You are here

GRUNDIG 32VLE8130WL típusú LCD TV-n a képen függöleges fehér csíkok vannak

5 posts / 0 new
Last post
zsolt_becze
zsolt_becze picture

Üdvözlöm a Kollégákat!

A fennti TV kijelzőjén, a képtartalom függvényében, válozó szélességű függöleges fehér csíkok jelennek meg. Amikor csatornát váltok, az új csatornára rátevődik halványan a régi, mint egy szellemkép, majd lassan eltünik. (mellékelek néhány képet is)
Szészedtem, kondikat ellenőriztem és rendben vannak. A táp rendben van.
Méréseket végeztem a t-conon és úgy tünik, hogy ott is a feszek megvannak és jó az értékük. Én a jelenség okát a VGL fesz hiányában, vagy nem megfelelő értékében láttam volna, de a t-conon mérve a Voff-t, ez rendben van: -9,1V. Érdekes, hogy a display board-ján nem találtam sem a VGH, sem a VGL mérőpontokat, így nem tudtam ezeket lemérni.
Ki szeretném kérni a a tapasztaltabb kollégák véleményét: érdemes-e beszerezni egy másik, müködőképes t-con-t egy próbára hátha ez a defektes, vagy eleve a panel a hibás, tehát kuka, így nem érdemes a t-conra pénzt pazarolni? A panel típusa: Samsung gyártmány, LTA320HJ02.
Előre is köszi a segítséget.

B. Zsolt.

Comments
andrasary
andrasary picture

szia
sajnos kijelző hiba lessz

Üdv andrás

0

Shizo
Shizo picture
**

Szia!
Kijelzo hiba, a sarkon elrohadt/szétégett/eltört a VGL vezeték (nagyítóval meglátszik) de ha ügyes vagy megjavithatod.
Ha szétszeded látni fogsz oldalsó COF-okat (füleket), azokon van teszt pont VGH,VGL,STV, CPV ,( de lehet hogy van több is), ha VGL-t gyanítod mérd a TesztPontját a T-CON nal hogy szakadásba van-e, ha igen akkor egy 0.1mm lakkdróttal összekötöd és kész. Ha nem akkor másik vezeték van szakadásba.
Az oldalsó COF-nak van neve a fólián, olyan pici hogy nagyítóval is alig látni, ezt megkeresed a neten és megtudod a teszt pontokat (ha netán nem írná melette)

1

zsolt_becze
zsolt_becze picture

Szia!

A gond az, hogy a VGH,VGL teszt pontokat nem találom a kijelző boardján. Legalább egy fél órán át fürkésztem a board-ot de nem találtam ilyen pontokat. Más esetben már végeztem ilyen müveletet (bypass-t) de annál a tévénél megtaláltam a teszt pontokat. A dispaly-t nem szedtem még szét, majd eldöntön, hogy mit csinálok, hogy érdemes-e foglalkoznom a bypass-al.

Köszi a segítséget.

 

0

Shizo
Shizo picture
**

Szia!
Ha megírod mi a neve a COF-odnak, megkeressük neked a neten hol van a VGL,VGH.

0