You are here

Gigaset QV830 tablet, csak törlésig jut el.

15 posts / 0 new
Last post
zoltan35
zoltan35 picture
*

Sziasztok!
Nevezett masina csupán a kis droidot mutatja és töröl... csak töröl..
Reset gombra újraindul és ugyanaz. Akkut levetten, semmi változás, hangerő (-/+ is megvolt) power gombra szintén.
Tudja valaki, miként lehetne életet lehelni bele? Nekem itt már megállt a tudományom, nem igazán értek ezekhez(sem) tehát lehetőleg "szájbarágós" segítséget kérnék.
Köszönettel: Kiss Z

 

Comments
uniman
uniman picture
***

Hello Zoltán! A "töröl...csak töröl" az hogyan mutatkozik? 
A  "No Command” feliratot ki sem írja?

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
"kis droidot mutatja és töröl... csak töröl.. tehát kijelzőm a robot és az "erasing" látszik, semmi másra nem hajlandó.
Üdv, Z.

0

guriga
guriga picture

Próbáltad már úgy hagyni, egyszer csak végez, vagy elfárad. smiley

1

Mr._V.
Mr._V. picture

Amit ajánlani szoktak, az a hardreset, de előtte 1 próbát megér a cache törlése.
Belépsz a recovery-be (gombkombinációkkal) és ott cache és dalvik-cache törlése. Ilyenkor akár 10 perces is lehet az indulás, tehát ennyit várj ki. Ha semmi eredmény, akkor a rajta levő adatok csak úgy menthetőek, ha nem gyári recovery van rajta.

Itt kettéválik a folytatás:
A. PC-ről flash-elsz rá egy TWRP recovery-t és SD-re, pen-re lemented, amit csak tudsz, majd "minden adat törlése" és kezdheted alaphelyzetből telepítgetni, beállítani az egészet.
B. Nem flash-elsz rá semmit, az összes adatod, fotók, dokumentumok, beállítások, minden elvész. A gyári recovery-ben (ahol törölted a cache-t) az All Data Clear vagy hasonló pontban törölsz mindent a készülékről és aztán megvárod a lassú indulást (5-7p) és kezded telepítgetni.

Ha a készülék így nullázva sem hajlandó elindulni, akkor a PC-s flash-elés jön elő. Ebben az esetben nem csak a recovery-t kell átküldeni a készülékre, hanem a teljes flash-t, ami 500MB-3GB is lehet típusfüggően. Ez az átküldés az első 5mp-ben ne álljon meg, utána leállhat. A Preloader ha már átment, akkor nem hal meg teljesen, de ha az szakad meg, akkor panelon kell forrasztgatni és ott elérni, hogy ilyen módba tudjon lépni, vagy egy chip lábait kell rövidrezárni a rátöltés megkezdéséhez. Ritka eset, hogy itt lefagyna, de volt már hozzá szerencsém.

Ha átment minden, akkor gépről lehúzni, bekapcsolni és elvileg mindenképp mennie kéne.

Recovery-be így tudsz belépni:

Vol+ és Power együttes nyomása kikapcsolt állapotbal legalább 10mp-ig!
Fel-le gombokkal navigálhatsz a menüben, power gombbal választhatod ki az adott menüt.
Wipe Data/Factory Reset-et válaszd, ha a cache törlés nem segít.

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Recovery-be sem enged belépni, bármilyen próbálkozásra (gomb kombinációra) csak a kis robot jön elő.
Többit amit írtál, még próbálom megérteni.
Köszönettel: Kiss Z.

0

Jaca
Jaca picture
****

0

uniman
uniman picture
***

Szia Zoltán! Ez volt már téma...de megoldás, ott sem született. sad
Vegyük figyelembe azt a tényt, hogy a kapott tanácsok csakis egy jól működő gépen működhetnek (szerintem)...azonban, ha valami megsérült a belső memóriában (NV-RAM), akkor az már nem biztos, hogy a leírtak szerint fog működni. "Újraírás" sem biztos, hogy segíthet, mert lehet, hogy fizikailag sérült a memória. 

