You are here

FujitsuSiemensAmilo billentyűzet

7 posts / 0 new
Last post
pihe
pihe picture
*****

Megint segítséget szeretnék kérni. Fujitsu laptopomon írás közben (vakon írok) a Z betű leütésekor szinte mindig elugrik a kurzor, van, hogy kivág a netről. Akár kicsi z, nagy z, őrült gyakori. Milyen kombináció lép ilyenkor életbe, vagyis a z betünek van valamilyen speciális egyéb funkciója is. Kérem nem kinevetni, már régóta írok számítógépeken, ilyen még nem volt ! Köszönet !!!

Comments
BigTom
BigTom picture

Szia!

Hasonló problémával kapcsolatban kértél már tanácsot, szerintem felesleges volt mindjárt 3 új topicot nyitni, ott is lehetett volna folytatni:
http://elektrotanya.com/?q=node/1020

Lehet, hogy most is az ott javasolt lenne a megoldás?
Esetleg próbáld ki külső billentyűvel.
Segíthet még, hogy az "Eszközkezelő"-ben eltávolítod a billentyűt és az egér/tapipad segítségével újraindítod a laptopot.
Ha van másodfunkciója, akkor azt jellemzően eltérő színű felirattal jelezni szokták, de ki is próbálhatod. Érdemes az alábbi gombok lenyomása és nyomvatartása mellett megnyomogatni a kérdéses "Z" billentyűt: Fn, Ctrl, Alt, AltGr.
B.Ú.É.K.
BigTom

0

rókarém
rókarém picture

Buék BigTom ! Persze, igazad van, mehettem volna a korábbi topicba, de örültem, hogy - hála a szolgáltatónak - be tudtam lépni ide. Kaptam tanácsokat, eligazítást, a javaslataidat fogom először kipróbálni, köszönettel. Üdv !

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz!
WordPad esetében Ctrl+Z= visszavonás.
Üdvözlettel:
exGelkás

0

rókarém
rókarém picture

BUÉK ! A következő kedves tanácsadó hasonló véleménye és a Tiéd segített, ezt a funkciót Wordpad esetében (DOS-ra már nem is emlékszem, rémlik csak)gondolom nem lehet semlegesíteni.
Érdekes egyébként, hogy nem mindig áll ez a probléma, egyes netes fórumokon jelentkezik csak. Az a bajom, hogy ott nem mentődik a leírt szöveg auto, ezért kell újra kezdenem sokszor.
Nagyon érzékeny a Z betűre, pedig vigyázok, hogy ne érjek a betűn kívül semmihez, de vakon és gyorsan írok, sajnos előfordul. Üdv !

0

Jaca
Jaca picture
****

A ctrl+Z DOS alatt megállította anno a programokat, lehet, hogy itt is erről van szó?

0

rókarém
rókarém picture

BUÉK ! Erre gondoltam, de a DOS nekem ezer éve volt, sejlett, hogy ilyen kombináció miatt van a gutaütést okozó gond ! Nagyon köszönöm ! Üdv !

0