You are here

Fujitsu Siemens Amilo Li2727

7 posts / 0 new
Last post
pihe
pihe picture
*****

Hello!

Van egy Fujitsu Siemens Amilo Li2727-es laptopom.
Közel egy éves,és szét kellene szednem portalanítani,mert le fagyogat,és gyakran túl melegszik.Ehez a tipushoz keresek szervíz könyvet ami tartalmazza a szétszedés folyamatát,karbantartását.Tegnap már majdnem szét tudtam szedni,viszont van két csavar ami az optikai meghajtó tálcája felett van ,és nem lehet hozzáférni amíg ott az optkai meghajtó,de több helyen is tapasztaltam rejtett csavarokat ezért kellene a szervíz könyv.Lehet bármilyen nyelvű,kivéve Orosz,és Kínai !

Kérem hogy csak az válaszolja meg a kérdést aki 100%-ban tud segíteni !
Nem baj ha megoldatlan,ez a segítség 2-3-órát vagy mégtöbbet,viszont aki válaszol az minimum egy oldal linkjét küldje ahol ott a szervíz könyv.

Remélem tud valaki segíteni.

Üdv

Comments
koka
koka picture

Köszönöm a válaszokat sikerült szétszedni!

0

gyuri50
gyuri50 picture

Szia!
Sok sikert az összerakáshoz!
Üdv. Gyuri

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz koka!
A billentyűzet, és a zsanérok közötti, a kezelőgombok takaróját távolítsd el. Vagy egyszerűen patentok tartják, vagy alúról két csavar. Kezdésként ki kell húzni a aksit, meghajtókat, HDD-t. A hátlapon jelölik az említett eszközök rögzítőcsavarjait, burkolatait. Ha leszerelted a felső takarólemezt, látható a billentyűzet rögzítése, és a megjelenítő csatlakozója(i). A komplett burkolat eltávolításához le kell szerelned a megjelenítőt, zsanérjainál. Rendszerint alúlról két-két és hátulról egy-egy csavar. az el.csatlakozókat húzd szét, ha van, LAN, stb. antennákat is. Itt megjegyezve, hogy minden olyan elem, ami néhány csavar kivétele után megmozdul, az kerüljön elektromosan is leszerelésre, billentyűzet, egér stb.
A csavarok változó hosszúságúak, ne keverd össze, mert egy nem jó helyre betekert csavar sok baj forrása lesz!
Üdvözlettel:
exGelkás

0

Lengyi
Lengyi picture
*****

Gondolkodtam, hogy írjak-ne írjak. Látatlanban 1 tanács: általában kritikus pont a billentyűzet. Mindig van alatta rejtett csavar. A nehezebb feladat megtalálni a billentyűt kioldó pöcköket. Sokszor a felső részén 2-3 pöcök-nyelvecske tartja. Finom, keskeny szerszám kell hozzá. Elnézést, hogy zavartalak.

0

BigTom
BigTom picture

Szia koka!
Megmondom őszintén, kicsit félve írok, mert nem 100%, hogy tudok segíteni. A hibám talán jobb megítélés alá esik, ha kiderül, hogy máshol sem ígérnek sokkal többet, pedig hivatásszerűen foglalkoznak vele:
http://www.pcszerviz.com/Notebook_Laptop_szerviz/Fujitsu_Siemens_szerviz...

Viszont azért a kiírásnak megfelelve küldök linket, ahol ott a szerviz (könyv az nincs):
http://hu.ts.fujitsu.com/services/partners.html
http://www.fujitsushop.hu/egyeb/fujitsu-siemens-orszagos-garancialis-sze...
Annyit még súgok, hogy bár valóban nem könnyű a laptopok szétszedése, de az igazi problémák belül és az összerakásnál várnak rád. :-)
BigTom

0

koka
koka picture

Szia!

Köszi nekiugrok!

0