You are here

Gmail levél és naptár emlékeztető (Megoldva)

14 posts / 0 new
Last post
vacisa
vacisa picture

üdvözlet,

Arra keresek megoldást, hogyan lehet olyan levelet küldeni ahol a cimzett naptárjába bekerül egy időpont.
Mondjuk példának hogy küldök egy levelet amiben az van hogy május 16. 15:00-kor valami esemény történik amire emlékeznie kell.
Tudja valaki a tutit ?
:vs

Választ megkaptam, köszönöm, kérném a topik zárását (egyszerű kérdés után kezd agymenésbe fordulni).
:vs

Comments
Mr._V.
Mr._V. picture

Technikailag nem kivitelezhető több okból:
1. A másik fél nem használ naptárat.
2. A másik fél html-ben használja a gmail oldalt, nem html5-ben
3. A másik fél levelezőprogramban olvassa leveleit (outlook, stb.)
4. A másik fél google mentes telefonon olvassa a levelet

Ezeket figyelembevéve a levél nem tartalmazhat olyan parancsot, hogy naptárba bejegyezzen valamit (bármilyen rendszeren (win, mac, droid, alma) univerzálisan), mivel PC-n nincs ilyen, külön program mobilon nem fér hozzá a naptárhoz, illetve egy script/parancs ha levélben szerepel, azt a levélszerver vírusosnak/spam-nek fogja értelmezni.

Szóval SZERINTEM ez nem kivktelezhető.
A címzett ha html5-ben olvassa a levelet és össze van kötve a levelezője a naptárjával, akkor van esélye, hogy kijelöl valamit, majd hosszú klikk után felajánlja, hogy a naptárba bejegyezze, bár ehhez ismerni kéne a PONTOS dátumformátumot és a hozzá tartozó szöveget idézőjelbe vagy valahogy kiemelve kell írni, hogy egyértelmű legyen a szöveg hossza egy ilyen exportálás során.

Szóval nem sok esély van rá 2 átlag felhasználó között. Esetleg bat-ot lehetne mellékelni, amiben ott a naptárbejegyzés parancssora, de win alá... droidra ez sem megoldás, almáson is más a parancssor.

Szerintem add fel, de hátha találkozott már valaki ilyesmivel. Én nem, és a fenti inkompatibilitás miatt szerintem más sem.

0

vacisa
vacisa picture

Technikailag nem kivitelezhető több okból:

köszönöm, hasznos volt laugh
:vs

0

proba
proba picture

Ha ez lehetséges, akkor ez a zaklató vírusok új tárházát nyitja meg. Nem elég a levélszemét, még kéretlen időpontokban is bombázhat a naptár. ( amit esetlegesen határidő napló helyett használok)  Tényleg csak a nyomógombos telefon marad. Unoka húgomat már meglátogatta egy valami, az folyamatosan csipogtatta a naptár jelzést. Laikus megoldás a naptár jelzéseinek kikapcsolása. De ha így halad, milyen funkciót lehet használni a telefonon ami normálisan működik, és nem esik áldozatul a fejlődésnek. Következő lesz a spamban küldött szöveges üzenet telefonhívásként elküldése kívánt  számról. Természetesen szép magyarsággal felolvasva. ( csak nehogy valami fejlesztő/reklámszakember  is olvassa ezt a hozzászólást.) 

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia,

Nem így van. A meghívót el lehet utasítani, akkor nem kerül be a naptárba.

Üdv, lcsaszar

0

proba
proba picture

Reméltem valami hasonlót. Csak a szegény kislányt sajnálom, alig kapott telefont, és már megtalálta valami idióta. 

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Ezért kell root-olni a telefont és a tulajdonosa bármit be tud állítani különösebb hozzáértés nélkül, megfelelő program segítségével tiltható programonként, hogy mi mihez férhet hozzá. Pl. egy zeneszerkesztő ne férjen hozzá a névjegyekhez, kamerához, nethez, stb. Így a készülék nem önállósítja magát és nem csipog össze-vissza. És persze sokkal biztonságosabb lesz emiatt a készülék és kevesebb kémkedés és adathasználat lesz.

Bocs, hogy nem feltétlenül a tárgyhoz tartozik, de az előttem szóló alapján nem árt, ha tudják, hogy a nevezett problémákat hogyan lehet kiküszöbölni.

0

kovacsna
kovacsna picture

Szia!

Ezért kell root-olni a telefont és a tulajdonosa bármit be tud állítani különösebb hozzáértés nélkül

Már bocs, de ugye érzed az ellentmondást a saját mondatodban?
Aki nem ért hozzá az sem tudja mit jelent rootolni.

Amit meg írsz a hozzáférésekről, ahhoz nem kell rootolni.

Biztonságosabb? Ugyan mitől? Mert hákolt OS-t tolsz rá, amiben pont ugyanúgy nem tudod mi van, csupán hiszel benne?

Talán ott kezdődne a dolog, hogy nem kattingatunk minden vacakra, meg dőlünk be átverős leveleknek, stb.
Maradjunk annyiban, hogy a digitális (más is) kultúra kb. a béka segge alatt van nálunk.

