You are here

Fujitsu-Siemens Scenic P320 I915G nem indulgat

6 posts / 0 new
Last post
szuts
szuts picture

Hellótok!

Van egy tárgybéli desktop gép, ami időnként nem indul. Ilyenkor a tünet: A ventilátor felpörög, de le is áll, majd ismét felpörög és ismét leáll, ... Mint ha valamilyen zárlat lenne a gépben.
Tápot már cseréltem, és úgy is próbáltam indítani, hogy mindent lehúztam az alaplapról, de nem változott semmi. Azután egyszer csak beindul, és szépen dolgozik hetekig.
Van az alaplapon egy általam ismeretlen 3 vezetékes csatlakozó, ami a tápból kijövő kábelre csatlakozik, amiről nem tudom, hogy mi az. A táp iípusa: LITE-ON PS-5261-6F, de vettünk ehhez egy másik tápot is annak a típusa:Newton Power Ltd, NPS-230CB A. Az alaplapra ez van írva: D1931-A11 Gs 2
Segítséget jelentene, ha legalább a táp kapcsolási rajza elérhető lenne, hogy kibogozzam ennek az új csatlakozásnak a funkcióját.

Köszi:szuts

Comments
pihe
pihe picture
*****

Szia,

Proc venti, illetve annak csatlakozása. Lehet, hogy nem érzékeli, hogy forog, ezért letilt. Illetve milyen ventik vannak még benne (a tápventilátor kivételével)?
Gondolom a memória modulok mustrálásán már túl vagy.

0

szuts
szuts picture

Helló!

A proc ventillátor úgy van megoldva, hogy a tápventilátor egy légcsatornán rá van vezetve a proc. hűtőre. Így megspóroltak egy ventit. Más forgó nincs benne.

Memóriát nem cseréltem, gondolom ha hibás lenne nem menne hetekig. Ránézésre szépek. :yes: Mi a véleményed?

szuts

0

pihe
pihe picture
*****

KH-s attól még lehet. De ha a kh kizárható, akkor marad az alaplapon lévő kondik valamelyikének lassú haldoklása.

0

szuts
szuts picture

Helló!

Igen, kondira én is gyanakszom, de mindegyik olyan, mintha gyári új lenne. Semmi púp, semmi kifolyt dielektrikum... És ezt -- gondolom -- mérni sem tudom. :(
szuts

0

pihe
pihe picture
*****

Ha másképp nem, bekrettyent állapotban pl. hajszárítóval, vagy valami szofisztikáltabb módszerrel melegítsd át az elkókat szisztematikusan.

0