You are here

Fujitsu Siemens Amilo L7310W laptop indulási probléma!

16 posts / 0 new
Last post
djhalasi
djhalasi picture

Sziasztok! Adott a témában szereplő laptop. Olyat produkál, hogy bekapcsolást követően 4-5 mp múlva leáll, majd magától újra elindul, de képet nem ad. Mozgatás, ütögetés hatására el szokott indulni és működik, de újabb mozgatásra leáll. Azt vettem észre, hogy az alaplap bekapcsoló gomb körüli részénél történő ütögetésre, mozgatásra allergiás, vagy ha a billentyűzet bal felső részét nyomkodom, ami a bekapcsoló gomb alatt van. Valami érintkezési baja lehet. Bekapcsoló gomb mikrokapcsolóját már cseréltem, igaz bontottra, de nem történt javulás. Sérülést, hibás forrasztást nem igazán látok. Mit lehet ezzel csinálni? Egyébként hibátlanul működik. Kár lenne eldobni.

Comments
szuts
szuts picture

Helló!

A 4-5 mp-es lekapcsolás, újraindulás nekem mindig a bekapcsológomb hibát jelenti elsősorban. Gondolok itt a kontakhibára is.

"Akik szeretik az ilyesmit, azok rá fognak jönni, hogy ez olyasmi, amit szeretnek." - A. Lincoln

udv.:szuts

0

djhalasi
djhalasi picture

Bekapcsoló gomb csere már megtörtént, de nem hozott javulást. Valószínűleg a nyák van megrepedve szemmel nem látható helyen. Egy bizonyos ponton ha megfeszítem az alaplapot, akkor elindul. Én nem kínlódok vele, úgysem lesz soha tökéletes. Alkatrésznek viheti akinek kell.

0

jakyg
jakyg picture

Szia!

Rossz memória is csinálhat ilyet (bár az nem érzékeny a nyomogatásra) Ha két modul van benne, akkor nézd meg mi történik, ha csak az egyikkel indítod, ha egy modul van próbálj bele másikat.

0

djhalasi
djhalasi picture

Nem memória baj van. Most olyat csinált, hogy működött rendesen, mozgatásra kikapcsolt és nem is lehetett elindítani, valamint a töltés jelző led sem világított, mintha nem kapna áramot úgy csinált. Mozgatásra kigyulladt a töltésled és ismét be tudtam kapcsolni. Olyan, mintha valami a betáp résznél nem érintkezne rendesen. Esetleg kontaktos smd bizti, vagy ilyesmire tippelek. Műszer szerint jó benne az összes, szakadásvizsgálóval megnéztem, de lehet nem mindig vezet át feszültség alatt, erre tudok még gondolni esetleg. Legalábbis remélem, hogy nem a nyák valamelyik rétegében van szakadás, mert akkor kuka.

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

Mint írtam egy másik topikban is, Az Amilok (de ez sok másik gyártóra és típusra is igaz) hajlamosak chipset forrhibát produkálni, magyarán az északi vagy a déli híd forrasztása felszakad. Esetenként reflow/reball segíthet, de van, hogy a forrpadok felszakadnak a panelről vagy a chipről...
Persze nem biztos, hogy nálad is ez a helyzet, de jó esély van rá...

0

jbussh
jbussh picture

Eddig az összes L7310, amit láttam, felszakadt forrpadeket tartalmazott. Egyébként szerintem nem az összes Amilo, csak a VIA chipsetesek (Li1705, V2030, L7310 és talán a V2055 is). Az Intel chipsetesek közül egyet sem láttam, ami rossz lett volna. Egyébként még a Clevonak vannak undormány NYÁK-jai; na abból egyet sem láttam, ami rendesen működött volna pár éves korára.

0

szati77
szati77 picture

Pont tegnap csináltam egy ilyen notit. Tápcsatis volt. A lap alján minden okés volt fesz is megvolt, de nem alul van a lényeg hanem felül, csati felőli oldalon(ahogy mozgattam szépen szikrázott :D )Szépen kivettem a csatit(mert már valaki barmolta), kipucoltam a lukakat,ujraforrasztottam, és jó is lett.

0

jbussh
jbussh picture

Öhm, én meg a múlt héten, pont ugyanezzel. Naná, hogy összerakás után már nem akart indulni tízből egyszer. Megnyomogatva a NB-et, megy rendesen, de meddig??! Előre szóltam a gazdájának, nem vállalom el, pont ezért. Egyszeűen hulladékok.

0

djhalasi
djhalasi picture

Ez így van, gyenge fos nyákja van sajnos. Én sem kínlódok vele tovább, alkatrésznek eladó ha kell valakinek. Mindene megvan, nincs megbontva, winyója is 100%-os, csak az alaplap kuka meg az akksi. Akinek kell írjon privát üzenetet!

0

szati77
szati77 picture

nekem mákom volt. ez még megy csak leejtették tehát kéne bele egy jó lcd.

0

djhalasi
djhalasi picture

Ebbe jó az lcd. Asszem 1db függőleges csík van benne bal szélen, de nyomogatásra eltűnik és nem is zavaró, világosabb képnél alig látszik. Szerintem meg kellene "vasalni" az lcd szalagkábeleit és megoldódna ez a problémája. Mivel az alaplap rossz én nem foglalkoztam vele. Így ahogy van eladó alkatrésznek, mindene megvan. Ha gondolod keress privátban, ha érdekel!

0

djhalasi
djhalasi picture

Én is ilyesmire gondoltam,próbáltam már hőlégfúvóval áthevíteni a panel minden részét, hátha valami repedt forrasztás van valahol, egy darabig akkor működött, de már 1 óra elteltével megint nem indult.

0

skorpio
skorpio picture

szervusztok
...nalam is van egy
Fujitsu-Siemens
DPK-XTXXXSY6
Amilo XA2528 series
nem indul ,szerviz leirast keresek hozza,sajna nem talalok,
nagyon szepen megkernelk Titeket ebben segiteni,szakszeruen szet is szeretnem szedni...

koszi szepen

0

zsugori
zsugori picture
***

Szia skorpio
Ez hasonlít-e?
PA1538/XA1526(FSC) PTB50/XTB70

0

skorpio
skorpio picture

szia zsugori
koszi szepen,
ovatosan megprobalom szetszedni...

0

Sponsored links