You are here

Grundig vs 940 vpt,Grundig vs 380

25 posts / 0 new
Last post
lizi73
lizi73 picture

sziasztok.
lenne egy ilyen szépségem a tápot már megcsináltam,a katettát beveszi,a kijelző működik csak ha elindítom a lejátszást elindul minden ahogy kell.forog a fej, felfűz ,elindul a csévélés kép nincs majd két másodperc mulva megáll a mechanika ebben az állapotában.stop gomb megnyomása után lefűz.tekerni is csak két másodpercig hajlandó.minden megállás után kiírja az F1-et.pedig szerintem a mechanika jól van összerakva. a MODE SW-et is megtakarítottam de nem változott semmi.tud valaki segíteni.(ugyanaz a mechanika mint a vs 500 csak van a mode sw felett egy kis csévélő motor)

van még egy vs380-as Grundigom. valaki megmondaná,hogy mi az F9-es hiba.

Comments
sziporka
sziporka picture

sziporka:Grundig VS940 tip. videó magnón a TIMER felirat villog. Ha kazettát teszek be, rögtön felvételre kapcsol.+ LOCK is világít. Megvan a gyári távirányítója.Hogyan tudnám alaphelyzetbe állítani?( A TIMER-t törölni? )Légyszi írja meg, aki pontosan tudja! Köszönöm !

0

M.Gábor
M.Gábor picture

Szia exGelkás!
Vannak megoldások, amik lassan születnek meg :)

Üdv

0

sziporka
sziporka picture

Éppen Van nálam javításon egy GRUNDIG VS 940 VPT. A gyári távirányító típusa:RP6 LCD.Ebben a típusban is van a Capstain motor mögött egy kis motor, aminek a csévéléshez lehet köze. Nekem F1-es hibával hozták.Már ötször összeraktam a mechanikát fogaskerekenként, jelöléseket beállítva, de mégis a 2. 3. lejátszás után megáll és F1-et jelez.Pedig szerintem jól van összerakva. Még nem adom fel. Ha bármilyen hibát akarsz generáltatni,szólj! Addig úgy sem adom vissza, míg 10-ből 10-szer nem lesz jó.( A kijelzőn sztereó kivezérlésmérő van.A tiedén is? )

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz sziporka!
Ha megnézed a témaindítás időpontját, ez közel fél éves!
Hozzászólásod előtt nézd meg a topik kezdés időpontját, sok esetben a kérdező, már nem is jelentkezik!
Üdv:
exGelkás
Ps: ez egy antipélda, mert lizi73 szerencsére van!

0

sziporka
sziporka picture

Kössz a figyelmeztetést! Ezentúl odafigyelek erre is.Viszont van még egy problémám.A VS940-esen egyfolytában a LOCK jelez és a TIMER felirat villog. Hogyan lehet kivenni a felvételi időzítést?? Előre is köszi. Nagyon fontos lenne!

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Nem vagyok benne biztos, de lehet,hogy ennek az előlapja mögött is van egy kis akksi?

Üdv: Jácint

0

sziporka
sziporka picture

Szia Jaca! Azon a panelon, amin a kijelző van, nem találtam akksit.Az alaplapon lévő akksit kivettem, a probléma mégis megmaradt. Én valami gombkombinációra gondolok.Hátha.Azért köszi.

0

lizi73
lizi73 picture

szia.ezt a képet egy vs500 doksijáról készítettem ,hátha jó lenne valamire.

File csatolás: 

0

stomi
stomi picture

Szia!
Akku nélkül újra lezárja magát.
Próba cseresznye:
4934->OK->STOP, vagy ha van a frontpanelen két tüske, azt rövidrezárni egy pillanatra.

0

lizi73
lizi73 picture

sziasztok.mindkettőt megoldottam.a vs380-nak tényleg az akku volt a hibája,de az akku csere után még az előlapon össze kellett zárni a szervízpontokat is,és a PAUSE gombbal nyugtázni.
A vs 940-ben az a kis képpel visszacsévélést segítő motorhoz tartozó kis fogaskerék volt felakadva(!) ,a motorral ellentétes sarokban,hátha segítenek ezek az információk valakinek legközelebb.
ja a vs940 vpt-hez keresek eredeti távot,vagylegalább a tipusát ha megmondaná valaki.
köszi.

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia Lizi73!
Gratula a melódhoz, de ezek szerint az emlékeim nem csaltak a 380-assal kapcsolatban.
Abban az időben mikor nekem volt ilyen készülékem, még nem volt NET(em), úgy hogy Nekem kellett a hibáját fel lelni, ezért valahogy meg maradt emlékeimben az "F9".
A "szervízpontokkal" kapcsolatban, az előlapon, Bennem valami olyan emlékek ébrednek, hogy egy olyan "fólia"nyomógombot kellett megnyomni, melyhez csak az előlap lebontása után fértünk hozzá, az-az normál esetben nem volt hozzá férhető.
De ezek már sajnos csak emlék képek, mert a készüléket már rég elbontottam(SAJNOS).
Ma már sajnálom a masinát, mert a maga idejében, a korát meg hazudtolóan NAGY tudású volt.

Üdv Tibi.

0

lizi73
lizi73 picture

szia.a szervízpontjai jól láthatóak,de egyébként találtam hozzá szervízkönyvet és abból mindezt kiolvastam.egyébként ez a készülék tökéletes gyári állapotban van.(Egyébként rengeteg szervíkönyvet kaptam nyomtatott formában!)

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia lizi.