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Nekem is MTK-s készülékem van és szakaszos letöltés, folyamatos belső tár írás (webrádió hallgatás rögzítéssel) nekem 1 hónap alatt tönkrevágta a rendszert úgy, hogy recovery mentést sem lehetett visszatenni hiba miatt. Flash-eltem rá azt, ami eredetileg rajta volt, majd backup vissza és hibátlan volt a rendszer. Szóval nálam ez MTK betegség. 2x játszottam el, azóta nem használom a belső tárat ilyesmire és azt a webrádiós programot sem és nincs is gondom vele.

A kis robot FASTBOOT (download) módban jelenik meg, tehát rossz kombinációt nyomsz.
Ha a power és vol+ volt eddig, akkor próbáld a power és vol- kombinációt.
Bár értelemszerűen a "download" down része miatt a lefelé, azaz vol- gombra szokták tenni ezt a funkciót, de ez nem szabvány.
Nálam pl. szintén MTK készüléknél csak 2 gomb kell és kb. 6-os betűtípussal kihoz egy menüt, hogy recovery, fastboot vagy valami kínai tesztmód, így ott lépkedve lehet kiválasztani.
A te kombinációdat a netről ollóztam be, de lehet ott is hibásan leírva.

0

uniman
uniman picture
***

A "netről"...itt is le van írva sok jó tanács, csak a végéről hiányzik a sikeres megoldás visszaigazolása. sad
ADB driver az van hozzá...

0

kisskovacsb
kisskovacsb picture

Igen, nálam is téma volt, de nincs visszaigazolás, mert sikertelen maradt. Talán egyszer belefutok egy olyan tabletbe aminek az érintő képernyője ill a kijelzője tört össze, a nyák (hadver, szovtver része nem hibásodott meg.Így ha valakinek van egy ilyen (Concorde tab ray 8Gb) panelja reális áron megvenném, addig megy a fiók mélyébe.

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Itt a firmware hozzá gyors tárhelyen:
https://yadi.sk/d/1QkL7I6dpycUT

Itt van hozzá a flasher program:
https://spflashtool.com/download/SP_Flash_Tool_v5.1924_Win.zip

Itt van hozzá a Mediatek driver (ez szükséges hozzá, ha kikapcsolt állapotban lesz a gépre dugva, mint pl. flasheléskor: loader mód):
https://gsmusbdriver.com/wp-content/uploads/Mediatek_Driver_Auto_Install...

Itt van hozzá az ADB driver (neked ez most NEM KELL):
https://dl.google.com/android/repository/usb_driver_r13-windows.zip

A flash mellett található flasher program is (FlashToolMod+fly-droid.org). 3-as veriójú. Lehet hogy jó, én nem ismerem, csak az újabbat.
A külső könyvtárban lévő anyagot kell használni és ott van scatter is, amit sokan sok helyen hiányoltak a flash mellől. Tehát a "FlashToolMod+fly-droid.org" könyvtárban levő dolgokból ne használj semmit (max a flasher-t, de flash fájlokat ne)!
A ROM_0 neked nem kell. Az egy másik programmal egy az egyben felmásolható változat, ami tartalmazza az összes partíciót.
Flash Tool-ban meg kell nyitnod a scattert, majd megjelenik alatta egy lista (fehér, zöld). Ott egyenként be lehet pipálni, mi legyen rátöltve a készülékre. (Pl. ha csak recovery-t akarsz cserélni, akkor csak az legyen pipálva, ha viszont csak a recovery-t akarod meghagyni meglévő állapotában a készüléken, akkor minden más legyen bepipálva.)
A jobb oldalán (Location) van az elérési cím, ezt módosítsd a valós fájlnevekre, amit megnyitsz vele.
Ha minden szüséges ki van pipálva, akkor meg kell nyomni a Download gombot a tetején és várakozó állásba lép. EKKOR kell csak rádugni a KIKAPCSOLT készüléket és ő majd bekapcsolja a megfelelő módba. A kijelzőn nem fog látszani semmi, mintha kikapcsolva maradna a készülék!
Ekkor talán egy zöld csíkkal 1-2mp alatt átmegy egy Preloader vagy Boot valami, ezt említettem korábban, hogy ha ez nem szakad meg, akkor a készüléket nem kell szétszedni. Ezután ha jól emlékszem sárgával elindul a flash-elés. Elmegy 100%-ig és egy pipát fog mutatni ha kész van.
Ekkor gyári állapotú készülékkel rendelkezel.
Húzd le az USB-ről, ha van mód, szedd le az aksit is róla, ha nincs, próbáld szimplán bekapcsolni.

