You are here

G41MH/USB3 R2.0 alaplap és AOC 9glr monitor hibás működése.

4 posts / 0 new
Last post
Billentyűs
Billentyűs picture

Üdv. a Fórumos Kollégáknak!
A hibajelenség: a win betöltése után 1-2 perccel elsötétül a képernyő, utána leáll a gép is, majd újraindul. Már kivettem a PCIE kártyát, az alaplapi videókártyáról próbáltam. Nem sikerült a monitorhoz drivert találni win10-hez, de a gép feltett 1 ACER drivert, ami az eszközkezelőben megnézve rendben találtatik. Frissítéskor az jelenik meg, ez a legjobb szoftver. Arra gondolok, a driver nem megfelelő. Nem található a driverek között hibás / felkiáltó jeles /. A monitor hardver hibás lehet? Kipróbáltam win7-tel, ott is ugyanezt produkálja,tehát nem az op. rendszer a hibás. A BIOS-ban az optimális beállításokat fixáltam le.

           Válaszokat várva, 

                    üdv

                Billentyus.

Comments
Billentyűs
Billentyűs picture

Üdv. a Kollégáknak!

Már 2 órája megállás nélkül működik a számítógép 1 win7-es lemezről.A videó lejátszás sem akasztja meg. Úgy gondolom, 1 megfelelő driver megoldaná a problémát.  AOC 9glr monitorról lenne szó. Ha esetleg valaki tudna segíteni win10-es drivert találni, megköszönném.

           üdv.

       Billentyűs

File csatolás: 

0

nyaki
nyaki picture

Üdv!
Hát ezt gyakorlatilag driver vagy haldokló hardver is okozhatja. Az Asrockokat ismerve RAM vagy alaplap hiba a legvalószínűbb.
BIOS alapra, a laphoz csak a HDD, billentyű, egér és a monitor csatlakozzon, minden RAM ki és egy biztosan hibátlan darabot kiválasztva, a slotokba egyenként betéve megpróbálhatod elindítani. Természetesen egy megbízható és hibátlan táp nélkül el se kezd a javítást. Ha így sem akar felállni a rendszer rendesen, akkor alaplaphibád lesz.

0

Billentyűs
Billentyűs picture

Üdv nyaki!

Azt nem írtam, de HDMI-n LCD tv-re csatlakoztam. Ott fél órát is ment, úgy tűnt, jó, amikor visszatettem a monitorra, továbbra is fennállt a hiba A 2 db RAM-on egyenként futtattam tesztet, hibátlan.

      üdv.

  billentyűs

0