You are here

GBS8200 ilesztőpanel. Használt már valaki ilyet? Sica gumis gépben kellene kiváltani a monitort LCD-re.

4 posts / 0 new
Last post
mukso70

Sziasztok! Betalált egy gumis masina nálam is. Elég messze van,képen láttam a bélését csak, a képek szerint talán CGA vagy EGA monitor lehetett benne, egy PHILIPS. A régi sorkimenőhibás, eltérítő tekercs is megégett már,szóval érett a cserére. Kinéztem a GBS 8200 monitor illesztő panelt, hogy egy újabb LCD monitort lehessen használni a gépen. Mivel a gumis elég messze van(kb 80-90km),csak találgatni tudok milyen jeleket vár a régi. Mielőtt bármit veszek kérdezném : használt már valaki ilyen illesztő panelt? Vagy ismeri valaki ezt a Sica nevű masinát? ui: tudom hogy oda kéne mennem, megnézni konkrétan mi a helyzet a jelekkel és annak függvényében dönteni. Ezzel nem is lenne baj, ha nem kapok infót ez is fog történni. Csak hát van bennem némi egészséges lustaság,ha lehet ezt lépést kihagynám. Köszi előre is!

Comments
uniman
uniman's picture

Hello.

...azaz "SICE" kerék centírozógép... Ez nekem min. EGA, de akár VGA felbontású képernyőképnek tűnik...

Üdv.: Uniman

0

Vote up!

You voted ‘up’

mukso70

Szia! Na legalább a neve kiderült! Valami hasonló képernyőfelület van azon is. A monitor viszont be van építve egy dobozba magán a gépen. Ezt nem úszom meg, úgylátom el kell mennem arra vizsgálódni kicsit. A tulaj annyit mondott volt nála tv szerelő ez ügyben már, se tv-vel se VGA monitorral nem tudtak képet produkálni. A mászkálós részt szívesen kihagytam volna! Üdv!

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman
uniman's picture

Hello.

De akár lehetne SICAM is a típusa...
"tv szerelő...se tv-vel, se VGA-val"...azért a drótok bekötésén is "elvérezhetett" ez a próbálkozás...
A "monitor viszont be van építve"...ha nem csak a "bele" (nem szeretem ezt a szót) van ott, hanem eredeti burkolata, akkor talán a címkéjét, feliratait is le tudná a gazdája.
Nem lehetetlen még manapság sem, beszerezni EGA monitort, vagy olyan régi "multisync" VGA monitort (amelyen még 9 pólusú csatlakozó volt), amelyel működhetne a gép.
Persze LCD monitor a jövőbemutató megoldás..

A rengeteg idevágó topic között nehézke eligazodni, de talán ebben elég sok általánosan hasznosítható infó napvilágot látott...

Üdv.: Uniman

0

Vote up!

You voted ‘up’