You are here

Grundig TV cuc 5301 - T51 - 540 A text

Grundig tv-ről van szó.
Hibája az, hogy távirányítóval nem működik,˝nincs gyerekzárban,˝emiatt nem lehet csatonát váltani, se hangerőt szabályozni, sem behangolni a tv-t - (Nem engedi a menüjébe való belépést sem).
Ha főkapcsolóval be van kapcsolva, egyes csatonáknál bömböl teljes hangerővel, más csatornáknál pedig nagyon halk, esetleg néma.
Ha alaphelyzetbe van a készülék, akkor a tv-t nem lehet bekapcsolni sem távirányítóval, sem a tv-n levő gombokkal.
Milyen megoldást tud erre adni?
Memóriát már kicseréltem egy újra, nem működött, ezért tettem vissza a régit.
Esetleg hogyan lehet a vezérlőegységet kicserélni vagy megjavítani?

Comments
Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

A hálózati főkapcsoló segédérintkezőjének zárásakor a hálózati puffer elkó 310V-os egyenfeszültségéből R624(4,7M), R802(470K), R802(10M) és R801(10M) által leosztott jel kerül a T801 (BC548C) bázisára, ami kinyitja a tranzisztort, és ez húzza le a processzor SWITCH portját H szintről L szintre. Ekkor a processzor indítja a tápot.
Amíg az érintkezők zártak (és utána is egy időállandós tag által meghatározott ideig), a proc. némít, hogy a bekapcsolási tranziensek ne okozzanak nem kívánt zajt a hangszórókban.

Ha a kapcsoló nagyon picit is átvezet (a belekent paszta elöregedése, vagy az elpiszkolódás miatt), nagyimpedanciás vezérlése okán a tranzisztor a portot határozatlan logikai szintre viheti, vagy pillanatokra L szintre is húzhatja. Emiatt megmagyarázhatatlan folyamatokat indít el a processzor (csatornát vált, hangerőt szabályoz, némít, nem fogadja a távirányító jeleit, stb).

A kapcsolót ki lehet kötni, és így a készüléket már csak a távirányítóval lehet bekapcsolni.

Üdv:
Fülesmester

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Szia!
Ha nem jutsz vele dűlőre, van egy ilyen komplett működő belem. Ha érdekel, keress a vadmalacka@gmail.com -on.

0