You are here

Gyantázó

4 posts / 0 new
Last post
perlaci
perlaci picture

Van egy CLEAN+EASY nevű kozmetikai gyantamelegítő. Kis fészkekbe rakják a műanyag patronokat amiben a gyanta van. Nos valami furcsa okból nem jól melegít. 300W-os a fűtőbetétje ami pillanatok alatt felmelegíti az egész alumínium részt 110fokra és a hőbizti leold. Ez rendjén is lenne de csak 60foknál kapcsol vissza. Magyarul a termosztátos szabályzó nem képes semmire mert az a készülék szélén nem kap elég meleget. Nem volt piszkálva a gép eddig jól működött. A fűtőszál nem zárlatos hidegen és melegen egyaránt 180ohmos. Nem értem a működés logikáját hogyan volt képes ez termosztálni és most mi nem oké. Egyálltalán ezek a szőrtelenítő gyantáknak mi lehet a használati hőfokuk? Keresgéltem de valamiért mindenhol titkolják.
Köszi Laci

Comments
Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Szerintem 40-45 foknál nem lehet több, mert égési sérülést okozhatna. A terpesztátja valószínűleg megadta magát. Cseréld ki egy másikra, illetve toroiddal, vagy egyéb módon csökkentett feszültséggel olvaszd meg a gyantát. Beledugod a hőmérőt és már tudod is milyent kell venni.
Üdv! Kalex

0

perlaci
perlaci picture

Üdv!
Nem is gondolnád milyen melegen olvad. Trükközgetve sikerült olvadásig melegítenem a gyantát a géppel. Ez 60fok, amikor szépen folyik, keni a rollerfej 70fokos volt. A lányok idehaza azt mondták ilyen meleg szokott lenni. A szépségért meg kell szenvedni.
A hátlapon lévő hőbiztire gyanakszom, hogy megnőtt a hiszterézise. Szerintem 100-80fokosnak kéne lennie de effélét még nem is láttam. 3-as menetes szára van és úgy van becsavarva.
Laci

File csatolás: 

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
A terpesztát helyére betehetsz egy vasaló terpesztátot is. Be lehet állítani kisebb értékre, és már meg is van. A hőbizti meg egy átfolyós bojleré is lehet.
Üdv! Kalex

0