You are here

HDD panel keresése

7 posts / 0 new
Last post
hacsi1966
hacsi1966 picture

Szerbusztok
A következőben kérném a kedves fórumozók segítségét sajna a számítógépembe az egyik adathordózó meg hibásodott pótolhatatlan adatok vannak rajta ezt szeretném meg menteni úgy néz ki az elektronika hibásodott meg maga a lemez az jó azt az infót kaptam ha egy másik HDD elektronikájára kicserélem tökéletesen fog működni de pont ilyen kell hogy legyen ebben kérném a fórumozok segítségét ha esetleg lenne valakinek egy ilyen rossz HDD elfekvőben amiben viszont a lemezek rosszak de az elektronika épségben van szívesen meg vásárolnám tőle hátha sikerülne a fontos adatokat meg menteni. Előre is köszönöm a segítséget.

Comments
Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

Én is próbálkoztam ilyennel. Volt egy 500GB-os HDD-m ami fél percenként leállt és nem tudtam adatot menteni róla. Volt egy másik hibátlan teljesen azonos típus és megcseréltem a két elektronikát. Egyik sem indult el, de még a BIOS sem látta. Visszacseréltem az elektronikákat és helyreállt az eredeti állapot. Szerintem a lemezeken levő sorozatszámot is figyeli. Ha nem egyezik, akkor hello.

Üdv.

0

yohnsee
yohnsee picture

Szia,
leírom, én hogy jártam, utána döntsd el, akarsz-e a javítással foglalkozni.
Nekem egy 500Gb-os külső merevlemezt lökött le az asztalról a macskánk, ezután a lemez nem indult, csak kattogott. Nekem is pótolhatatlan adatok voltak rajta (főleg tervrajzok, amiket magam készítettem), így hosszas vajúdás után úgy döntöttem, hogy nem állok neki tákolni, odaadom profiknak. A Kürt kft-vel javíttattam, mert másban nem igazán bíztam meg netes keresgélés alapján.
És ha itt a hangsúly a pótolhatatlanon van, akkor gondolkozz el szerintem te is, hogy szakértőre bízod. Nekem visszahozták az utolsó bájtig az adataimat, de ez 250 ezer forintomba került.
Egyébként fiatal csikó koromban egyszer volt hasonló esetem egy 6,4Gb-os Quantum Fireball merevlemezzel, ott olyan felelőtlen voltam, hogy a tányérokat kicseréltem a házban egy donoréval, és működött. Visszagondolva, a mai napig nem értem, hogyan lehetséges, de így tapasztalt fejjel biztosan hozzá nem nyúlnék. Egy szó mint száz, szerintem is inkább bízd rá szakértőre.
Üdv,
János

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia! Működött. Régen. Úgy.. 10-15 évvel ezelőttig. A mostani diskek esetében az a szomorú hírem van, hogy a gyáráskori lemezhibák az elektronikán is tárolva vannak, kalibrációs adatokkal, stb.

Gyártó, és főleg fw függő, mi fog történni, ha elektronikát cserélsz. Ha szerencséd  van, semmi. Szimplán nem fog menni. Ha peched, és volt gyári hibás szektor, esetleg szektor csoport a lemezen a lemez elején, akkor akár az adatokat végleg halálba is küldheted egy másik elekronikával. És még a fw verzió sem mindegy.. ezek nem MFM lemezek.. nagyon durva számítások futnak a háttérben, amire megkapod a kívánt biteket...

Pont WD esetén nem tudom, de van gyártó, aki védekezik a kontár javítás ellen. Ha a vas hw id, meg a pcb hw id nem azonos, meg sem mukkan.

Ha valóban pótolhatatlan, és biztos az elektronika hiba, vannak erre szakosodott emberek. Hardveraprón, hwsw- n nézelődj... 

Ha meg annyira nem pótolhatatlan, hogy fizess érte szemmel látható pénzhalmot, el kell engedni. Ha már backup nem volt...

0

zsugori
zsugori picture
***

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Szia!
Az infód igaz, de nem teljesen pontos. (Unimaxal egyetértve a fogalmazásod, helyesírásod pocsék.)
Tehát neked egy pont ugyan ilyen panel kell! A típus, revízió, stb mind-mind meg kell egyezzen! Ráadásul ez igaz a mechanikára is, hisz pont ugyanott kell minden legyen! Ha csak egy szám/betű különbség is adódik, máris ott a gubanc, hogy nem fog működni.
Nehéz ügy egy pont ugyanolyat találni! Hisz akár havi szinten is változhatott a mechanika vagy az elektronika felépítése a gyártás folyamán.
Anno kellett volna 2 egyformát venned. De így utólag? 
Fogalmazzunk úgy, hogy "Jó keresést!".
 

0

uniman
uniman picture
***

Hello! A címbe sem ártana beírni a konkrét azonosítókat ! ...meg a mondatok végére pontot tenni! 

azt az infót kaptam

Nevezd meg a "forrást", ha ez a netről származik! .Persze, ha a kocsmából.... devil
Én, persze ebben kételkedem....sad
Egy ismerősömnek is van valamilyen másfél terrás külső HDD-je, amely szintén meghibásodot, allítólag a gyári hibája miatt, mert működés közben 2 percenként "hőkompenzációt" végzett.

 

0