You are here

fűnyíró [lezárva]

14 posts / 0 new
Last post
perlaci
perlaci picture

Kicsit lehet hogy furcsa a kérés.
Van egy benzines fűnyíróm Budget márkájú amin egy Tecumseh van148 motor csücsül.
Na ez nem akar működni. Hol keressek ehez segítőket.
Köszönöm

Comments
Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Klasszikus műveleti sorrend: gyertya ki, megrántod, közben nézed, hogy szikrázik-e? Ha igen, akkor benzincső lehúz, megnézed, lefolyik-e? (Láttam már olyan benzincsapot, amiben nem benzinálló gumiból volt a tömítés, megduzzadt, és nem folyt le!) Ha a benzin lefolyik, akkor karbi, légszűrő belől fújd meg egy rakéta porszívóval, és nézd, jön-e a másik felén porlasztott benya? Ha jön, akkor nézd meg a szelephézagokat! (Asszem 0,15 és 0,20) Ez egy oldaltszelepelt lom, lehet, hogy beverődött egyik vagy mindkét szelep, és már nem zárnak jól. Ha a szelephézagokat beállítottad, és még mindig nem indul rendesen, akkor vedd le a hengerfejet. Ez egy undok, lapos, aluminium hengerfej, ha túlmelegszik a gép, kiflivé tud görbülni, és akkor aztán nincs kompresszió.

Nekem is volt ilyen tecumseh fűnyíróm, állandóan szopatott, végül eladtam a fenébe, inkább húzom magam után a villanydrótot, minthogy minden fűnyírást többórás motor-masszírozással kelljen kezdenem.

0

Somogyi Zoltán
Somogyi Zoltán picture

ZOcs23a
Gyertya ki,berántóval többször megjáratni.Gyergyapipába gyertyát tenni,a gyertya fém részét a hengerfejre nyomni berántót meghúzni és megfigyelni van-e szikra.Előfordulhat,hogy a vágokés vágás közben elakad,így a behúzó szerkezet alatti lendkerék/ami egyben a mágneses gyújtásjeladó is/ elnyírja a főtengelyvégen lévő /direkt ezért kikönyített/ éket,aminek következtében a lendkerék/ hirtelen megálláskor nagytömegű tehetetlenségénél fogva/elfordul a főtengelyen, ezért megszünik a gyújtás.Mindezek előtt persze karburátor tisztítás.

0

perlaci
perlaci picture

Köszi de elég régi kérdésem volt ez és elfelejtettem akkor megírni a megoldást. Talán sokunknak hihetetlen de a mostani benzinek megöregszenek pár hónap alatt. Erre egy fűnyírószerviz hívta fel a figyelmemet. Meg is kérdeztem egy két nagy céget SHEL OMW stb és a válasz megdöbbentő. A benzinben lévő etanol erősen nedszívó és a víz hatására kicsapódó anyag eltömítheti a szűrőket. Kimostam hát az úszót és friss benzinnel indult is a gép.

0

BigTom
BigTom picture

Erről jutott eszembe:
Időnként szoktam egy kis tiszta alkoholt (2-3dl denaturáltszeszt a 40-50literhez) is tankolni a benzinhez. Pontosan nem tudom a mechanizmust, talán segít elkeveredni a vizet az egyébként nem keveredő benzinnel? Nekem mindenesetre bevált, kellemesebb a motor futása, bár csak ritkán alkalmazom.

0

perlaci
perlaci picture

Ezt régebben javasolták az Áforos kutaknál mivel ott nem zárt rendszerben tárolták az üzemanyagot. A denaturált szesz csak kb.60%-os. De azért megköti a vizet. Sajnos a mostani etanol mohóbb nála úgy hogy nem javasolnám az alkohol hozzáadást.

0

BigTom
BigTom picture

Vitatkoznom kell veled, mert ami most a kezemben van denaturált szesz, az 92%-os és szerintem korábban is hasonló töménységűt árultak. Korábban nem kellett vennem, mert rendszeresen kaptam nagy mennyiségű 99%-os tiszta szeszt ingyen.

0

Jópapholtigtanul
Jópapholtigtanul picture

Bocs , hogy belekotyogok a vitátokba , de az ismereteim szerint az átlagos forgalomban kapható legtöményebb etanol 96%-os . Piridint tesznek az alkoholba és ezzel teszik élvezhetetlenné - denaturálják . Bár valamikor volt egy erősen alkoholfüggő kollégám , neki volt rá technikája , hogyan lehet mégis meginni .
Azon egyszerű okból - mivel az etanol a vízzel azeotróp elegyet alkot - a maradék 4% víz csak speciális vegyi eljárással távolítható el , semmilyen desztillálási technikával nem választható el az alkoholtól .

0

Kari
Kari picture
*****

Gyerekek!
Szep dolog, jo erzes a mesebeli/magikus 7 evet szamolo topikot ujeletre keltve latni_vagy elneztetek valamit!? :-)
Kari

0

city217
city217 picture

Károly.
A fű mindig nő ja hétfőn állítólag nem, de a gond még nincs "megoldva" lehet hogy most sikerül
Józsi!

0

perlaci
perlaci picture

Akkor ezek szerint többféle denszesz van. De mind büdösített. Tiszta szeszt még mindig lehet venni csak tisztítószernek árulják a műszaki boltok. Én azt használom tisztításra.
Üdv Laci

0

BigTom
BigTom picture

perlaci!
Lehet, ennek például alig van szaga.
Még van néhány üveg, precízebb dolgokhoz én is azt használom.

0

hecsa
hecsa picture

0

nagypapi
nagypapi picture

Egy tipp,ha 4-5 rántásra nem indul és már régebben használtam,akkor kb.5mp-re fejre állítom az olaj alulrol befolyik a hengerbe megnövelvén a kompressziót és általában két rántáson belül beindul.Mostanában fejreállítás nélkül nem is próbálkozom.

0

Sponsored links