You are here

FUJITSU A-532, MINIMAX M1100 akkumlátor töltés probléma

3 posts / 0 new
Last post
oberoka
oberoka picture


Mindkét laptopnál majdnem teljesen egyforma a jelenség, bekapcsolás után jelzi a töltést, majd egy idő után a töltéskijelző leáll. A FUJInál az ikonra katt, ezt írja: 0 % áll rendelkezésre, (csatlakoztatva,nem töltődik) Az előlapon lévő akku ikon színe világos kék.
A MINIX-nél a különbség, hogy a kijelző leállás után a felirat: 0 % áll rendelkezésre, (csatlakoztatva, töltődik) A FUJIban vadonatúj akku van, a MINIben több akkuból kiválogatott és összerakott 10,2 V mérhető.
Ha a FUJIban bent van az akku, nem indul el, csak ha kiveszem.
Az első videó a FUJI, a második a MINIXről készült. A videókat nem tudtam csatolni, de talán így érthető volt.

Comments
Kytan666
Kytan666 picture

More likely the counter cut the battery off . They have a charging counter and even if the cell are still good it will cut the battery. I can be re-programmed but it requires knowledge and tools and it is risky as the cell will probably need re balancing

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

Én is találkoztam hasonló jelenséggel más típusnál de új akkuknál is. Ilyenkor megoldást jelentett, ha pár percre kivettem a gombelemet, de olyan is volt, hogy magát a procit kellett kivennem 1-2 percre. Ne kérdezd az okát én sem értem, de bevált.

Nyilván lehet hibás az akku elektronika is, vagy a számlálója szerint lejárt az ideje. Érdemes még megnézni az akku csati környékén levő kis bisztiket is.

Üdv.

0