You are here

Grundig LCD TV bekapcsolási gondja

5 posts / 0 new
Last post
pihe
pihe picture
*****

Sziasztok!

Egy kis segítség kellene egy hozzáértőbbtől... :) Magasan, rosszul elhelyezett LCD TV egy évnyi intenzív működés után azt a jelenséget produkálta, hogy távirányítóról nem bekapcsolható, csak ha előtte nagy nehezen bekapcsoltuk a TV oldalán található p+, p- gombok többszöri megnyomásával és járt egy pár percet. Ha még "meleg" úgy irányítható, ki-be kapcsolható, de kb 2-3 perc kikapcsolt állapot után megint nem kapcsolható be, csak a fentebb említett módszerrel. A kapcsoló üzemű táppaneljén az összes elkót kicseréltem ugyanolyan típusúra (feszültség, kapacitás, low esr), de semmi változás. A "main" panelen még van ugyan pár kapcsoló üzemű táp(rész). Mi lehet a gond? Valaki találkozott már ilyesmivel?
Nem vagyok TV szerelő, de ezt azt hittem megoldom... :(

Köszi előre is,
Peti

Comments
irkax
irkax picture

Helló.Nemcsak a táp elkói okozhatják a gondot hanem a készenlétijét vezérlő optokapu is illetve a tápellenállat(elgyengülés) is ami az alap feszkót adja a tápvezérlésnek.
Üdv

0

Jantsika
Jantsika picture

Szia ! Ha kocsmában van megnézném a füstöt is a helyedben , letakaritani az infrát meg a gombokat ! ha nem akkor hütőspray! Üdv !

0

M.Gábor
M.Gábor picture

Szia!
Jó helyen kapisgálsz, egy doboz termikus hibakareső spry sokat segíthetne! Az elkókon kívül én átnézném az 5V-alatti stabokat is...

Üdv.

0

Peti.28.Bp
Peti.28.Bp picture

Sziasztok!

Köszi a segítségeket, de nyilván az infrás javaslatot nem érdemes megfogadnom, hisz ez nem magyarázza a hidegen-melegen irányíthatóság kérdését, és nem is kocsmában volt a TV.

A sprayt kipróbálom, de ha vannak még ötletek, várom szívesen!

Peti

0