Az első gép hibálya arra emlékeztet, mintha nem lenne forgás jel.
Nézd meg a kazettába nyúló felcsévélőcsonkok alatti optikai érzékelők állapotát. A szenzor, és a fölötte forgó "fényes-fekete-fényes-fekete..." tárcsa tisztitása néha csodákra volt képes.
Sokszor a levegőben lévő portól, füsttől el mattúlt, ezért nem adta az inpulzusokat.
A proci ezt úgy értékelve, hogy a felcsévélés nem megy, tiltja a cuccost, hogy a szalagot ne gyűrje be.
Vagy alulról a szenzort levéve, vagy felülről a csonkot a tengelyről lehúzva férsz hozzá.
A 380 asnál az 1,2V-os NiCd akkut a nagy panel közepe tájt találod, egy kb. 30x20x6 mm es fekete műanyag téglatest formájában.
Régiek az emlékeim, de mintha ennek zárlata okozta volna az F9-et.
Ha mégsem, akkor bocsi.

0

lizi73
lizi73 picture

szia.a forgásérzékelés működik.csak ezt nem írtam az első körben.bocsika.
a vs380-ban jó az akku,1.4v van rajta konektorból kihúzott állapotban.

0

BigTom
BigTom picture

lizi73!
Na, jól ki lettünk osztva, csak jó lenne tudni, hogy melyik választ kinek köpi a gép. :-(
Viszont az ismét kiderült, hogy félinformációk alapján nem lehet okos tanácsot adni. A két gépet célszerű lett volna külön topicban meghirdetni.

A VS-380 valóban egy öreg csotrogány Grundig mechanika, nem is gondoltam, hogy ilyen még fut. Elnézést a tévedésért. Mentségemre szól, hogy feltehetően ugyanaz az adatbázis verte át Stomi-t is, mint engem.
A többit fenntartom. Nem mondtam senkire, hogy nem tudja összerakni a GII-t, vagy a Charly-t. Nekem sem okoz gondot, de annak aki nem ismeri, telefonon nem fogom tudni levezényelni az összerakását.
BigTom

0

dav53
dav53 picture
*****

Szevasz.
Halgass exGelkásra, ez típushiba ennél a mechanikánál.
Viszont szerintem nem a csigakerék, hanem a tengelyén, a végén lévő kis fogaskerék szeret megrepedni.

0

lizi73
lizi73 picture

szia.ez nem a turbo drive Phillips mechanika.azt én is ismerem.de azért köszi.

0

stomi
stomi picture

Sziasztok!
Srácok, ez nem az a mechanika!
Ebben nincs loading motor, a capstan hajt mindent és egy relé ketyegteti a funkciókat. (persze ha tényleg olyan mint a VS500, Pana G2 mechanika)
A másik meg az úúútálatos charly.

0

lizi73
lizi73 picture

szia.igen ezt a mechanikát a capstan motor hajtja ,a kis motor a sarokban valami csévélést szokott végezni.igazi panasonic mechanika!én szerettem a charly-t is mer mindenki óckodott tőle,én meg sok szórakozás után mindig összeraktam.de ez mint mondtam Panasonic G-mechanika.

0

BigTom
BigTom picture

Szia stomi!
Megelőztél!
A VS-380 mono készülékei Charlie mechanikások, a Hi-Fi változat és a többi felsorolt (VS-500, VS-940, VS-380/HiFi) GII, vagy ha úgy tetszik jobban G2 mechanika. Ennél a load funkciókat a capstain motor végzi egy solenoid kapcsolgatásának a segítségével. Nincs DC load motor egyáltalán, a kazettát is a capstain motor húzza be. A GII-nek van egy továbbfejlesztett változata, ahol egy, a mode switch felett elhelyezett DC motor besegít a képpel tekerés és lassítás funkcióknál a szalag begyűjtésébe.

A kollégák által említett mechanika az ez utáni generáció, a K mechanika. Ennél az említett VPD1434-es pucuka szokott elrepedni a DC load motor tengelyén.

A GII mechanikát valóban nem lehet telefonos segítséggel összerakni, de ha van egy donor készülék, még akkor sem gyerekjáték.
Az F9-nél az akkut érdemes először ellenőrizni.
BigTom

0

lizi73
lizi73 picture

szia. nincs semmi bajom a G mechanika összerakásával.de szerintem az jó.
a VS 380 igazi ősrégi Grundig!nem Phillips!

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz!
Ha nem szedted szét a mechanikát, és az enkódert helyesen tetted vissza, akkor a mechanika nem tudja befejezni a befűzést, a nyomógörgő befeszítésénél megáll. Ellenőrizd le a motortengelyen lévő csigát, mert megforoghat. Simán elreped hosszában. ilyenkor nem tudja leadni a szükséges nyomatékot, és ez igaz a csévéléseknél is.
Üdvözlettel:
exGelkás

0

stomi
stomi picture

Szia!
Az első pedig mech. hiba lesz.
Nem tudom mennyire ismered a mechanikát? A utolsó momentum a kazettafészek berakása alsó beakasztott állapotban méghozzá úgy, hogy előtte beljebb tekered a mechanikát, aztán vissza alaphelyzetbe. Ha lecsavaroztad a fészket, csak akkor akaszd ki az oldalán a rögzítőkart!
Hú de nem egyszerű ezt megfogalmazni!
A 380-asnál nézd meg az elemet.

0

lizi73
lizi73 picture

szia.ismerem ezt a mechanikát de szerintem jól működik.ha nem lesz más megoldás akkor szétszedem és újra összerakom.

0

Sponsored links