You are here

hálózati trafó

17 posts / 0 new
Last post
perlaci
perlaci picture

Üdv
Van nálam egy Technics ST-G70 tuner. sajnos a hálózati trafó megadta magát. Mivel összehegesztett vasa van még bontani sem lehet. Sajnos a rajzából nem derül ki a trafó mit tudhat. Elég furcsa tápja van. Az biztos, hogy az egyik tekercse 12V mert egy stabi fogadja ami 12egyent készít. A másik tekercse viszont a kijelző fűtése. A kijelzőről viszont nem találok adatot. SAD7MT8ZK Ugyan ez a kijelző van a Panasonic SU-V90D ben is. Arról viszont rajzom nincs. Nem akarom elfüstölni a fűtőszálat ezért volna jó tudni a trafó mit adhatot le, vagy mennyi a fűtőfeszültsége ennek a kijelzőnek.
Köszi Laci

Comments
fagifor
fagifor picture

Hátha valakit még érdekel.
Ha egy trafó nem égett meg, és primer megszakadt, valamelyik szekunder tekercsre ellenálláson keresztül (függ a trafó teljesítményétől, néhány ohm-tól akár 100 ohm-ig) állítható feszt adni (szabályozható toroiddal, 0-tól indulva), növelni a feszültséget, és nézni szkóppal a trafó feszültségét, hogy hol telítődik be a vas (természetesen üresjárásban), ahol még nem, az alatt kb. 20 százalékkal a névleges feszültsége a tekercsnek, ezt ráadni, a többi tekercs feszültségét megmérni.
Tisztelettel: Varga Béla

0

gbenyov
gbenyov picture

Ez így teljesen jó! lenne, csak tudni kellene "annak" a tekercsnek a névleges feszkóját.
Az egyetlen, amiről tudjuk miaz, az a primer. Az meg szakadt. bocs.

gbenyov
0 Hz és az UV fény frekvenciája között minden érdekel...vagy tovább is?

0

city217
city217 picture

Kezitcsókolom!
Olvasd el az összes hozzászólást ás akkor neked is világos lesz.
Jó a szlogened! ..nem csodálom. :)
Üdv

0

Reuter
Reuter picture

:D

0

gbenyov
gbenyov picture

Jól esett...

gbenyov
0 Hz és az UV fény frekvenciája között minden érdekel...vagy tovább is?

0

perlaci
perlaci picture

Üdv!
Megoldottam a trafóügyet.
Köszönöm a segítő hozzászólásokat.
Sejtettem, hogy a 12v stabinak legalább 12 váltó kell. Erre az ágra adtam 12V-ot és a másik kicsin kijött 5V Kicsit sokallottam a rajzra cerkával befirkált 5v értéket fűtésnek. No belelógattam egy efféle trafót és hibátlanul megy. Pár tápot ellenőrizve minden ok. A fűtőszálat se láttam sötétben se izzani, úgyhogy valószínű ennek ekkora táp kell.
Laci

0

perlaci
perlaci picture

Üdv!
Nos az a nagy galiba, hogy ez a készülék a posta jóvoltából leesett. Eltört a táppanel és kiszakadt a trafó primer kivezetése. Természetesen az alsó. A rajz ami fent van mindent megad csak a trafóról semmit. Ami érdekes. A hőbizti itt a szekunder oldalon van és a kisebbik általam keresett tápkört szakítja meg. A negatív előfeszítést rendben megkapja a kijelző a nagyobbik 12V körös tápról. A fűtéssel viszont az a gondom, hogy Én is 3v körülire gondoltam de ebből a váltóból él az egyen táprész azon része ami viszont 5V-ot állít elő. Megnézve a rajzot ilyen hihetetlenül elbonyolított tápot régen láttam. A spórolás végett egy alkatrészcsoport két feladatot lát el. Egyutas egyenirányítás és vilárd kétszerező a +12 és -27 érdekében például. Emiatt rettentően kényes a váltó értékekre.
Laci

0

szarvasember
szarvasember picture

Hali!
Ha nem találsz bele trafót akkor flexel a hegesztést kicsit megcsikarva szétesik a vasmag, onnan vissza tudod számolni a szekundert és megtekerni ha az szakadt. A fűtés 3V körül van DC-26V és-31V között
Üdv.

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz Laci!
2,7V AC-val nem tévedhetsz sokat!
DC potenciálja, az olyan -30V körül lesz.
Üdv:
exGelkás

0

sanyika45
sanyika45 picture

Üdv!

A fűtőfeszültséget megsaccolhatod úgy, hogy tápra kapcsolod és addig emeled a feszültséget amig (sötétben!) halványan izzani kezd. Ez alatt lesz kicsivel. Néhány voltra számits! A fűtés kivezetések a kijelző két végén szoktak lenni.

sanyika45

0

city217
city217 picture

Sziasztok.
Igen a primer oldalon szokott lenni hőbizti, kérdés hol szakadt a trafó. Viszont a kondi feszültsége sokat elárul, annak 2/3-val megpróbálhatod.
Üdv.

0

frici.hu
frici.hu picture

Hy!
Ha a trafó nem égett le és szerencséd van, kis bontás után találsz benne egy 100valahány fokos hőbiztit, ha szakadt akkor csere...

0

Stonhy
Stonhy picture

Ha a trafó leégett, de a 12V-os táp váltóját pontosan meg tudod saccolni, akkor adj rá ide ilyen váltófeszt, és mérd meg a tőbbit... Ha szerencséd van, lehet, hogy osztott a primer (110V-220V-240V) akkor valamelyik épen maradt...ezt szintén megtáplálhatod...

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia
Ha leégett,nem jó mert a zárlat miatt tovább ég!Szakadásnál jó.

0

Stonhy
Stonhy picture

Szia!
látod...mégis jó lett...
stonhy

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: ez nem hasonlít rá?
SONY STR GX70ES GX70ESA SM
ez fent van a tanyán.

Bálint

0

Sponsored links