You are here

Grundig TP chassis -hoz SPI dumpot és USB-s frissítést keresek

11 posts / 0 new
Last post
Hjoco

Sziasztok!

Ismét kezembe került egy eddig számomra ismeretlen grundig chassis. Csak kéken világít, tápok rendben, SPI lábain állandó adatforgalom van.
SPI dumpot próbálnék rá, TY és TT dumpot nem szereti... Jó lenne egy USB-s frissítés is, a szerviz doksi szerint 60mp -ig kell nyomva tartani a P+ gombot hogy elinduljon - ez kicsit hosszúnak tűnik - de megpróbálom.

Előre is köszönöm!

Comments
tvdoktor
tvdoktor's picture

Helló

Azt hogy ez szoftver hiba azt miből gondolod? Hogy a busz aktív?
Egyébként Ezeket találtam
TP_V02.003.00
TP_V05.013.00_MBOOT
TP_V05.016.00_mboot

0

Vote up!

You voted ‘up’

Hjoco

Szia!

Teljesen igazad van, mivel egyetlen tartalommal sem sikerült annyit sem elérni hogy az USB-s frissítést elkezdje - már szinte biztos hogy hardveres hiba lesz.
Mindettől függetlenül az a tapasztalatom hogy a hasonló módon viselkedő Grundig lcd tv-k legalább 80% -ban megjavulnak frissítéssel.
Az már más kérdés hogy mennyi idő alatt térnek vissza a zombi üzemmódba... Az SX chassis sokszor 2-3 óra múlva. De a legtöbb viszonylag stabilan használható marad.

0

Vote up!

You voted ‘up’

pityu064

Szia!
Nem 2usb van rajta véletlenül?Mert akkor csak az egyikről indul a frissités.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Hjoco

Szia!

Igen, kettő van. Furcsa módon csak az egyik hozzáférhető kívülről, a másik talán a beépített wifi számára kerülhetett oda.
Sajnos egyiken sem kapcsolja be az 5V-ot egy pillanatra sem...

Köszi!
Joco

0

Vote up!

You voted ‘up’

Andor-2

0

Vote up!

You voted ‘up’

Hjoco

Szia!

Nagyon jónak tűnik, holnap végigpróbálgatom a TP -hez való anyagokat.Egyikkel csak jó lesz!

Köszi!

 

0

Vote up!

You voted ‘up’

Andor-2

Szia!
Sikerrel jártál?

0

Vote up!

You voted ‘up’

Hjoco

Szia!

Szerettem volna kipróbálni, de a tulajdonos nem ért ide a készülékkel hétvégén... Most az a terv hogy kedden vagy szerdán elhozza, és kipróbáljuk.

Szép estét!
Joco

0

Vote up!

You voted ‘up’

Andor-2

Szia!
Azért majd tájékoztass!
Üdv.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Hjoco

Szia!

Ma meghozták a tv-t. Rászántam néhány órát, az SPI -be beleírtam jó néhány bin -fájlt, de eredmény nélkül.
A frissítő csomagokban a TARGET mappa mellett lévő bin fájlokat szoktam beírni az SPI flash-ba, ez a TY és TT mainoknál bejött. Ennél ez sem segít.
Áram alá helyezve a táp bekapcsolt állapotban van, az összes step down konverter és stabilizátor kimenetén a megfelelő feszültség megvan. Az spi lábain kb egy másodpercig van forgalom, aktán semmi. Bármit írok bele, csak ennyi.
Az USB port 5V-ját viszont nem kapcsolja be. Hiába nyomom a P+ gombot 60 másodpercig. Már átkötöttem a nyomógombot hogy ne kelljen tartani. Így a frissítés nem kezdődhet el. A gomboknál a feszültség megvan, a gombok működnek. Távirányító jele eljut a procihoz, de nem reagál rá.

Amennyire tudom addig jó hogy minden bekapcsolva, aztán ha betöltődött a szoftver akkor ki kellene állnia készenlétbe 10 - 15 másodperc után.
A nand lábain nem látok aktivitást, de azt nem is tudnám írni.
Szerintem ha a proci rendesen működne akkor az újraírt SPI -vel a bootoloader betöltődne és az USB-t elkezdené olvasni. Szerintem...
Óvatosan megmelegítettem alsó - felső hőlégfúvóval, ahogy az SX chassist szoktam. Az sem segített.
Mivel a HDMI csatlakozók közvetlenül a prociba vannak bekötve (még egy nyamvadt ellenállás sincsen közte nemhogy HDMI switch) gondolom agyonütötte valami statikus feszültség a csatlakozón át. Mondjuk az oszcija rezeg, és nem melegszik rendellenesen.

Persze nem sikerülhet minden halott main felélesztése, és a Grundigokat sem becsülöm sokra...
Köszönöm a segítséget, ezzel az anyaggal legközelebb is meg fogom próbálni.

Joco

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content