You are here

Gumiszerű ragasztó, ami a tervezett elavulás példája? HAMA IR110 internetrádió nem reagál a gombokra. (+ disassembly )

3 posts / 0 new
Last post
Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!

Hozták a készüléket, meg vannak bolondulva a gombok, távra nem reagál.
A gombok paneljáról szalagkábel ment az alaplapra, lekenve ezzel a pálmatex-szerű anyaggal. Lekapargattam, újraforrasztottam a szalagkábelt, és jó lett.
EGy régebbi DVBT vevőmben az ionfravevő volt rögzítve ezzel az anyaggal, ott megette a forrasztást a mellette levő feszültségosztóról, ami a táp visszacsatolában volt a TL431-en. Az nem élte túl a túlfeszültséget. 

A HAMA IR110 szétszedése: az előlapot borító műanyag lapot el kell távolítani, ez kétoldalas ragasztóval van felragasztva, ekkor lehet hozzáférni a csavarokhoz.

Üdv: Jácint

Az előlap leszedéséhez csatoltam két fényképet. A piros körnél lehet óvatosan megemelni a műanyag előlapot.

Comments
mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Ez a ragacs egy átok. Frissen jó. De melegre kemény, néha sárgásbarna, de fekete is lesz. És valóban.. vezető is. Amiben meglátom, ha jó, ha nem, vakarom kis ki onnan..

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia Jaca !
Mit kérdeznél...ha elromlana a mosógéped ?
Egyetemi oktató kolléga válasza : "Semmit nem kérdeznék, mert tudom miért romlik el. A tervezők élettartamra méreteznek. Lehetőleg úgy, hogy a garanciális időn belül ne menjen tönkre, ugyanakkor az azt követő pár éven belül legyen olyan meghibásodása, amely nem javítható gazdaságosan.  Szóvsl a vasárló vegyen egy újat!  Ezt az elvet egyetemeken oktatják, a részleteket akkor tudja meg majd a mérnök, mikor bekerül egy tervező-gyártó cégbe."

2