You are here

Hajdú Energo Lux mosógép fűtőbetét kiszerelése

4 posts / 0 new
Last post
clarke2001
clarke2001 picture

Kedves Kollégák !

Saját gép, jó 20 évvel ezelőtt már kicseréltem a fűtőbetétet (egyébként feleslegesen), és úgy emlékszem, a csavaranyák leszedése után simán csak ki kellett húzni. De már nagyon régen volt, nem emlékszem a részletekre.

Most megint ezzel próbálkozok, de mozdíthatatlan, erőltetni, húzni meg nem merem.

Mi lehet a megoldás ?

Comments
KGL
KGL picture

Szia. 

Pedig máshogy nem fog kijönni, hiába kéred meg szépen. Esetleg szedd le az ajtóval szembe lévő dobbordát, és azon a  résen egy fogóval meg tudod fogni, és úgy kikitolni. Élek a gyanúperrel, hogy 20 év alatt kicsit összegyógyúltak a dolgok, szóval nem kell finomkodni, persze ésszel, az üst ne törjön. :)

1

clarke2001
clarke2001 picture

Értem, köszönöm, tehát akkor alapból ez. Előtte Polly tisztítóval kezeltem ( 8 órás áztatás + üres 60 fokos mosás), lehet, hogy megérné újra. Csak éppen jó drága az is, 2-3 ezer forint. (Magamat okolhatom, az első 10 évben rendszeresen évente csináltam, aztán elhanyagoltam.)

Esetleg valami ecetes megoldás, higítással ? És akkor ki se kell szerelni, ha szép az eredmény.

0

KGL
KGL picture

Én étkezési citromsavval szoktam vízkőtleníteni, 1Kg kb. 2000 forint, bele a dobba egy fél kiló és felönteni annyi vízzel, hogy a borda aljáig érjen, és egy éjszakára magára hagyni. Másnap a mosószer-adagolóba egy mosásra valót, és indítani egy programot. A maradékból meg lehet limonádét készíteni. Egyáltalán nem bántja a fém alkatrészeket, gumit, csak a vízkövet, nem büdös, nem is mérgező, sőt egyenesen finom. :D

Az ecet is jó 1:3 higitásban, csak az büdös.

1