You are here

Funai TVCR-D1404 video/tv combo, video rész miatt kikapcsol (megoldva)

6 posts / 0 new
Last post
zoltan35
zoltan35 picture
*

Sziasztok!
Egy ideje küzdök már ezzel a gépezettel. Mechanikai problémával került hozzám, bár pontosan nem tudtak az "előéletéről" semmit. Jelenleg rendben üzemel a masina egészen a videómagnó indításáig. Akkor a lejátszás/gyorstekerés közben kb. tíz másodperc elteltével lekapcsol. Nem megáll vagy ilyesmi hanem olyan mint mikor a kikapcsoló gombot nyomnám meg. Tehát leállítja a sormeghajtást, mechanikát alaphelyzete teszi és készenlétre áll. Bekapcsolva kiadja a kazettát és működik tovább... Amennyiben nem indítom a videót akkor nem kapcsol le. Tápfeszültségek rendben és az üzem mód kapcsoló is. Kínomban már capstain motort is cseréltem. Amúgy több kísérletet követően már videó üzemben sem kapcsol le, minden funkciót hibátlanul csinál. Melegedésre gyanakodnék, de ötletem sincs merre keresgéljem. Gondoltam talán valaki ismeri ezt a jelenséget és megosztja a megoldást.
Köszönettel: Kiss Z.

Mint azt ketten is jelezték, Hjoco és SzBálint, a hibát az infra led gyengesége okozta a orsók közlő kerekénél.
Köszönöm nektek a gyors segítséget!

Comments
Hjoco
Hjoco picture

Szia!

Ez a hibajelenség az orsók forgás-érzékelőinek hibájára utal. Ha egyik orsót állni érzékeli a proci, akkor leállít mindent a kazetta sérülésének elkerülése érdekében.

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Elvileg igazad lenne, de ebben nincs orsó forgás érzékelő. (illetve középen a közlő kereket figyeli egy opto) Csupán a motornál van amit cseréltem is kompletten. A számláló is működik (időkijelzéssel) tehát veszi az impulzusokat.
Üdv, Z.

File csatolás: 

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a közepén van szalagfigyelő koszos vagy gyenge infraled?
Nem kap fényt?

Bálint

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Közben épp írtam, de már nem engedte szerkeszteni..
Szóval elgondolkoztam azon amit írtál még egyszer ellenőriztem az infra ledet (fényképezővel szoktam) és láthatólag gyenge a fénye. Kicserélve máris minden rendben, legalábbis most megy. Még próbálgatom a biztonság kedvéért. Hamar megoldottad a problémám (csak azt nem értem én miért nem jöttem rá :oops: ) amiért köszönet! :bow:
Üdv, Z.

Le vagyok maradva: tehát mindkettőtöknek jár a köszönet amiért leírtátok a megoldást. Láthatólag mások egyből megfejtették a rejtélyt.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: elég ritka hiba, egyetlenegyszer én is megettem a saját videommal.

Bálint

0