You are here

Grundig Car 200 bekapcsolása (nem kapcsol be)

8 posts / 0 new
Last post
Edmundson
Edmundson picture
*

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy a fenti fejegység bekapcsol-e asztalon, kijelző nélkül. Nem kapcsol be hibával hozták, de nem találok benne semmi rendellenességet. Áramfelvétele 0,4A, de semmit nem csinál. Lehet, hogy a kijelzőre vár?

Üdv.

File attachment: 
Comments
vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!

Tehát ha be van rajt kapcsolva a kódkérés, akkor addig jut el, hogy kéri a kódot, és vár a kódbeadásra, kijelző nélkül is . Ha ki van kapcsolva a kódkérés elindul működik a rádio, magnó is kijelző nélkül.

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

Nagyon köszönöm, hogy ismét segítettél.

Közben észrevettem, hogy szakadt a biszti. Így csak a gyújtáson kapott tápot. Viszont véletlenszerűen elindult, olyan volt mintha végighangolta volna gyorsan az FM-et, majd valahol megállt és csak sistergett. A bekapcsoló gombra nem reagált. Ami furcsa, hogy a táp a biszti egyik lábára a gyujtás a másikra megy. Tehát biszi nélkül a gyújtásról működik. Most tettem bele bisztit. Így gyújtás nélkül ki-be tudom kapcsolni a bekapcsoló gombbal, de semmi több. Ha ráadom a gyújtást is, akkor bekapcsol, de kikapcsolni nem tudom. Érdekesen működik. Keresek hozzá rajzot, mert nem értem. :)

Üdv.

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

...és mindez köszönhető az értelmes matricának.
A tápot a "+" jelzésű csatlakozó lábon kapja. Majd következik a soros biszti, egy tekercs és a kapcsoló. A kapcsoló utáni pont van kivezetve a "+ kapcsoló" jelzésű lábra. A gyújtást szokás így jelölni, nem a motoros antenna tápkimenetét. Brrrr.... Ezzel szívok már egy órája.

Szóval, ha jó a biszti és a tápot is jó helyen kapja "+" csatlakozóláb, akkor rendesen működik. Viszont vélhetően kódot kér, mert kikapcsolva villog a code LED, bekapcsolva a LED nem villog, világít a háttérvilágítás és nagy csend. A kódot viszont nem mondták, ezért itt a vége.

P.S.: A kód megfejthető a sorszámból, vagy ki kell olvasni?

Üdv.

File csatolás: 

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!

Van bent egy 24C016 SMD, ha elküldöd a tartalmát, megmondom.

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

Köszi. Az a baj, hogy nincs EEPROM olvasóm. El kellene vinnem egy ismerőshöz. Felhívom a tulajt, remélem tudja.

Lassan építenem kellene egyet. Ahogy nézegettem a soros EEPROM-hoz lehet egyszerű LPT portos olvasót készíteni pár alkatrészből. Persze jobb lenne egy USB-s. Lesz egy kis időm rá körbejárom a témát.

Üdv.

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!

Tudok hozzá rajzot küldeni, ha ráírsz az emalomra. Az adatlapomon a cím.

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

Köszönöm, találtam a tanyán is rajzot. Így könnyű megérteni, csak gondoltam, hogy ha már rá van rajzolva a bekötés akkor nem lehet elrontani. De el lehet... :)

Ha a kód megfejthető a sorszámból, akkor megpróbálom vakon beírni, ha nem akkor visszaadom így.

Üdv.

0