You are here

Ford Galaxi hátsó ajtó nem nyílik

8 posts / 0 new
Last post
ityvity
ityvity picture

Üdv. mindenkinek .2001 Ford galaxin , egyik napról  másikra a hátsó ajtó bezárva maradt , a központi zár nem nyitja , kulccsal sem lehet . Hogy lehetne kinyitni , vagy az ajtókárpitot leszedni , legkisebb roncslással , mert akár hogy is próbálóm belűről a kis ajtó kampót feszegetni , nem tágít . Utolsó lehetőségnek hagyom a a kárpit kivágását .
Kulcs ami elfordul a hátsó ajtózárban , elektromosan a többi ajtót nyitja és zárja , de  nem nyitja mechanikusan a zárat .
Éltőrt ajtó átvezető kábelra  gondolok , csak hát valahogy ki kellene nyitni , hogy odáig eljussak .Valami ötlet ?
 

Comments
ityvity
ityvity picture

Köszi szépen mindenkinek , rosszul fogalmaztam , mert hátul az ötödik ajtó maradt bezárva . Kaptam tippet a facen , meg képet , hogy néz ki a zár és a kárpit mellet lenyúlva egy kampós dróttal , elvileg ki lehet pattintani a zárt . Majd ügyeskedek .

File csatolás: 

0

Vote up!

You voted ‘up’

Inhouse
Inhouse picture

Fater Hondájánál van a zárnál egy kipattintható kis elem, ami mögött a gépkönyv szerint birizgálva kinyitható a hátsó (5.) ajtó. Kár, hogy nem minden gyártó gondol erre.

0

Vote up!

You voted ‘up’

mindigehes
mindigehes picture

Szia!

Gondol, ha egy kaptafán készül az EU, meg az USA modell. Ott ugyanis kötelezően bentről is nyithatónak kell lenni a csominak.. és egyértelműen meg kell jelölni, mivel, hogyan. (Ha valakit bezárnának..)

0

Vote up!

You voted ‘up’

SzBálint
SzBálint picture
**

szia: próbáld meg benyúlni fémfűrész lappal  az üveg  mellett  a lezáró bütyök vonalában
A fűrészlap végén egy kampót kell kialakítani beköszörüléssel.

Bálint

0

Vote up!

You voted ‘up’

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

A bezárt ajtót nem lehet belülről a belső nyitóval nyitni? Akkor ott megszorulhatott valami, mert így nem szokás megcsinálni egy ajtózárat.

0

Vote up!

You voted ‘up’

BTS_szerviz
BTS_szerviz picture

Szia!

Alap probléma, hogy a kulcs mechanikusan sem nyitja az ajtót, pedig az kutyakötelessége lenne. Sajnos mechanikusan kell kinyitnod valahogy az ajtót, hogy azután megkereshesd a mechanikus hibát szerintem... :-(

András

0

Vote up!

You voted ‘up’

Imitome
Imitome picture

Szia!
https://www.youtube.com/watch?v=IXoMbjINJIg
Itt az ajtót nyitó ember leengedett ablaknál benyomja a belső és külső nyitó kallantyút, illetve a belsőt lezárja és a belsővel és külsővel egyszerre nyitva kinyitja az ajtót.
Még esetleg leengedett ablaknál az ablak belső felén egy kis kampóval ellátott vékonyabb acéldróttal megpróbálni a zárszerkezeten lévő bowdent felhúzni.
Ehhez egy kis segítség a tájoláshoz a hátsó ajtóban a zár elhelyezkedése.
https://www.youtube.com/watch?v=640eOX6Kvtc
 

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content