Hibák:
Ha feltöltés közben megáll, netán hibát ír, akkor az többnyire a meglévő partíciók hibájából adódik. Ekkor a FORMAT részre kell menni, auto maradhat, alul EXCEPT BOOTLOADER legyen kiválasztva, különben szétszedős lesz a készülék... de ha formázás után nem húzod le USB-ről, hanem egyből indítod a download-ot, akkor törölhető a bootloader is, bár nem javaslom, hiszen ha kipipáltad a listában a feltöltendő dolgok között, akkor az is újra át fog menni. A formázás emlékeim szerint lila folyamatjelzővel van jelezve.

Egyéb hiba lehet a hosszú kábel, a nem rendesen árnyékolt kábel, a lötyögő kábel.

Egy elég részletes videót találhatsz itt: https://youtu.be/LzyYXAflmOk
Illetve ha hibát ír, akkor itt találod hozzá a hiba leírását és megoldását is: https://forum.hovatek.com/thread-439.html

Tehát ami neked most szükséges:
1db PC/laptop XP-7 rendszerek valamelyikével (x64 is lehet), újabbak problémázhatnak a driverekkel, W7 felett nem ajánlott 1 rendszer sem ilyen dolgokra.
1db jó minőségű rövid (max fél méter), vastag (rendesen árnyékolt) USB kábel (ami nem lötyög a csatlakozóban)
A fenti programok:
-Mediatek driver
-SP Flash Tool
-Firmware

Elsőként telepítsd a drivert, majd dugd is rá 1x kikapcsolva, hogy felismerje, telepítse, eltárolja, így download alatt nem kell ezt kivárni és nem kavar bele a dolgokba!

Áttöltés alatt a készülék ne a kezedben legyen, ha rádugtad, onnantól ne mozduljon meg!

Remélem elég szájbarágósra sikeredett. MTK-s készülékekkel eddig még a "téglásítást" is sikerült visszahoznom élőre és Qualcomm esetében is.

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Azt hiszem ennél részletesebb leírás nem igazán létezik. Elkezdtem végigmenni a "listán", mármint értelmezésileg, de voltak "sötét" foltok. Aztán mikor rájöttem, minden gépemen WIN10 fut, megerősödött bennem az elhatározás, ezt feladom. Minden esetre köszönöm a segítő szándékot és a ráfordított időt. 
Üdv, Z.

0

Mr._V.
Mr._V. picture

LEHET, hogy megy 10-esen is, de csak LEHET, mivel a driver telepítéssel másképp dolgozik, így rádugásnál nem vártan működhet, amikor feltöltenie kellene.

Driverek szempontjából nem tudom, hogy létezik-e 10-esre.
Ezek a programok főként XP-re készültek, ill. 7-esre. Vista és 8-10 se tartozik a "kütyü programozó" rendszerek közé.

Létezik portable Win7 vagy XP (Hirens Boot CD például), azokon lehet drivert is telepíteni. Tehát elindítod CD-ről a gépet és az XP-t vagy 7-est, telepíted a drivereket és a gép HDD-jére letöltött könyvtárakkal dolgozol.

Szóval 10-es felhasználóknak is létezik alternatív megoldás. A 10-es alá virtuális XP-t már nem ajánlom ilyesmihez, csak ezt az indítólemezes változatot.

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Inkább egyszerűbb megoldást választanék ha lehet. Amennyiben "érdekel", neked adnám, porosodjon nálad tovább, nekem ez messze meghaladja képességem. (írtan privátot)
Üdv, Z.

0

Sponsored links