KN

1

Mr._V.
Mr._V. picture

Pl. root-al nem csak olyan hozzáférést lehet megszüntetni, mint a kamera vagy net, hanem a programok egyes részei is kiiktathatók, így pl. a saját készülékem nem küld és nem is gyűjt a hátam mögött analytics, crashlytics, helyinformációs és egyéb adatokat.
Root-al törölhető minden felesleges dolog, így pl. a teljes google csomag is, ami pl. napi 30-50MB adatforgalmat generál úgy, hogy nincs beállítva levelezőnek és a frissítések is le vannak tiltva (4 évvel ezelőtti még nem rootolt állapotról írok). Ha semmit nem csinál, akkor mire ez a rengeteg adat az én pénzemből?
És ez csak 1 program volt, ami root nélkül eltávolíthatatlan.
Reklámot kéne blokkolni, félrevezető oldalakat? Ezt a többség erőforrászabáló reklámblokkolóval éri csak el, de a rootolt felhaználó hozzáfér a HOSTS fájlhoz és maga állítja be, mit nem szeretne látni és ehhez külön program sem kell és erőforrás se megy el vele.

Ha le tudom tiltani az infóimat (tartózkodási, fiókok, stb.), nekem az adatbiztonság, ha egy hangrögzítő vagy képnézegető nem kapja meg a névjegyeket, nem fér kamerához vagy mikrofonhoz és más program adataihoz (pl. be sem zárhat más futó programot önhatalmúlag). Nálam ez biztonságot jelent, ahogy az is, hogy csak én telepítek, a készülék maga (áruház hiányában) semmit nem tud telepíteni és ha maga a program keresne a saját honlapján frissítést, azt a HOSTS-ban meg lehet tiltani.
Tehát nem él a készülék önálló életet, hanem csak azt teszi, ami a dolga.
5.1 és 8.1 droidom van és ezeket egyik készüléken sem lehet megoldani root nélkül.
Mint ahogy azt sem, hogy letöltesz egy teljes pro változatot minden kiegészítővel, de nem tudod bemásolni a kiegészítőket, mert nem férsz hozzá a saját készülékedhez, így meg kell venned a kiegészítőket, hiába rendelkezel már az összessel, ami a rootolt készüléken ingyen is működik.

A root nem "hákolt OS", a rendszert csak annyiban módosítja, hogy nem user lesz a felhasználó, hanem rendszergazda.
És pl. root után lecserélhető a recovery is, amitől TELJES rendszermentést és visszaállítást is lehet csinálni egy SD-re vagy USB eszközre az ÖSSZES adattal és beállítással, jelszavakkal, mindennel... egy aktuális pillanatképet. Ezt melyik rendszer alatt futó rootmentes backup program képes megtenni? PC-vel elvileg igen USB-n keresztül, de önmagában egyik sem... Illetve egy halott, nem induló rendszerbe ezt melyik másolja vissza 3-5 perc alatt hogy ismét egy beállított futó rendszer legyen? (Havi mentés során elenyésző a veszteség.)

De átszabhatod a taskbar-t, vagy szinte bármit, azaz a root=szabadság a plusz funkciók mellett.
Ha szerinted haszontalan, akkor használd a készüléked nélküle félgőzzel, hiszen többre lenne képes (mint a teherautók/kamionok is mennének 150-el is, de 90-es korlát van bennük... aki repeszt, abban dolgozik az adrenalin, de aki döcög az elalszik az autópályályán).

Ja igen, találós kérdés: a gyárilag OS szinten telepített vírusokat root nélkül melyik vírusirtó képes törölni a készülékről?

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: szerinted 10.000 mennyien tudják megcsinálni és mennyinek van erre igénye?

Bálint

1

Mr._V.
Mr._V. picture

A faterom, ismerősöm sem értett hozzá, így hozzám fordultak.
Ne csak önmagadból indulj ki, aki nem mer/tud segítséget kérni.
Persze sok idióta van, aki a hozzáértés hiánya miatt "téglásítja" a készüléket, de ha már megtette, fel is adja, pedig onnan szép visszahozni, és aki kitartó, annak az is sikerül.
Szóval ne magadnak csináld meg, ha nem értesz hozzá, hanem keress olyan ember (ismerős, barát, szakember), aki ebben járatos. Az hogy mennyinem van igénye... kb. ahhoz tudom hasonlítani, mint a propaganda. Hány ember műttette át a gyerekét? És hány ember hallotta a propagandát és hiszi el? Na ugyanez van a root-al is. Pár idióta elcseszett pár telefont és az a hír terjedt el, hogy sokkal védtelenebb a telefon miatta, holott ez nem igaz, csak ahogy a Windows is egyre butább és egyre kevésbé fér hozzá a rendszergazda is a géphez, úgy a droidot is butítani kellett. Lassan már nálunk is bele kell írni az autó visszapillantójába, hogy amit benne látsz, az mögötted van, mert ennyire nem akar már senki gondolkodni.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

1

Malibu
Malibu picture

Szia!
Szerintem a következőre gondolt...

Link

Jenő

1

vacisa
vacisa picture

üdvözlet,
Ezt kerestem köszönöm.
:vs

0

Sponsored links