You are here

Grundig Video 2000 video 2x4 plus nem fűzi be a szalagot

27 posts / 0 new
Last post
vertom
vertom picture

Üdvözletem mindenkinek!
Adott a címben szereplő videó, ami nem fűzi be a szalagot. A kazettafészek le és föl járkál, de a befűzés nem kezdődik el. Egy idő után megáll a felső helyzetben. Amikor megáll, akkor sem a megfelelő magasságban. Az optókat végig ellenőriztem, rendben találtam. Esetleg találkozott valaki hasonló problémával? Az oldalon talált rajz nem igazán egyezik ezzel a típussal. Ami nálam van, annak döntött az eleje. Minden segítséget előre is köszönök.

Comments
DINO54
DINO54 picture

Szia vertom !
Ez most jutott az eszembe, és ezidáig más sem említette: A fejdobnak fel kell pörögnie a szalag befűzés során mert utólag csak nagy nehézségek árán pörögne fel.
Üdv. Laci

0

Kalex
Kalex picture
*****

Sziasztok!

Topikzárolás lesz a vége! Vagy a kocsmában folytatjátok, vagy lezárom!

Üdv! Kalex

0

DINO54
DINO54 picture

Szia !
Igazad van. Részben én voltam aki ebbe az irányba terelte a topikot. Bocsánat érte! Ennek ellenére érzek a témában olyasmit ami képes megosztani a hozzászólók véleményét.
Üdv. Laci

0

sandor58
sandor58 picture
*****

Szia Dino!Megosztani???Műszaki segítségkérés történt....Van aki bélyeget gyűjt,van aki QSL lapot,van akinek a hobbija a videók helyreállítása...Szerintem a lényeg:Műszaki segítséget kért!üDV. SANYI

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

"döntött az eleje"...akkor a típusa VR20xx ?

Üdv.: Uniman

0

vertom
vertom picture

Szia!
A típusa a képek szerint Grundig 2x4 Plus (Model 770). Sajnos a mikrokapcsolók átvezetékezése nem hozott eredményt. A hiba megmaradt. Csatoltam egy képet róla (a képgalériából).
Tamás

File csatolás: 

0

DINO54
DINO54 picture

Szia, és a többieket is üdvözlöm !
Mióta megjelent a Tanyán ez a topik azon morfondírozom hogy mi a cél ezzel a projekttel. Ez a Video2000 rendszer eleve egy halálra ítélt rendszer volt szigorúan üzleti érdekek folytán.Nem is élt meg pár évnél többet.Elég rövid az életünk ahhoz hogy ilyen kütyüket minden áron próbáljunk feltámasztani. Nézzétek én 61 éves vagyok, de az az érzésem hogy nálatok az elmúlt 25-30 évben nem történt semmi sem.Ha szabad egy óvatos, úgy mond tanács félével szolgálni: Sokkal hasznosabb volna a birtokunkban lévő digitális információk HOSSZUTÁVÚ megőrzésének módján törni az agyunkat.
Üdv. Laci

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: retro.
Van, aki gyűjti.
Én például tiszteletből tartom az M5 Mambót.
Az akkor felvett műsor még lejátszható, az 5 éve felvett DVD csak madárijesztőnek jó.

Bálint

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Ahhoz képest kb. tíz évig élt és virágzott, igaz, leginkább csak német nyelvterületen. Itt nálunk nem, mert a KGST-ben már a nyolcvanas évek elején eldöntötték, hogy a keleti blokkban a VHS lesz a befutó. (Nem tudom, hogy vajon ennyire tájékozottak voltak-e, vagy csak véletlen ráhibáztak. :))
Akinek van hozzá régi felvétele, miért ne javítsa meg? Előkerülhet a kazettákról akár még valami érdekesség is. Mondjuk egy Hivatali románc (szovjet film) szinkronizált felvétele, ami sem a Moképnél, sem a Nemzeti Filmarchivumban nincs már meg.

0

DINO54
DINO54 picture

Szia !
Tökéletesen, mondhatni 100%-ban igazoltad az álláspontomat.
Gondolod hogy félrészegen amikor a "Gizike" mikor táncolt a pártitkárral az érdekelhet még valakit?
Ugyan már. Ezek a múltnak az abszolúte felejthető momentumai.De kell hozzá....egy betegség, lhanzi egy kolya61 története hogy szembesüljünk azzal hogy mi is az igazán fontos számunkra.
Üdv. Laci

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Kinek mi. Engem példul jobban érdekelnek a szovjet filmek, mint az a szenny, ami a tévében van. A jégsziget foglyai, a Moszkva nem hisz a könnyeknek, a Huszárkisasszony, a Csapajev stb stb üde színfoltot visznek az erőszakos hollywoodi tévészenny egyhangúságába. Ezek nekem színház közeli élményt jelentenek: jellemábrázolás, filozófia, mondani való van bennük, és ilyesmihez egyre nehezebb hozzájutni. Sajnos már ott tartunk, hogy színházból is szöktem már meg a szünetben, többször is, annyira pocsék volt a darab.

0

city217
city217 picture

Szia.
Szerintem ma már ne igyatok többet, de ha már emelgetitek a korsót akkor nyomjátok is be. :)
Itt most per-pill javítani kellene, mert ha nincs kész addig nem lesz vetítés.

Üdv.

