You are here

HILTI C 4/36 ACS

10 posts / 0 new
Last post
motorosmedve

Sziasztok!

Teljesen elakadtam egy hilti C 4/36-ACS töltővel kapcsolatban.
Egy akkus fúróval együtt vettem. Ránézésre csak ki volt szakadva a tápkábel. Miután szétszedtem, kiderült, hogy valószínűleg leesett valahonnan a készülék és emiatt kitört a panelből a tápkábel utáni zavarszűrő induktivitás lába. Visszaforrasztás után a bekapcsoláskor halk pattanással jelezte, hogy más is elszállt. Miután a teljes táp oldalt "restauráltam", (mosfet, tranyók, zener, ellenállatok), eljutottam végre a kisfesz. oldalra, ahol látszólag semmi életjel nincs. Illetve annyi volt, hogy amikor feszültség alatt rámértem az ICE2A180Z-ic-re, valószínűleg a műszer belső ellenállása miatt egyszer-kétszer behúzott a töltő relé, amely az akkura kiadja az áramot. Tehát, ott a villany, de mégsincs. Van valakinek kapcsolási rajza? Esetleg ötlet, hogy mit csináljak még vele?

Köszönöm!

Javítsd a címet, mert különben letiltom a topikot!
 

Sponsored link
Comments
uniman
uniman's picture

Itt annak a zöld álló ellenállásnak a szakadását említik meg hibaforrásként...(1,5 ohm)

0

Vote up!

You voted ‘up’

SzBálint
SzBálint's picture

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kari

Szia!
Az IC applikacioja sztem tovabb segithet Teged is, nomeg a baratunk ...
Kari

0

Vote up!

You voted ‘up’

motorosmedve

Szia! Kicseréltem az IC-t, de továbbra sem mozdul.. Gyanús, hogy valamelyik furatgalvanizálás szakadt lehet.

0

Vote up!

You voted ‘up’

slaszlo

Szia!

Ahogy előttem is írták, tegyél rá akkut.
Az akkuban van egy termisztor (is), 9-14k közötti, típustól függő. 
Az alapján fogja tudni hogy mekkora töltő feszültséget engedjen rá, mert ugyebár ez univerzális, 12-36V között működik.

Laci

1

Vote up!

You voted ‘up’

motorosmedve

Szia!

Vettem másik töltőt is, de ezt még nem adom fel...
Nem az akku hiánya okozza a hibát, mert alapjáraton is világítania kellene a zöld "power" -lednek. Tehát, már ott sincs feszültség.
Amúgy, akkuval is próbálkoztam még a hiba megírása előtt. Semmi életjel...

0

Vote up!

You voted ‘up’

exGelkás
exGelkás's picture

Szervusz motorosmedve!
Csatlakoztasd az akkumulátort a töltőre, és akkor mérd meg a kapocsfeszültséget, vagy mérj töltőáramot.
Üdv:
exGelkás

0

Vote up!

You voted ‘up’

motorosmedve

Szia!

Az a baj, hogy nincs tápfesz. Hiába teszek rá akkut, még a zöld led sem világít, hogy áram alatt lenne. Csak hallom, hogy cicereg a nagyfreki.

Szinte minden smd félvezetőt kicseréltem már. Gyanítom, hogy valahol szakadt a furatgalvanizálás.

Azért még küzdök vele.. :D

Köszönöm az ötletet!

0

Vote up!

You voted ‘up’

Joe

Szia!
Kezd elölről. valami gáz lehet a primerben! Mérd újra. Szakadás, furatgalvanizálás ahogy mondtad, a leesés miatt...
 

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content