You are here

Ford fokus

7 posts / 0 new
Last post
agho
agho picture

Van egy problemam egy Ford fokus autonak a melegito kapcsolojaval mert csak a negyedik fokozaton mukodik.Megtalaltam az elenallas tombot ami szabalyozza a melegito motor sebesseget fokozatonkent,ki volt egve a rajta levo biztositeka amit kicsereltem de rovid ido alatt kiegett.A motor konnyeden forog ami megint meggondolkoztato ugyhogy nagy a bizonytalansagom a tovabbi javitashoz.Tippeket kerek a problemam megoldasahoz.KOSZONOM

Comments
exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz agho!
Az elvetemült autóipar olyan szinten spórol szinte mindenel, hogy pl. ebben az esetben az ellenállásháló hűtését, a szellőztető motorra bízzák. Amennyiben a beáramló levegő mennyisége, egy eltömődött pollenszűrőtől erősen lecsökken, az a előtétellenállások túlzott melegedéséhez, és a biztosíték kiolvadásához vezethet.
Üdv:
exGelkás

0

agho
agho picture

Koszonom valaszod valaszotokat azt hiszem a problema megoldodott a polen szuro cserevel

0

AC-DC
AC-DC picture

Szia exGelkás !
Amit leírtál ,elég nagy %-ban igaz .Viszont elég sokszor javítottam már fűtőmotor ák-t ilyen jelenséggel .Nem volt reális magyarázat rá ,miért is olvadt ki az a fránya hőbizti .(áram felvétel mérés,ill.hang és vizuális vizsgálat .) Gyanítom ,hogy ezek a hőbiztik is rendelkeznek valami féle kifáradással . A "kötelező " vizsgálatok után jó néhány esetben át forrasztottam a biztit (mint ahogy előttem is írták ) ,és gond nélkül üzemelnek azóta is (évek óta !)Itt esetleg bejöhet egy másik fórum téma is a képbe 1 bizonyos vasalóról .

Üdv .: Zoli

0

fagifor
fagifor picture

Kedves agho.
A motor (szénkefés DC) állapotát a szénkefékből és a kommutátorból szemmel is meg lehet állapítani. A szénkefének a teljes kommutátorral érintkező felületének tükrösnek kell lennie. Ha nem az, a kommutátorból ránézésre megállapítható hogy mely szeleteknél van probléma, szakadás vagy zárlat, mert a kilépő él le van errodálva a szikrázástól. Járatva a motort, látható szikrát sem a kilépő, sem a belépő oldalon nem szabad adnia, max egy pici gyöngyözés jellegűt a felületen.
Problémát az is okozhat, hogy a kommutátor szeletek közti rész el van szennyeződve, vagy a szeletek résében lévő szigetelőanyag a kommutátor kopása miatt elérte a csúszófelület színtjét, és eltartja a szénkefét kis mértékben (ennek az elhárítása a felszabályozás utánni "mikázás"). ilyenkor nagyon szokott szikrázni, és adott pozíciókban nem indul meg, csak esetleg kocogtatásra.
Szokott a szénkefe felakadni, illetve annyira elkopni, hogy már nem tud tökéletesen a kommutátorhoz megfelelő erővel nyomódni.
Oszcilloszkóppal egyébként a szeletfeszültség tökéletesen mérhető vagy egy tapintó-csuccsal, vagy az előtét-ellenálláson keresztül járatott motor kapocsfeszültségen. Láthato szeletfesz-eltérés nem lehet, csak a kommutáció alatti esés.
Tisztelettel: Varga Béla

0

mdecsi
mdecsi picture

Szia!

Attól, hogy a motor könnyen forog még nem biztos, hogy jól is működik. Én mérnék egy áramfelvételt és ha azt tapasztalnám, hogy túl magas, akkor kitakarítanám, lehet hogy szimplán csak tele van szmötyivel a kommutátor.

DM

0

szati77
szati77 picture

nekem nissan primerám van. és ugy ahogy van átforrasztottam(cineztem) 2 éve hibátlan.

0