0

DINO54
DINO54 picture

Szia !
Valóban csak arról van szó: Vajon ki lesz a következő.Talán Te???
Üdv. Laci

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Nem kell ennek ekkora feneket keríteni. Születünk - meghalunk. Ez a világ rendje. Az életnek pedig nincsen semmilyen értelme, senkinek sincs megírva a semmilyen feladat, amelyet elmulasztana, hogyha video 2x4 javításra "vesztegetné az idejét"

0

bluemoon
bluemoon picture

Szia,

akkor retrózzunk. Ezekkel vesződtem anno a nyolcvanas években. Az ami miatt nem indul meg a befűzés vagy reatikussan viselkedik az a kazettefészek bal és jobb oldalán található mikrokapcsolók bekötő vezetékeinek megtörése okozza (kívűröl semmi sem látszik, mérésre is OK). Kivenni a mikrókat, új, flexibilis vezetékeket neki és már is működik. Ha megindúl és elkezd képet produkálni de nincs függőleges szikron, akkor a fejnek annyi.

Üdvözletem

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

A nyolcvanas években mire használták ezeket? Vagy létezett belőle secamos is? (Még a későbbi modellekből is ritkaság számba megy.)

0

csakyt
csakyt picture

Szia
Voltak televízió stúdiók akik használták. Ez a magnó a betamaxot akarta váltani, de nem jött be. De sok stúdió használta.
Tibi

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Huh! Ez nagyon meglep! Gondolom, hogy max egyetemi vagy kábeltévé studiókról beszélünk, de akkor is meglepő, mivel csak egyetlenegy hordozható magnó létezett csak ebből, editképes cuccról meg nem is tudok. A minősége nem kiemelkedő, és mindennek a tetejébe 1984-ben kormányhatározattal támogatták a VHS használatát.

Amúgy nekem már többféle v2000 átment a kezemen, de a legjobb eredményeket a 2x4super (bestellnummer 800) készülékekkel értem el. Úgy értve, hogy abból kettőt is sikerült fölélesztenem, a többi viszont ment a levesbe, mert makacs hibáik voltak.

0

csakyt
csakyt picture

Szia
Nem csak egyetemek és kisebb stúdiók. Az MTV.-ben is léteztek ilyenek. Már csak azért is, mert valamennyi rögzítőeszköznek kellett léteznie, mert az MTV.-hez bármilyen formátumú szalagokat vittek, azt képenek kellett feldolgozni a TV.-nek. Mint említettem, ez a video 2000 a betamaxot akarta leváltani, de nem igazán jött be. Amúgy a képe viszont elég jó volt. A VHS elbújhatott mellette. De amúgy nem értem, hogy mire érted az "editképes" dolgot. frame pontos vágásra?
Tibi

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Nem, arra, hogy a felvevő magnón meg a bejátszó magnón is megjelölsz egy vágási pontot, utána mind a kettőt visszatekered pár másodpercnyit, elindítod mindkettőt lejátszásba, a két magnó összeszinkronizál, hogy a két képváltó jel pontosan ugyanakkorra essen, és amikor elérik a megjelölt vágási pontot, akkor a felvevő átkapcsol felvételre. E módon lehet elérni azt, hogy ne legyen minden vágási pontnál egy-egy ugrás a képben, ahogy az új CTL jelre rászinkronoz a szervo. Nos, tudtommal ilyen rendszer a video-2000-re sosem volt kidolgozva. Vagy legalábbis én még sosem láttam. Még a netes képen sem.

0

city217
city217 picture

...és ebből hány működött csak élére állítva? :D
Trolizol márt megint!
Józsi!

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Bagoly mondja verébnek...
Amúgy az egy VS-220, és megvan még. Sajnálom kidobni, olyan szép állapotú...
De van itt még sokminden. Néhány hete pl. egy ilyen LDL-ről másoltunk egy 1973-as esküvői felvételt. Mondta is a gazdája, hoyg nem hitte volna, hogy valaha látni fogja még...

File csatolás: 

0

csakyt
csakyt picture

Szia.
Ennek bordás szíjai vannak? Próbáld meg a mechanikát a betöltésnél kézzel segíteni. valamikor 20 évvel ezelőtt javítgattam ilyeneket amikor még az MTV.-nél dolgoztam. A beta magnóknak van hasonló szerkezetei és azoknál rendszeresen elkoptak a befűző rész csuklóinál a szegecsek és megakadtak fél úton. Ilyenkor a pályát jól bezsíroztuk, és az ékszíjakat ha nem bordásak voltak, akkor kicseréltük újakra. Rendszerint, megjavultak egy ideig. kb 5-6 hónapra. Ha kézzel a kerekeknél segítesz és átugrik az akadásnál, akkor zsír és ékszíj csere.
Tibi

0

vertom
vertom picture

Szia!
Nem bordásak a szíjak, de már cseréltem. A befűzésnél kézzel már rásegítettem, de vissza kifűzött.
Tamás

0

city217
city217 picture

Szia.
Próbáld meg sötétkamrában, lehet zavarja a fény. :)
De ha kézzel befűzöd és áram alá helyezed mit csinál, a motor legalább felpörög?
Üdv.

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia!

Tipp1, Kazettafészek deformálódott vagy valamelyik műanyag betöltő alkatrésze törött, illetve nem jó a pozíciója. Töltőmotor fogaskereke repedt.
Tipp2, Repedt, törött a kulisszamű, esetleg átugrott más pozícióba.
Tipp3, Koszos (kontakthibás) az üzemmódkapcsoló.
Hirtelen ennyi.

Üdv: Laci

0

Sponsored links