You are here

Hiányos Sony KDL-26U2000 LCD TV feltámasztása monitornak

10 posts / 0 new
Last post
Router
Router picture

Sziasztok!

Tegnap hozzám került egy hiányos belű Sony KDL-26U2000 típusú LCD TV. Mivel eléggé jutányos áron szereztem, használni is szeretném. A belsejéről csatolok egy képet. Németországból származik a készülék. Ott berhelték ki belőle az AV részleget és az invertert. Megmaradt a kijelző, a táp és az alaplap. A tápból hiányzik a biztosíték és egy szervizdoksi alapján beazonosított MCZ3001DB IC amit már megrendeltem és pótolok majd. A fő kérdésem az lenne, hogy a tuner és AV rész nélkül elindul-e a tv, mert az alaplapon van 1 HDMI és egy VGA csatlakozó amivel monitorként használhatnám a készüléket.

Arra gondoltam, hogy legvégső esetben egy másik LVDS vezérlőről kapná a panel a jelet csak nem tudom ez mennyire lehetséges (monitoroknál eddig működött a dolog de itt lényegesen más a felbontás (1366*768))

Az ötleteket előre is köszönöm!

Comments
Router
Router picture

Sziasztok!

Tanulni szeretnék pár dolgot. Megvalósítható-e az pl. hogy egy törött tv működő elektronikájára rádobjak egy akár nagyobb méretű de azonos felbontású lcd-t vagy azonos típusúnak kell lennie mindenképpen? (Az összetákolás nem lényeg) Egy xy lcd panelről leszedett Tcon panel használható-e egy másik típusú de azonos felbontású kijelzőnél vagy itt is mindegyik csak a sajátját szereti?

LCD monitoroknál idáig kivétel nélkül működött nálam a módszer. Törött LCD kikap, helyette másik betesz (mindegy milyen méret csak LVDS-t használjon és a felbontás azonos legyen) TV-nél is járható út ez?

0

Router
Router picture

Sziasztok!

Valószínűleg tudnék eléggé jó árban szerezni egy 32"-os lcd panelt és a kérdésem annyi lenne, hogy a gyárilag ez előtt levő LVDS vezérlőre ha ráküldök egy akármilyen vezérlőről (monitor lvds panele) jelet akkor ez tud-e alkalmazkodni a panel felbontásához vagy esetleg magának a vezérlőnek az epromjába kellene beletúrni?

0

homat
homat picture

Szia
nekem vannak komplet LCDTV belsőim....hisense márkáju...pont ilyen tv-be szoktam beépíteni amiből hiányzik valami vagy nem gazdaságos megjavítani...
a lényeg hogy 1366x768 a febontása legyen az lcd-ének...
tápegység,vezérlőpanel amin vga hdmi mpeg2 tuner stb...,távírányító...
tehát komplett tv belső.....15eft.....

0

Router
Router picture

Szia!

Ebben az árban az inverter is benne van?
Megvárom míg megérkezik az IC a tápba és megnézem, hogy mit produkál (egyáltalán jó-e a táp panel) Ha feléled akkor egy inverter kell bele és megy monitornak, ha nem akkor megpróbálom külső LVDS vezérlőről és ha így sem jönne össze a dolog akkor megkereslek.

0

homat
homat picture

nem nincs az árban.. az inverter tudtommal az lcd -én van ...
de van külön eladó inverterem is 8csőves ahogy nézem neked az kellene..
de ha már ennyi minden hiányzik azért megnézném nincs eltörve az LCD....???

0

Router
Router picture

Szia!

Ehhez 6 csöves inverter kellene. Az lcd látszólag nem törött (erős fényben néztem) hamarosan rálökök egy univerzális invertert az egyik csőre, hogy meglássam van-e rajta sérülés.

0

pumi
pumi picture

Sajnos az, hogy nincs eltörve, az nem jelenti azt, hogy rossz.
Általában azért bontanak meg így készüléket, mert a kijelző valami hibát szenvedett:-) :-(
Drukkolok, hogy jó legyen!!

0

homat
homat picture

Bizony még a tcon panel is rossz lehet....

0

Zolysys
Zolysys picture

Nemrég egy Orion LCD nem indult el az AV lap nélkül...

0

Sponsored links