megjelent egy kalóztelefonszám, amely a következő számjegyekkel kezdődik: +4478.. Ne vegyétek fel a telefont, ha ilyen számról van hívásotok, és ne hívjátok vissza, mert alkalmanként ez kb. 20.000 HUF-os költséget is jelenthet. Annyi furcsaság van a dologban, hogy nagyon korán - kb. 3-4 csörgés után - lerakják a telefont. A telefonhívások főleg este történnek! Tájékoztassatok mindenkit, aki mobiltelefonnal rendelkezik! Köszönöm a segítséget: Kuti Erika r. szds. bűnmegelőzési főelőadó Kiskőrös Rk.

Comments
Georges
Georges picture

Szerintem is az a biztos,ha soha senkinek látatlanban semmilyen személyes adatot sem adunk meg.Az emberek egy része mindig is át akarta verni a másik részt és valljuk be nem ritkán sikerült is nekik,mert a jó szándékra,hiszékenységre,önzetlenségre építenek.Aljas dolog ez,tűzzel vassal üldözendő,mert megroppantja a bizalmat.

0

djlatino
djlatino picture

elöször is. sosem vásárolok a neten. kártyaszámot nem adom meg senkinek sem. senkit sem hivok vissza. ha akar majd megtalál. ha más is igy tenne, ezzel sem kellene foglalkozni.

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia Öreg T!
Ez a levél, tavaly óta kering a neten, még csak most találkoztál vele?
Én először az MTT-n olvastam róla.
Itt olvasható bővebben.
Üdv Tibi.

0

Öreg Tom
Öreg Tom picture

Üdv Tibibalogh ! Én csak most találkoztam és mivel a hívószámokat most módosítottuk igy hihetőnek véltem. Az elővigyázatosság azért nemárt !Az újszülöttnek minden vicc új. Öreg Tom

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia Öreg Tom!
Nem vitatom, igazad van...ha valami új ismeretlen dologgal találkozik az ember, nem árt egy kis -egészséges- gyanakvás. :)
Üdv Tibi.

0