You are here

H96 Pro Plus Android box nem indul

4 posts / 0 new
Last post
spgabor
spgabor picture

Sziasztok!

Hozzám került egy Amlogic S912 processzoros H96 Pro Plus névre hallgató Androidos TV box.
Úgy kaptam, hogy új, első bekapcsoláskor valami furát kiírt és többé nem kapcsolt be. Mivel jó lenne nekem, ezért gondoltam egy próbát megér. De sajnos az első sejtésem, hogy csak egy egyszerű szoftver frissítés, vagy tápcsere megoldja a problémát, nem volt sikeres.
A box úgy viselkedik, hogy konkrétan nem csinál semmit. Táp alá helyezve a ledjei egy pillanatra felvillannak, majd semmi. PC-re dugva a gép nem ismeri fel, semmi életjelet nem ad.
A táp áramkörében van egy 3,3V-os feszstab, ami egy Enabled láb által van vezérelve. Az induláskor a kimeneti lábán megvan a 3,3V, de fél másodperccel később ez el is tűnik, így kialszik a led.

A készülék nagy ritkán elindul, akkor tipikusan olyan hangot ad, mint egy zárlatos táp, vagy egy szoftverhibás készülék, ami mindig újra akar indulni. Villog a led és halk egyenletes ütemű hangot ad.

A neten található összes szoftveres javítási módot próbáltam már sikertelenül. Ezért valószínű, hogy fizikai hibája van.

Javított már valaki közületek ilyen készüléket? Tudnátok segíteni benne, hogy tudnék megbizonyosodni róla, hogy a gép hibás-e, vagy próbálkozzak tovább a szoftver frissítéssel.

Köszönöm előre is a segítséget!

Üdv:
spgabor

Comments
mosomedve
mosomedve picture

Szia!
Nekem is egy ilyenem van. Hosszú szünet után nekem sem indult. Csináltam minden trükköt, de igen nehezen indult. A végén kiderült, hogy a hozzá adott adapter volt hibás. Nem volt terhelhetö és emiatt folyamatosan ujraindult és hasonló jelenséget produkált mint a tied. Rátettem egy másik tápot és láss csodát megjavult. Szétszedtem az adaptert és a szűrő kondi volt a hibás. Kicserélve azzal is müködik rendesen. 5 voltos típus.
László

0

Vote up!

You voted ‘up’

spgabor
spgabor picture

Igazad volt, elkó csere után elindította a gyári tápja a boxot. Köszönöm a tanácsot, mert ezt amúgy úgyse néztem volna meg a labortáp miatt.
Viszont nem értem, hogy akkor a labortápommal miért nem indult el, mikor az is 2,5A-t tud maximum elvileg és eddig nem volt neki probléma akár hosszú távon sem a 2,5A-es terhelés.
Vagy lehet, hogy hirtelen megrántotta, olyan gyorsan, amire a labortáp olyan gyorsan reagált, hogy az áramkorlát ledje láthatóan fel se villant? Mert ebben az esetben viszont akkor lehet, hogy a box 2,5A-s gyári tápját kicserélem egy legalább 3A-sra.

0

Vote up!

You voted ‘up’

spgabor
spgabor picture

Szia!
Először én is táp hibára gyanakodtam. Ezért labortápról is próbáltam és azon még annyi sem történik, mint a gyári tápról. Labortápom max 2,5A terhelhetőségű, de nem villanik fel rajta a túlterhelés led. A gyári táp is 2,5A. Lehet, hogy egy nagyobb tehelhetőségű tápot kellene keresnem és azzal is próbálni?

update:
szétszedtem a tápot, tényleg ki volt folyva a két kimeneti elkó. Viszont mive labor tápról sem indul, így a elképzelhető, hogy az előző tulaj rossz tápra kötötte, vagy kapott vlami tüske félét a gyári tápról.. :(
Délután kicserélem a kondikat és próba.

0

Vote up!

You voted ‘up’