You are here

Füstgép folyadékok beazonosítása

10 posts / 0 new
Last post
Mr._V.
Mr._V. picture

Hello!

A hobbielektronika fórumán feltettem már ezt a kérdést, de nem érkezett egyetlen válasz sem, így megpróbálnám itt is, mert nem találtam infókat a neten a kérdésemre:
A füstfolyadékok jelölése mit takar?
P-2-D
B-2-D
C-2-D
P (professional)
E (extreme)
C (standard)
...
Jelen kifogyó folyadékom sűrű ködöt adott (a csomagolásán nem voltak ilyen jelzések, magyar Pákó forgalmazója volt), de mivel lámpák helyett már lézert használok, kevésbé sűrű kéne, de hosszan tartó, hiszen nem az a cél, hogy minden színes legyen, hanem hogy látszanak a lézer sugarai, ugyanakkor ne köd legyen, csak pára.
A light jelzésűre azt írják; max fotózáshoz, hamar elillan és gyenge.
A medium sűrűbb, de hamar elillan az is, bár egyik oldalon ezt írják, másikon meg azt, hogy hosszan tartó, így akinem van tapasztalata ezek terén, örülnék, ha megosztaná velem.

Professional és Standard ára nem különbözik, így nem világos, hogy akkor mitől más. Általában egy profi dolog mindig drágább a standardnál.

Köszönöm!

Comments
zsoca33
zsoca33 picture

Sziasztok!
Tudom, külön topikban kellene megkérdezzem, de hátha elnézők lesznek a moderátorok...
Mekkora a füstgépek ideális kazánhőmérséklete, hogy teljesen el is párologtasson, e ne égjen bele a folyadék a csőspirálba?
Van nekem egy füstgépem csak a termosztátja el van állítva, gondoltam megválnék tőle, de hasznáható állapotúra hoznám.
Köszönettel: Zsoca

0

hartdegentheroy
hartdegentheroy picture

Szia,
A 80-as evekben diszkoztam ,megvettem a glicerint a patikaba + ioncserelt viz oszt oanra higitottuk amire akartuk,illattal nem foglalkoztunk.
 Tavaly adtam el az utolso fustgepemet, ugyanezzel a keverekkel lett probalva

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Végül a németeknél megleltem a kérdésemre a választ egy grafikon formájában (mert ott valóban használják ezeket a rövidítéseket): mellékletben

Ha járatos vagy a füstökben, akkor szerinted ha mondjuk veszek egy P2D vagy E2D típust, ami ugye aránylag sűrű füstöt képez (de legalább tartósat), akkor ha azt hígítom desztillált vízzel, a tartóssága gondolom megmarad, csak a sűrűsége változik. Jól gondolom? Ezzel elérem a célom? (Tartós, de ritka füst... mert a light, ami ritka, mind hamar elillan.)
Tehát 5L mellé mondjuk még 2L víz. Vagy ezeket a kész folyadékokat már nem érdemes hígítani?

Ez lenne az, ami bár a gyártó oldalán sincs nemzetközi jelölésekkel ellátva és az adatlap is nethiba miatt letölthetetlen, de ez szerinted hígítható és ha igen, mi lesz az eredménye? Ritkább, gyorsabban elillanó, ...
https://pako.hu/termek/sfat-fog-fluid-long-lasting/
http://www.sfat.fr/en/catalogue/176.html

File csatolás: 

0

Guest
Guest picture

Üdv!
Miért nem kérdezd meg a Pako -ékat! Most is forgalmazzák.
https://pako.hu/termekek/csoport/fenytechnika-es-latvanytechnika/effektgep-anyag/effektanyagok/oldal/3/
-
http://www.sfat.fr/en/catalogue/23.html
-
Nem kell ezt (szokásod szerint) túlbonyolítani.
https://pako.hu/  Kérd a Veres Tamást!

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Egyrészt mert náluk nincs megfelelő választék, másrészt, mert ami most van tőlük, azon nincs ilyen jelölés, ahogy a termékeiken sem használják ezen szabványokat, csak pl. azt hogy standard.
Más típusok esetében (amit nem ők árulnak) ezek a nemzetközi jelölések léteznek, amik a címkéken is rajta vannak... én erre lennék kíváncsi, de ha a saját termékeiken nincs ilyen jelölés, akkor nem pont tőlük fogom megkérdezni, akik nem használják a nemzetközi jelöléseket, hanem egy magyar címkét nyomnak mindenre.

Csak egy példa az egyik termékükre:

Részletes termékleírás
MagicFX Pro LowDens Fog Fluid
Ködfolyadék, 5 literes kannában, alacsony sűrűség.

Ez a részletes leírás náluk... sem az összetétel, sem a tartósság nem szerepel, míg más boltokban igen. Nekem nem a folyadék sűrűsége érdekes, hanem maga a pára, amit képez, annak a sűrűsége lenne fontos.

A másik említett oldalon sem szerepelnek ilyen jelölések, én pedig a kérdésemben pont azt tettem fel, hogy ezek a jelölések mit takarnak... így továbbra sem kaptam választ rá.

1

Guest
Guest picture

Azért csak kérdezd meg őket!
Kisebb kiszerelést ők (is) csináltak korábban nagyobb tartályokból lefejtve, ezt tudom (egy alkalommal a szervizesükkel együtt mentünk göngyölegért), valószínű hogy a kérdezett jelölések a saját jelölésük.
De ha nem kérdezed meg őket, soha nem fogod megtudni.

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Megrendeltem, ott voltam személyesen... hát nem átvertek?

ködfolyadék, 5 literes kannában, nagy sűrűség, hosszan tartó füst, Long Lasting Cikkszám: 00032655
Színe lila

Amit adtak: áttetsző, KÖZEPES SŰRŰSÉG ugyanezen név alatt. Szóvá is tettem a színét, azt mondta már egy ideje ilyen a színe, csak nem cserélték a fotót. Megsúgom, ha a gyártó módosít, akkor legalább a saját honlapján lecseréli az infókat, de a gyártónál még mindig lila a megrendelt termék, azaz nem azt kaptam, amit rendeltem. Emellett a biztonsági zár nyitva volt rajta.

Az illatosító folyadék:
ködfolyadék illatosító, prémium, 20 ml, tutti-frutti illatú Cikkszám: 00031669
színes címkés eredeti helyett egy saját matricás utánzatot kaptam.

Na ezért nem akartam náluk vásárolni és ezért nem is fogok soha többé.
Rá is kérdeztem, hogy ha már vízbázisú, akkor lehet-e hígítani desztvízzel. Csak néztek egymásra, szerintük nem keveredik rendesen, de nem tudják, ki kell próbálni.

Szóval ha ezek a szakemberek és a profi bolt, akkor inkább ezután egy csövestől egy putriban vásárolok.

1

Guest
Guest picture

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Nem balhéztam, feltettem a kérdést, hogy miért nem azt kapom, amit rendeltem, mire a már írt választ kaptam, hogy régi a kép.
Az anyag pedig nem glicerines (glicerin mentes a gyártói oldal szerint).

0

Sponsored links